FacebookTwitterGoogle+

Tota l’actualitat del món del comerç

x

Descarrega la nostra app!I guanya 50€ setmanals!

Disponible a Google Play Aconsegueix-la al App Store
Inici  |  Notícies  |  Gràfiques Molero, un negoci modern i innovador amb 132 anys d'història

Notícies

Gràfiques Molero, un negoci modern i innovador amb 132 anys d'història

15, febrer 2016  - publica Eix Fort Pienc

Al territori de Compra Eixample tenim la gran sort de comptar amb un bon grapat de botigues úniques i singulars. Ho són pel seu producte, per la seva originalitat i, algunes, també, per la seva historia. Tal és el cas de Gràfiques Molero, una empresa familiar fundada fa més de cent treinta anys enrrere i catalogada per l'Ajuntament de Barcelona com "Botiga Emblemàtica" de la ciutat. Aquest reconeixement no és gratuït i només cal apropar-se fins a la Ronda Sant Pere, 44, a l'Eix Comecial Fort Pienc per comprovar com és, realment d'especial, aquest establiment.

"El negoci el va fundar Ramon Molero l'any 1884 al carrer Almogàvers, on oferia serveis d'impremta i litografia. Cap als anys 1920-1921, en una època en què l'Eixample barceloní era ja el barri més modern de la ciutat, la impremta es va traslladar a la seva actual seu i incorporava en el nou establiment el servei de botiga-papereria", explica Olga Urbez, filla de l'actual propietari, Josep Urbez Gómez.

D'aquells primers anys, la impremta conserva la pràctica totalitat del mobiliari original, prestatgeries, calaixos amb tiradors de llautó, vitrines i armaris... i, també, elements de la façana exterior, com els dos elegants aparadors de fusta noble i llautó.

"El meu pare va començar a treballar aquí l'any 1952 com aprenent i el 1978 es va fer càrrec del negoci. Emprenedor de mena, ha estat sempre atent a les necessitats de cada moment. Ha afavorit l'evolució de la impremta en sintonia amb els temps, conservant i potenciant alhora el nostre valor i elements diferenciadors que fan del nostre negoci un establiment emblemàtic".

Actualment, a més de l'Olga, el seu germà Carles també treballa al negoci familiar, havent aconseguit Gràfiques Molero, no només sobreviure al gran daltabaix viscut per les arts gràfiques arran de la irrupció de la digitalització al sector, sinó, a més, sortir reforçat d'aquest tràngol, gràcies a la capacitat dels Urbez per fomentar l'evolució constant dels seus serveis i la progressiva adopció de les noves tecnologies en els seus tallers.

"Per a nosaltres l'objectiu principal ha estat no transformar-nos en una industria gràfica, sinó preservar la nostra idiosincràsia com a negoci d'arts gràfiques, això sí, sense perdre de vista la realitat i adaptant-nos, per això, a l'era digital".

El gran valor de l'especialització

Per fer-ho han incorporat nova maquinària d'impressió i també nous serveis i no han abandonat en cap moment, el tracte proper i personalitzat, l'assessorament professional a cada client i el servei a mida per a cada necessitat propis d'un negoci artesà com el de la impremta.

"Hem deixat de ser un servei d'arts gràfiques manuals per passar a ser un servei d'arts gràfiques digitals. Tenim noves màquines d'impressió i les composicions i treballs de disseny els fem ara amb l'ordinador. Hem obert nous canals de negoci com la botiga on-line, tant pel que fa referència a papereria com a impremta, i hem creat una carta de serveis molt àmplia, que va del principi al final de qualsevol tipus de treball gràfic. Hem creat, també, equips especialitzats a les diferents àrees del nostre negoci, des del disseny a la impremta - òfset i digital-, passant per la papereria i la copisteria, i acabant per la manipulació de qualsevol treball d'arts gràfiques. L'objectiu de tot plegat, és oferir un servei integral i professional a costos no només moderats, sinó sobretot, també, amb un temps de lliurament ajustat, una requisit vital al nostre sector."

Galeria d'Imatges

Comentaris

Botigues del mes Antigues

Oh My Bloc, regals i detalls que marquen la diferència

01, abril 2018

Oh My Bloc, regals i detalls que marquen la diferència

publica Gaudí Shopping

Hi ha botigues que enganxen... que quan entres i compres una vegada, tornes, compres de nou i, a més la recomanes, segur, segura, que aquell establiment és una gran troballa. Us identifiqueu? Si sou clients d'Oh My Bloc, la botiga associada a Gaudí Shopping, de l'Avinguda Gaudí, 62 de Barcelona, segur que sí!

René, solucions per a una llar saludable i eficient

01, març 2018

René, solucions per a una llar saludable i eficient

publica Eix Fort Pienc

Segur que tots els que passen sovint pel Passeig Lluís Companys s'han parat més d'un cop davant de l'aparador de la botiga d'electrodomèstics René, just a la cantonada amb el carrer Rec Comtal. I segur, també, que molts altres s'han apropat en els darrers temps fins aquest establiment atrets per la singularitat de la seva proposta: productes i electrodomèstics per a una llar saludable que contribueixen a garantir hàbits saludables i un consum resp...

Maite, Cuina, Taula i Decoració... 100% parament i llar

01, febrer 2018

Maite, Cuina, Taula i Decoració... 100% parament i llar

publica Eix Comercial Sagrada Família

Un dels signes d'identitat pròpia del comerç de proximitat és el seu caràcter familiar, proper i especialitzat i la botiga Maite, Cuina, Taula i Decoració del carrer Padilla, 251 a l'Eix Comercial Sagrada Familia és una mostra. Al capdavant del negoci està la Maite Morte, membre d'una família dedicada tota la vida a la venda d'estris de cuina i ferreteria. Els seus pares han tingut botiga durant 32 anys, ella mateixa porta 14 al sector i aq...

Sara Roba i Albert Calçats, comerç familiar i de proximitat en estat pur

07, gener 2018

Sara Roba i Albert Calçats, comerç familiar i de proximitat en estat pur

publica Encantsnous Eix Comercial

Un dels majors valors de què pot fer gala el comerç barceloní és el seu segell de proximitat únic i l'estret vincle establert al llarg dels anys amb la ciutat i els seus ciutadans. Si a tot plegat sumem el caràcter familiar de molts dels negocis que omplen els carrers dels nostres barris tenim com a resultats, establiments com Albert Calçats i Sara Roba, dues botigues d'Encants Nous Eix Comercial, al carrer Dos de Maig, 223, on convergeixen tots e...

Cash Converters, la botiga de les segones oportunitats

01, desembre 2017

Cash Converters, la botiga de les segones oportunitats

publica Sant Antoni Comerç

Aquest mes de desembre la botiga Cash Converters del carrer Floridablanca, 145 compleix 22 anys. Va ser el primer establiment a Espanya d'aquesta cadena internacional de compra-venda i canvi de tot tipus d'objectes de segona mà i amb la seva inauguració s'estrenava una nova forma de vendre i comprar articles utilitzats a la nostra ciutat. 

Pirineu en Boca, tot el gust del Pirineu a l'Eixample

01, novembre 2017

Pirineu en Boca, tot el gust del Pirineu a l'Eixample

publica Cor Eixample

L'Eixample és un Districte ric en comerç... en comerç tradicional, en comerç innovador i, també, en comerç singular com Pirineu en Boca, un espai únic i multifacètic, en format de carnisseria, restaurant i botiga especialitzada, exclusivament, en productes i productors del Pirineu. Van obrir portes al 2015, al carrer Girona, 17, al territori de l'Eix Comercial Cor Eixample, i,des de l'inici, l'originalitat de la proposta, però, sobre...