FacebookTwitterGoogle+

Tota l’actualitat del món del comerç

x

Descarrega la nostra app!I guanya 50€ setmanals!

Disponible a Google Play Aconsegueix-la al App Store
Inici  |  Notícies  |  Nadal, Fes-t'ho tu mateix!

Notícies

Nadal, Fes-t'ho tu mateix!

04, novembre 2016

En aquests darrers anys el DIY o el que és el mateix el "Fes-t'ho tu mateix" s'ha posat de moda fins al punt d'esdevenir un veritable fenomen social. El DIY ha desenvolupat una cultura pròpia amb milers d'adeptes que persegueixen la satisfacció personal derivada de la creació de diferents tipus de productes per ells mateixos.

Restauració de mobles, costura, decoració, treballs manuals, jardineria, "wedding",... són àmbits que han enamorat als entusiastes del DIY, aconseguint un protagonisme cada cop més important en cada un d'ells.

La vena artística que diuen que tothom portem a dins ha aflorat en moltíssimes persones i les botigues especialitzades en materials per aquest tipus de projectes, els tallers, les escoles, les mostres, exposicions i, fins i tot, les fires relacions, són focus d'atenció per a tots els que s'han iniciat en aquesta gratificant aventura de treure profit a la seva creativitat i habilitats per crear peces i objectes, veritablement, únics. Tant es val que diverses persones segueixin, per exemple, un mateix tutorial, el resultat, sempre, serà diferent en funció del toc personal que cada un li doni al final!

Nadal és, per als practicants del DIY, un dels millors moments de l'any per treure el profit més gran, satisfacció i reconeixement a les seves habilitats... Regals creats per un mateix, decoracions originals que enamoren, postals per felicitar les festes totalment personalitzades, embolcalls per als paquets que per si sols ja són un regal, taules i arbres de nadal únics,... les opcions són infinites! Vegem-ho.

Una garlanda ben original, per exemple, la podem aconseguir, simplement, amb una mica de pintura i purpurina daurada aplicada sobre pasta de llacets, units un amb els altres amb un cordill. Mentre que per tenir una corona d'advent divertida i ben acolorida és tan senzill com combinar i enganxar unes quantes boletes de feltre o reciclant retalls de roba en tires lligades a una base circular que podem comprar a qualsevol establiment de treballs manuals. Les possibilitats de la papereria i de tècniques associades com el scrapbooking, el quilling,... al Nadal presenten, també, un ampli ventall d'opcions. Postals, tovalloners, decoracions de finestres, taules,... les possibilitats són moltes. La base està en triar un bon material, adaptat a les característiques del projecte que volem desenvolupar. Les cartolines glitter (amb purpurines), els segells d'estampació amb motius nadalencs, les cintes adhesives decorades, els encunys, els papers decorats,... són opcions a tenir en compte per a aquest tipus de creacions.

 Les creacions DIY a l'arbre i la taula de nadal resulten especialment atractives per a tots els practicants del "Fes-t'ho tu mateix". Cintes, cordills, fustes reciclades, branquetes, ... i evidentment, qualsevol peça feta de patchwork són senyal d'identitat inequívoca d'una llar DIY. Unes cartolines de color retallades en forma d'estel i lligades als coberts, poden resultar un atractiu identificatiu per posar el nom dels comensals, per exemple. Mentre que unes poques branquetes de canyella enganxades envoltant un got i rematades amb una cinta envoltant tot el perímetre, ens asseguren un bonic i atractiu porta espelmes.

Un camí de taula o unes estovalles individuals de patchwork amb motius nadalencs fan de la nostra taula, una petita obra d'art. A l'arbre, qualsevol peça creada per nosaltres destacarà per sobre de qualsevol altres. El cartó, el feltre, la fusta, resulten un bon recurs per treballar en un àmbit, el de la decoració de l'arbre de Nadal on les possibilitats d'utilitzar material reciclat són àmplies... Guarniments creats amb rotllos de paper, coberts amb cordills de colors i transformats en originals anelles decoratives, vermells i blancs, per exemple; taps de suro que enganxats uns amb altres adopten la forma de simpàtics rens o antics motllos talla galetes pintades en diferents colors, són algunes de les múltiples possibilitats que els DIY han desenvolupat i comparteixen a les xarxes, àmbit natural, per cert, d'aquests "makers" per donar a conèixer els seus projectes i nodrir-se, també, de noves idees. Entretenir-se, aprendre, compartir coneixements, però també, reciclar són algunes de les màximes d'aquest moviment.

De fet, derivat directament de la consolidació del DIY, neix l'upciclyng, una nova forma de fer reciclatge fonamentat en l'objectiu de què els productes derivats aconsegueixin major valor que els productes objecte del reciclatge. Roba fabricada amb el marro del cafè, tapisseries confeccionada amb sacs, bosses dissenyades amb plàstic de banderoles, són alguns dels exemples més coneguts, però l'upciclyng també és objecte dels practicants del DIY, que gràcies a la seva creativitat i habilitats, per exemple, són capaços de convertir antics coberts de plata en peces de joieria; pantalons texans vells, en modernes i atractives bosses; o bombetes fosses en elements d'atractives creacions artístiques.

 Al territori de Compra Eixample podeu trobar una bona selecció de botigues que us poden assessorar en l'àmbit del DIY i on podreu adquirir materials i eines que us ajudaran en l'enriquidora aventura del "fes-t'ho tu mateix". Qui s'apunta?

Llistat de Botigues:

Comentaris

Botiga del mes
Maite, Cuina, Taula i Decoració... 100% parament i llar
Maite, Cuina, Taula i Decoració... 100% parament i llar

Un dels signes d'identitat pròpia del comerç de proximitat és el seu caràcter familiar, proper i especialitzat i la botiga Maite, Cuina, Taula i Decoració del carrer Padilla, 251 a l'Eix Comercial Sagrada Familia és una mostra. Al capdavant del negoci està la Maite Morte, membre d'una família dedicada tota la vida a la venda d'estris de cuina i ferreteria. Els seus pares han tingut botiga durant 32 anys, ella mateixa porta 14 al sector i aq...

04, octubre 2016
Rítmic BCN, a ballar!