FacebookTwitterGoogle+

Tota l’actualitat del món del comerç

x

Descarrega la nostra app!I guanya 50€ setmanals!

Disponible a Google Play Aconsegueix-la al App Store
Inici  |  Notícies  |  Vital-Llit, 156 anys al servei del descans dels barcelonins

Notícies

Vital-Llit, 156 anys al servei del descans dels barcelonins

25, gener 2016  - publica Encantsnous Eix Comercial

Al territori de Compra Eixample, més concretament a Encantsnous Eix Comercial, existeix un dels negocis més antics de la ciutat dedicats al descans dels barcelonins. Es tracta de VITAL-LLIT, un establiment hereu de la Matalasseria Pou, inaugurada l’any 1860 com a botiga i escola de matalassers.

“La botiga actual és oberta des del 1980, tot i que el negoci neix del meu besavi Josep Pou Pons qui va posar en marxa l’any 1860 un magatzem anomenat Matalasseria Pou, on treballaven amb llanes, cotons, miraguanos ... i on anaven els joves a aprendre l’ofici”.

Cap als anys 30, Josep Pou Juliana, avi dels actuals propietaris, Daniel i David Pou, va obrir, al número 508 del carrer Mallorca, la indústria-taller matalassera on es feien els matalassos de gran part del barri i de la resta de Barcelona.

“Aquí va ser on el meu pare, Ramon Pou, va aprendre l’ofici, igual que el meu germà i jo mateix. Per tal de poder oferir el millor per al descans, el meu pare va quedar-se el local del costat, Mallorca 506, on va obrir l’actual botiga. L’evolució del sector en aquells temps va ser important, havien sorgit nous productes i el seu objectiu era posar-los a l’abast dels clients de la millor forma possible. Actualment aquest establiment segueix obert, i, avui dia tenim un altre a Cerdanyola del Vallès”.

El disseny de la botiga VITAL-LLIT convida al descans només entrar, amb un generós espai d’exposició on el client pot veure, i també provar, els productes.

“A la botiga tenim gran varietat de somiers, canapès, matalassos, coixins... i també tot tipus de complements com llençols, nòrdics i encobridors de llits, de forma que el client durant la seva visita pot equipar-se al complet”.

Tot aquest ventall d’articles ha crescut i canviat molt durant els 156 anys d’història del negoci de la família Pou.

“D’aquells matalassos farcits de llana, o els més econòmics de crins o borra, per als que no arribaven econòmicament, hem passat a matalassos ajustats als interessos i als gustos de cada persona. Avui dia, totes les tecnologies aplicades en els diferents materials són les que marquen les diferències. El que continua igual, és la necessitat de dormir i el desig de descansar el millor possible. En el nostre establiment el que volem és satisfer aquest desig i, per això assessorem els clients segons els seus interessos, gustos i situació econòmica”.

Actualment el segment d’establiments dedicats als matalassos i productes afins ha crescut i ha afavorit la visibilitat d’aquest tipus de botigues als carrers de la nostra ciutat.

“Estic segur que com nosaltres hi ha altres establiments que cuiden i estimen l’ofici de matalasser, però en el nostre cas concret, a més, la nostra experiència en el sector és un segell que ens caracteritza i diferencia. Sabem que és primordial entendre les necessitats del client per trobar la solució més adequada que asseguri el seu descans òptim. Nosaltres l’aconsellem i a la nostra botiga li podem oferir tots els productes que estan avui dia en el mercat, des dels més econòmics als més sofisticats i innovadors. A més, com a especialistes del descans, anem a fires i esdeveniments on coneixem i ens informen de les novetats, les innovacions i les tendències directament de mà de fabricants i proveïdors.
A les nostres antípodes hi ha moltes botigues, sobretot cadenes de marques blanques, que només venen per preu o oferta, i que estandarditzen tant el seu producte com el consell al client, sense tenir en compte les necessitats de cada un”.

El descans del nostre cos és des de fa anys motiu d’estudi i objecte d’investigació per part tant de la comunitat mèdica com també de la indústria especialitzada. Els resultats d’aquestes recerques han afavorit el desenvolupament d’uns equipaments i complements cada cop més tècnics i especialitzats.

“El catàleg de productes ha canviat molt en els darrers anys i nosaltres en aquesta evolució hem valorat sempre, per sobre de tot, que siguin efectius per dormir bé. Tenim molles, molles ensacades, escumes de diferents qualitats com HR, viscoelàstiques, amb gel, i formes tècniques; productes naturals com cotons, llanes d’ovella, cashemir, o de camell, lli, làtex, sedes, plomes, fibres antiàcars i antial·lèrgiques, entre d’altres. Totes aplicades en matalassos, coixins, nòrdics, vànoves, llençols, toppers i varis”.

En el moment de triar un matalàs, David Pou ho té clar...

“El més important és ser conscients i valorar el temps que passem sobre el llit, la necessitat d'aixecar-se havent descansat, i utilitzar el sentit comú, és a dir, provar el matalàs i buscar el que s'adapta als nostres gustos i necessitats. El matalàs no té per què ser car per dormir bé... però sí de qualitat. El temps de vida normal d'un matalàs bo és de 8 a 12 anys, aproximadament. La consciència sobre aquesta durabilitat és relativa i sovint no tenim en compte que malgrat que el matalàs pot conservar una aparença física correcta i que nosaltres ho cuidem, aquest acumula pols, àcars, i altres bacteris afectant el seu desgast global. Realitzar la despesa de la compra d'un matalàs costa a moltes persones, però només fa falta aplicar aquesta senzilla fórmula, per descobrir que la inversió que estem fent és molt petita: matalàs 590 € / 10 anys (3.650 nits) = 0,16 € la nit”.

A un negoci com el dels matalassos, en el que la clau, tal com recomanen des de VITAL-LLIT, és veure i provar el que s’està comprant, la xarxa esdevé un suport complementari, on buscar i trobar informació.

“Les noves tecnologies sempre són necessàries, però en el nostre negoci, des del punt de vista de canal de vendes, són complicades d’aplicar, ja que és important que un matalàs es provi abans de comprar-lo. En el nostre cas concret, estem presents en diferents xarxes socials com Facebook i Twitter. També tenim pàgina web, i estem a punt d’incloure la venda on-line. Ara bé, ens plantegem aquesta presència a la xarxa com un recurs complementari, una invitació perquè el client ens visiti in situ, i provi els nostres productes”.

Finalment sr. Pou... Un consell per gaudir d'un bon descans?

“No tenir por d’entrar als establiments especialitzats per preguntar i per demanar consell i, sobretot, recordar que és important provar els diferents productes per escollir el que millor es pot adaptar a les nostres necessitats. Les botigues de proximitat, les de sempre del barri, estem preparades per oferir aquest consell i per a què el client no pagui més pel seu descans”.

DESTACATS

Cal provar el matalàs abans de comprar-ho i assegurar-nos que cobrirà les nostres expectatives de descans. Hem de ser conscients i valorar el temps que passem sobre el llit.

El matalàs no té per què ser car per dormir bé... però sí de qualitat

Galeria d'Imatges

Comentaris

Botigues del mes Antigues

Oh My Bloc, regals i detalls que marquen la diferència

01, abril 2018

Oh My Bloc, regals i detalls que marquen la diferència

publica Gaudí Shopping

Hi ha botigues que enganxen... que quan entres i compres una vegada, tornes, compres de nou i, a més la recomanes, segur, segura, que aquell establiment és una gran troballa. Us identifiqueu? Si sou clients d'Oh My Bloc, la botiga associada a Gaudí Shopping, de l'Avinguda Gaudí, 62 de Barcelona, segur que sí!

René, solucions per a una llar saludable i eficient

01, març 2018

René, solucions per a una llar saludable i eficient

publica Eix Fort Pienc

Segur que tots els que passen sovint pel Passeig Lluís Companys s'han parat més d'un cop davant de l'aparador de la botiga d'electrodomèstics René, just a la cantonada amb el carrer Rec Comtal. I segur, també, que molts altres s'han apropat en els darrers temps fins aquest establiment atrets per la singularitat de la seva proposta: productes i electrodomèstics per a una llar saludable que contribueixen a garantir hàbits saludables i un consum resp...

Maite, Cuina, Taula i Decoració... 100% parament i llar

01, febrer 2018

Maite, Cuina, Taula i Decoració... 100% parament i llar

publica Eix Comercial Sagrada Família

Un dels signes d'identitat pròpia del comerç de proximitat és el seu caràcter familiar, proper i especialitzat i la botiga Maite, Cuina, Taula i Decoració del carrer Padilla, 251 a l'Eix Comercial Sagrada Familia és una mostra. Al capdavant del negoci està la Maite Morte, membre d'una família dedicada tota la vida a la venda d'estris de cuina i ferreteria. Els seus pares han tingut botiga durant 32 anys, ella mateixa porta 14 al sector i aq...

Sara Roba i Albert Calçats, comerç familiar i de proximitat en estat pur

07, gener 2018

Sara Roba i Albert Calçats, comerç familiar i de proximitat en estat pur

publica Encantsnous Eix Comercial

Un dels majors valors de què pot fer gala el comerç barceloní és el seu segell de proximitat únic i l'estret vincle establert al llarg dels anys amb la ciutat i els seus ciutadans. Si a tot plegat sumem el caràcter familiar de molts dels negocis que omplen els carrers dels nostres barris tenim com a resultats, establiments com Albert Calçats i Sara Roba, dues botigues d'Encants Nous Eix Comercial, al carrer Dos de Maig, 223, on convergeixen tots e...

Cash Converters, la botiga de les segones oportunitats

01, desembre 2017

Cash Converters, la botiga de les segones oportunitats

publica Sant Antoni Comerç

Aquest mes de desembre la botiga Cash Converters del carrer Floridablanca, 145 compleix 22 anys. Va ser el primer establiment a Espanya d'aquesta cadena internacional de compra-venda i canvi de tot tipus d'objectes de segona mà i amb la seva inauguració s'estrenava una nova forma de vendre i comprar articles utilitzats a la nostra ciutat. 

Pirineu en Boca, tot el gust del Pirineu a l'Eixample

01, novembre 2017

Pirineu en Boca, tot el gust del Pirineu a l'Eixample

publica Cor Eixample

L'Eixample és un Districte ric en comerç... en comerç tradicional, en comerç innovador i, també, en comerç singular com Pirineu en Boca, un espai únic i multifacètic, en format de carnisseria, restaurant i botiga especialitzada, exclusivament, en productes i productors del Pirineu. Van obrir portes al 2015, al carrer Girona, 17, al territori de l'Eix Comercial Cor Eixample, i,des de l'inici, l'originalitat de la proposta, però, sobre...