FacebookTwitterGoogle+

Tota l’actualitat del món del comerç

x

Descarrega la nostra app!I guanya 50€ setmanals!

Disponible a Google Play Aconsegueix-la al App Store
Inici  |  Notícies  |  Tintín a La Sagrada Família, Cantonet, el racó tintinaire.

Notícies

Tintín a La Sagrada Família, Cantonet, el racó tintinaire.

30, juliol 2016  - publica Eix Comercial Sagrada Família

Can Tonet és el racó tintinaire de Barcelona, un espai que combina botiga i exposició i on tot, absolutament tot, gira al voltant del reporter més famós del Segle XX, en Tintín i a l'obra del seu creador George Remi (Hergé).

Ubicats al cor de l'Eix Sagrada Família, al carrer València, 412, Can Tonet és un d'aquells establiments que no passen desapercebuts per a ningú, ni per als col·leccionistes que peregrinen fins aquesta botiga de l'Eixample buscant noves adquisicions per a les seves col·leccions, ni per al públic en general que queda embadalit amb tot el que pot donar de si un personatge de còmic,... clar que Tintín no és un personatge qualsevol...

El secret de l'èxit de Tintín, explica Carmen Mellinas Arroyo, propietària i fundadora de Can Tonet, és un conjunt de moltes coses, començant per la gran meticulositat del seu creador, l'Hergé, en el moment de crear les histories, totes amb un nivell de veracitat molt elevat. Tots els valors que emanen de les aventures de Tintín, amistat, solidaritat, pacifisme... són també claus i han marcat la diferència amb altres creacions i personatges. Aquests valors, puntualitza la Carmen, humans, universals i atemporals, són els que han afavorit la universalitat d'en Tintín, un personatge traduït a 115 idiomes i dialectes, amb seguidors a tot el món i de totes les edats.

Com sorgeix la idea d'una botiga dedicada a Tintín?

Després més de 25 anys col·leccionant Tintín vaig voler fer un pas més i vam obrir aquest establiment l'any 2012 amb l'objectiu de ser un referent tintinòleg per a tots els aficionats a aquest aventurer periodista. Coneixíem molt bé el personatge i això ens ha permès treballar amb avantatge tot el producte que tenim i, com col·leccionistes de Tintín que som, connectar amb tots els col·leccionistes que ens visiten.

Són els únics a Barcelona?

Som els únics tan especialitzats.

 Quin tipus d'articles trobem a Can Tonet?

Des del producte derivat (merchandasing) oficial del moment, fins petites joies dels anys 30-40-50 del segle passat, avui dia, objectes cobejats pels tintinòlegs d'arreu.

Qui són els seus clients?

El percentatge més elevat de la nostra clientela són persones d'edat mitjana, verdaders nostàlgics que de petits llegien les aventures de Tintín i que avui dia han convertit aquelles lectures en afició i col·lecció.

Tintín és un clàssic del món del còmic i tothom el coneix, així que a més dels aficionats declarats a aquest personatge, també tenim clients que entren atrets per la curiositat i la singularitat que representa una botiga com la nostra.

Ho tenen tot de Tintín?

No, és impossible. Ni la Fundació Moulinsard ho té tot! Encara i així tenim gran quantitat i varietat d'articles. Els llibres, els vehicles de les aventures d'en Tintín, dvd, jocs, pòsters, figures de plom, de resina, tasses, plats, sotagots, llibretes, samarretes,...

Quina és la peça més especial que han tingut mai?

Un joc d'escacs de plom de la marca Pixi, del qual només es van fer un miler d'exemplars a tot el món. Es pot veure a l'exposició virtual de la nostra col·lecció privada a www.tintinaire.com. En aquest espai i classificades per categories estan totes les peces que hem anat sumant a la nostra col·lecció durant anys, des de figures a segells, passant per rellotges, gravats, peces de roba, pins, vitoles, cartells, catàlegs, ampolles, plaques de cava, jocs de cartes, quaderns d'en Xifort,... En total al voltant de 1.000 peces.

A partir de quina edat es recomana començar a llegir Tintín?

Com deia Hergé, el Tintín és per a nens de 7 a 77 anys.

Creu que Tintín té un lloc entre la nova generació de lectors de còmic?, per aconseguir-ho necessita la seva versió digital?

Els valors que destil·len de les seves aventures són universals i atemporals, així que crec que si, que Tintín té un lloc entre les noves generacions. La versió digital, evidentment, pot ajudar, encara que mai podrà substituir al llibre.

Quins serveis ofereixen Can Tonet als seus clients?

Els nostres serveis van des de la venda de tot tipus de producte relacionat amb l'obra d'Hergé, present en la botiga, fins a gestionar i aconseguir per encàrrec peces de col·leccionisme antic certament exclusives. Tenim, també, botiga on-line (www.cantonet.cat) i, periòdicament al nostre establiment, convoquem trobades de tintinaires. L'objectiu principal és xerrar de Tintín i que els seguidors d'aquest personatge passin una bona estona plegats.

La crisi s'ha deixat notar al comerç barceloní. Com ha portat una botiga com la seva aquest tràngol econòmic?

El nostre producte no és de primera necessitat, així que davant la crisi hem aportat dosis extres d'emprenedoria, iniciativa, inventiva i actitud positiva. La manera de subsistir, és ser diferents dels altres, i crec que una botiga tan especialitzada com la nostra compleix plenament aquest requeriment.

El Saló del Còmic de Barcelona és ja un referent. Un comerç com el seu s'ha beneficiat d'aquest fet?

Sí, és una perfecta plataforma de divulgació.

Una anècdota de la botiga que recordi de forma especial?

Ja, ja, ja....algun client ha entrat volent comprar la botiga sencera.

Un secret de Tintín que només coneguin els seus seguidors....

Milú és una gosseta i no un gosset!!! El seu nom és un diminutiu de M(a.) Luisa. Ah! i pels que no ho sàpiguen tampoc, Tintín no és un nom propi, sinó el diminutiu de Martín.

Un dels títols de Tintín que sigui un encert segur?

Ceptre d'Ottokar

 El seu preferit?

L'illa negre

I per acabar... quina és la darrera peça que han rebut a la botiga i que segur agradarà als seguidors del Tintín?

El Vaixell de l'Unicorn!

Promocions

Aquesta promoció
ja no està activa!
Regala moda Tintín!
Aquesta promoció
ja no està activa!
30 € de dte. en la figura de resina de Tintín i Milú
Aquesta promoció
ja no està activa!

Comentaris

Cantonet Racó Tintinaire

c/Valencia, 412
08013 Barcelona
Tel. 93 485 02 17
http://www.cantonet.cat/es/

Cantonet Racó Tintinaire
Botiga dedicada a l'article de regal i col.leccionisme de llibres i objectes derivats de Les Aventures de Tintín i l'Obra d'Hergé
Desprès de vint anys dedicats a l'afició de col.leccionar i sent socis de 1001, Associació Catalana de Tintinaires, la meva dona i jo hem decidit obrir una botiga especialitzada amb la intenció de ser un referent tintinòleg a Barcelona
A la nostra botiga podeu trobar els productes de Moulinsart així com llibres i objectes portats expressament de l'estranger antics i de col.lecció

· Associació: Eix Comercial Sagrada Família
· Sector: Equipament i serveis personals
· Categoría: Regals

Facebook

Mapa de localització

Botigues del mes Antigues

Oh My Bloc, regals i detalls que marquen la diferència

01, abril 2018

Oh My Bloc, regals i detalls que marquen la diferència

publica Gaudí Shopping

Hi ha botigues que enganxen... que quan entres i compres una vegada, tornes, compres de nou i, a més la recomanes, segur, segura, que aquell establiment és una gran troballa. Us identifiqueu? Si sou clients d'Oh My Bloc, la botiga associada a Gaudí Shopping, de l'Avinguda Gaudí, 62 de Barcelona, segur que sí!

René, solucions per a una llar saludable i eficient

01, març 2018

René, solucions per a una llar saludable i eficient

publica Eix Fort Pienc

Segur que tots els que passen sovint pel Passeig Lluís Companys s'han parat més d'un cop davant de l'aparador de la botiga d'electrodomèstics René, just a la cantonada amb el carrer Rec Comtal. I segur, també, que molts altres s'han apropat en els darrers temps fins aquest establiment atrets per la singularitat de la seva proposta: productes i electrodomèstics per a una llar saludable que contribueixen a garantir hàbits saludables i un consum resp...

Maite, Cuina, Taula i Decoració... 100% parament i llar

01, febrer 2018

Maite, Cuina, Taula i Decoració... 100% parament i llar

publica Eix Comercial Sagrada Família

Un dels signes d'identitat pròpia del comerç de proximitat és el seu caràcter familiar, proper i especialitzat i la botiga Maite, Cuina, Taula i Decoració del carrer Padilla, 251 a l'Eix Comercial Sagrada Familia és una mostra. Al capdavant del negoci està la Maite Morte, membre d'una família dedicada tota la vida a la venda d'estris de cuina i ferreteria. Els seus pares han tingut botiga durant 32 anys, ella mateixa porta 14 al sector i aq...

Sara Roba i Albert Calçats, comerç familiar i de proximitat en estat pur

07, gener 2018

Sara Roba i Albert Calçats, comerç familiar i de proximitat en estat pur

publica Encantsnous Eix Comercial

Un dels majors valors de què pot fer gala el comerç barceloní és el seu segell de proximitat únic i l'estret vincle establert al llarg dels anys amb la ciutat i els seus ciutadans. Si a tot plegat sumem el caràcter familiar de molts dels negocis que omplen els carrers dels nostres barris tenim com a resultats, establiments com Albert Calçats i Sara Roba, dues botigues d'Encants Nous Eix Comercial, al carrer Dos de Maig, 223, on convergeixen tots e...

Cash Converters, la botiga de les segones oportunitats

01, desembre 2017

Cash Converters, la botiga de les segones oportunitats

publica Sant Antoni Comerç

Aquest mes de desembre la botiga Cash Converters del carrer Floridablanca, 145 compleix 22 anys. Va ser el primer establiment a Espanya d'aquesta cadena internacional de compra-venda i canvi de tot tipus d'objectes de segona mà i amb la seva inauguració s'estrenava una nova forma de vendre i comprar articles utilitzats a la nostra ciutat. 

Pirineu en Boca, tot el gust del Pirineu a l'Eixample

01, novembre 2017

Pirineu en Boca, tot el gust del Pirineu a l'Eixample

publica Cor Eixample

L'Eixample és un Districte ric en comerç... en comerç tradicional, en comerç innovador i, també, en comerç singular com Pirineu en Boca, un espai únic i multifacètic, en format de carnisseria, restaurant i botiga especialitzada, exclusivament, en productes i productors del Pirineu. Van obrir portes al 2015, al carrer Girona, 17, al territori de l'Eix Comercial Cor Eixample, i,des de l'inici, l'originalitat de la proposta, però, sobre...