FacebookTwitterGoogle+

Tota l’actualitat del món del comerç

x

Descarrega la nostra app!I guanya 50€ setmanals!

Disponible a Google Play Aconsegueix-la al App Store
Inici  |  Notícies  |  Punt d'Oli, un espai gourmet per a l'oli, al barri de l'Eixample

Notícies

Punt d'Oli, un espai gourmet per a l'oli, al barri de l'Eixample

04, març 2016  - publica Eix Comercial Sagrada Família

L'oli és un dels productes agrícoles estrella de la nostra terra i un ingredient imprescindible a la nostra gastronomia. El fem servir per cuinar, per amanir, per conservar,... ens acompanya a taula durant l'esmorzar, el dinar i el sopar; el trobem a plats de cuina tradicional, en propostes avantguardistes de tot tipus, en receptes de pastisseria dolça i salada, ... La cultura de l'oli és viva! i l'interès, tímid però creixent que desperten les seves qualitats, varietats i propietats entre els consumidors fan que establiments com Punt d'Oli, s'hagin convertit en autèntics punts de pelegrinatge per als amants d'aquest producte. Ubicats al carrer Marina, 239 a l'Eix Comercial Sagrada Família aquesta és una botiga que no passa desapercebuda.

"Vam obrir fa tres anys. La idea ens la van donar unes amigues que tenen una almàssera. Elles ens van trametre l'amor i respecte per l'oli d'oliva verge extra. Ens va frapar la seva estima a aquest producte i també, la riquesa de l'oli en si mateix. Inaugurar aquest establiment, va ser una idea romàntica que gaudim cada dia i que intentem que tots els nostres clients gaudeixin també", explica la Conchi García propietària de Punt d'Oli, juntament amb el seu germà Jordi.

Des de l'inici, un dels objectius dels germans García ha estat contribuir a la divulgació de la cultura de l'oli verge extra, i és que malgrat ser un dels referents mundials en la seva producció, aquest és, encara, un producte desconegut per la majoria de la gent de casa nostre.

"Cada setmana organitzem tats d'olis al nostre establiment. Tenim una sala especial reservada a aquestes sessions, en les que introduïm als assistents tant a la història de l'oli com a producte influent en diferents cultures i religions, com en tots els beneficis que aporta el seu consum, a més, evidentment, de fer el tast. Com aquest és un exercici prou desconegut, preparem el nas amb un divertit joc d'identificació d'aromes amb fruites i hortalisses, que després trobarem als olis. Els tasts finalitzen amb un maridatge de pernil de gla, diferents sals, pa acabat de fer, cava i unes postres sorpresa, sempre relacionades amb l'oli d'oliva".

Tots els olis que es tasten en aquestes sessions, es troben a la botiga, on Conchi i Jordi han aconseguit crear una selecció d'olis de diferents olives de la més alta qualitat i referència.

"Tots els olis que tenim són del país. Intentem, a més, que provinguin de petits productors que s'estimen com ningú altre la seva terra i que tenen cura de l'oliva en totes les seves etapes: a l'arbre, durant la recol·lecció, en la seva transformació, conservació,...".

La selecció és molt acurada i no hi ha cap oli que abans de posar-se a la venda no hagi estat tastat i avaluat primer pels germans García.

"Les diferències entre els nostres olis les marquen les varietats d'olives, zones de producció, intensitats,  productor,... però tots comparteixen el denominador comú de ser olis verges extres i tots de molt bona qualitat. Tenim clients habituals que tenen el seu oli preferit i seleccionat de la botiga i altres, que canvien segons per al plat que volen utilitzar l'oli o que s'apropen a comprar alguna ampolla en concret per a regalar. I és que no oblidem que l'oli és un producte molt saludable i regalar oli és regalar salut!".

De fet al mercat podem trobar tres tipus d'olis d'oliva diferents. El verge extra, sense cap tipus de defecte en tast. El verge, amb alguns defectes i el "llampant", no apte per al consum humà, però que tractat en les refineries i barrejat amb un 10-15% d'oli d'oliva ja es pot consumir.

"L'oli llampant és el que trobem a bona part dels lineals dels supermercats. Ens falta molt camí per recórrer en la coneixença de l'oli verge extra, i necessitem, també, canviar alguns costums que ens ajudaran a guanyar no només en qualitat al plat, sinó també en salut. Per exemple, no és necessari utilitzar olis diferents per cuinar i per menjar en cru. En tots dos casos el millor oli sempre serà un verge extra. El que caldrà fer, simplement, és triar la seva intensitat. I és que, per exemple, si posem un picual sobre un tronc de lluç, el sabor del peix quedarà amagat pel de l'oli".

D'olis catalans, la Conchi en destaca els Arbequins i preguntada per si aquest és el millor per a preparar pa amb tomàquet ho té clar...

"No sóc partidària d'un bon oli amb pa amb tomàquet... El que resulta exquisit és un bon pa amb un bon oli".

 I per comprovar-ho només cal entrar en aquest establiment, on tots els clients són convidats a tastar l'oli que compren.

"Som una botiga de productes delicatessen, oli verge d'oliva, sals, vinagres i espècies, els quals es poden degustar tots. El nostre objectiu és que els nostres clients surtin satisfets i sobretot trametre'ls l'amor i respecte que nosaltres tenim per l'oli verge extra".

Al març celebrem el dia del pare, i pel que ens han explicat a Punt d'Oli, aquesta pot ser una bona ocasió per regalar un bon oli. Conchi, que ens recomanes?

"Segons el gust i preferències, un bon Arbequi o bé, per que no, un Royal del sud seran un encert segur".

Prenem nota!

Galeria d'Imatges

Comentaris

Botigues del mes Antigues

Oh My Bloc, regals i detalls que marquen la diferència

01, abril 2018

Oh My Bloc, regals i detalls que marquen la diferència

publica Gaudí Shopping

Hi ha botigues que enganxen... que quan entres i compres una vegada, tornes, compres de nou i, a més la recomanes, segur, segura, que aquell establiment és una gran troballa. Us identifiqueu? Si sou clients d'Oh My Bloc, la botiga associada a Gaudí Shopping, de l'Avinguda Gaudí, 62 de Barcelona, segur que sí!

René, solucions per a una llar saludable i eficient

01, març 2018

René, solucions per a una llar saludable i eficient

publica Eix Fort Pienc

Segur que tots els que passen sovint pel Passeig Lluís Companys s'han parat més d'un cop davant de l'aparador de la botiga d'electrodomèstics René, just a la cantonada amb el carrer Rec Comtal. I segur, també, que molts altres s'han apropat en els darrers temps fins aquest establiment atrets per la singularitat de la seva proposta: productes i electrodomèstics per a una llar saludable que contribueixen a garantir hàbits saludables i un consum resp...

Maite, Cuina, Taula i Decoració... 100% parament i llar

01, febrer 2018

Maite, Cuina, Taula i Decoració... 100% parament i llar

publica Eix Comercial Sagrada Família

Un dels signes d'identitat pròpia del comerç de proximitat és el seu caràcter familiar, proper i especialitzat i la botiga Maite, Cuina, Taula i Decoració del carrer Padilla, 251 a l'Eix Comercial Sagrada Familia és una mostra. Al capdavant del negoci està la Maite Morte, membre d'una família dedicada tota la vida a la venda d'estris de cuina i ferreteria. Els seus pares han tingut botiga durant 32 anys, ella mateixa porta 14 al sector i aq...

Sara Roba i Albert Calçats, comerç familiar i de proximitat en estat pur

07, gener 2018

Sara Roba i Albert Calçats, comerç familiar i de proximitat en estat pur

publica Encantsnous Eix Comercial

Un dels majors valors de què pot fer gala el comerç barceloní és el seu segell de proximitat únic i l'estret vincle establert al llarg dels anys amb la ciutat i els seus ciutadans. Si a tot plegat sumem el caràcter familiar de molts dels negocis que omplen els carrers dels nostres barris tenim com a resultats, establiments com Albert Calçats i Sara Roba, dues botigues d'Encants Nous Eix Comercial, al carrer Dos de Maig, 223, on convergeixen tots e...

Cash Converters, la botiga de les segones oportunitats

01, desembre 2017

Cash Converters, la botiga de les segones oportunitats

publica Sant Antoni Comerç

Aquest mes de desembre la botiga Cash Converters del carrer Floridablanca, 145 compleix 22 anys. Va ser el primer establiment a Espanya d'aquesta cadena internacional de compra-venda i canvi de tot tipus d'objectes de segona mà i amb la seva inauguració s'estrenava una nova forma de vendre i comprar articles utilitzats a la nostra ciutat. 

Pirineu en Boca, tot el gust del Pirineu a l'Eixample

01, novembre 2017

Pirineu en Boca, tot el gust del Pirineu a l'Eixample

publica Cor Eixample

L'Eixample és un Districte ric en comerç... en comerç tradicional, en comerç innovador i, també, en comerç singular com Pirineu en Boca, un espai únic i multifacètic, en format de carnisseria, restaurant i botiga especialitzada, exclusivament, en productes i productors del Pirineu. Van obrir portes al 2015, al carrer Girona, 17, al territori de l'Eix Comercial Cor Eixample, i,des de l'inici, l'originalitat de la proposta, però, sobre...