Compra Eixample

Compra Eixample
Tota l’actualitat del món del comerç
Notícies

4 Plats i Punt, i la reinvenció del plat combinat

5 de desembre de 2016

Al territori de Gaudí Comerç trobem una de les propostes de restauració més noves, fresques i innovadores del moment a l'Eixample i a Barcelona, en general, "4 Plats i Punt". Aquest restaurant ubicat al carrer Cartagena, 328, aposta per la integració entre l'alta cuina i la tradicional de mercat, en format d'un nou plat combinat totalment redefinit en la seva forma i contingut, presentat cada dia en només quatre opcions.

Al capdavant del restaurant està Joan Enric Garcia de 37 anys, qui després de treballar prop de deu anys al Mercat de la Boqueria gestionant i venent el producte de les parades de Vidal Pons, va decidir sintetitzar la seva idea d'oferir un bon producte diari a un preu raonable, en format de restaurant amb una carta molt reduïda encara que cada dia, fresca i diferent a la jornada anterior. L'altre peu del projecte és el Xef de només 25 anys, Guillem Domingo, fet a la cuina del Pinotxo, també de la Boqueria, on va aprendre a elaborar les receptes de mercat més reconegudes.

"D'aquesta amistat i l'amor pel mercat professat des de dues perspectives tan diferents i complementaries alhora, va néixer 4 Plats i Punt”, explica amb orgull, Joan Enric Garcia qui a més apunta, "en una zona turística com la nostra, volíem oferir a la gent del barri, bon producte a un preu raonable".

En aquest restaurant, el tradicional menú, les cartes inacabables o el típic plat combinat greixós deixen de ser opcions, oferint marge exclusiu a delicioses i exclusives propostes desenvolupades des d'un nou perfil restaurador amb productes, sempre, de temporada.

"A 4 Plats i Punt ho posem fàcil. Cada dia, un plat de carn, un de peix, un vegetarià i un plat del dia, segons l'oferta de mercat. Producte de proximitat, forces productes ecològics, adaptacions per a celíacs i intolerants i tota la verdura proveïda directament de la Boqueria. A més, i encara que preparem el nostre propi pa, cuinem amb molt pocs productes amb farina per poder oferir, en la mesura del possible, la màxima quantitat de productes sense gluten".

Els plats s'exposen en quatre pissarres penjades a la paret; quatre pissarres que amb el seu color distintiu i identificatiu de les quatre categories de plats del restaurant, conviden als clients a fer la seva tria. Cada proposta, a l'estil del tradicional plat combinat es presenta acompanyada amb la seva guarnició.

"El principal client del 4 Plats són veïns del barri de la Sagrada Família, treballadors de l'Hospital de Sant Pau, de la Damm, de la Clínica Puigvert i l'Hospital Dos de Maig,... Malgrat que toquem a la Sagrada Família i tot és molt turístic, aquesta part de l'Eixample compta amb un veïnat autòcton molt potent i cosmopolita que necessita, vol, menjar d'aquí, davant de tanta oferta orientada exclusivament al turista". D'acord a aquest objectiu, Joan Enric Garcia i Guillem Domingo treballen cada dia per oferir als seus clients el bo i millor a taula.

"A Mercat es menja sovint un sol plat fort i ben d'hora. Nosaltres hem seguit aquesta idea però adaptant-nos al menú diari. És a dir: oferim un entrant lleuger i després un plat de cuina de mercat, tant receptes tradicionals com altres adaptades a avui".

Per la seva elaboració, 4 Plats i Punt nodreix el seu rebost amb fruita i verdura de les parades de Vidal Pons, fruiters des de 1898. El peix els arriba dels mercats de la Barceloneta i la carn, ecològica, de Girona.

"El producte de temporada és l'estrella de la nostra oferta. Treballem exclusivament amb distribuïdors que ens informin i responguin de la seva qualitat".

Aquesta filosofia abocada al producte de temporada fa impredictible els plats que podem trobar d'un dia a l'altre en aquest restaurant. Tot depèn de la seva disponibilitat. Encara i així hi ha alguns plats que només amb els 10 mesos de vida de l'establiment ja s'han convertit en senya d'identitat del 4 Plats i Punt i que cada cop que estan disponibles, triomfen.

"La Cua de bou és el plat estrella del nostre xef, Guillem Domingo. Es tracta d'un plat amb 700 anys d'història, que en Guillem cuina pràcticament de la mateixa manera que aleshores. Les croquetes de sípia en tinta de calamar són altre de les receptes més valorades del 4 Plats i Punt, igual que el nostre Tataki, l'espatlla de xai a l'empordanesa i el foie de rap, un plat dels antics pescadors de la Barceloneta portat a la cuina d'avui".

Tots aquests plats i també els que s'elaboren cada dia en funció de la disponibilitat del mercat comparteixen com a denominador comú l'especial cura del xef de la casa per ressaltar el producte en si, i per sobre de tot. "Fugim de les filigranes i escoltem i aprenem de la gent que opina, rectificant quan cal", apunta Joan Enric Garcia, gerent del restaurant. "Portem només 10 mesos i no ens esperàvem anar tan ràpid i que ens conegués tanta gent. El nostre desig és continuar en la línia, creixent i aprenent, treballant fort i sempre escoltant a la gent".

Qui Som

Compra Eixample és la primera plataforma de comunicació de promocions, ofertes i descomptes a mida del comerç de proximitat de l’Eixample. Una iniciativa innovadora i única a la ciutat de Barcelona, ideada pels comerços de totes les associacions que han creat COMPRA EIXAMPLE: CorEixample, Encantsnous Eix Comercial, Fort Pienc Eix Comercial, Gaudi Comerç, Eix Comercial Sagrada Família i Sant Antoni Comerç.

compraeixample.cat pots trobar detallats els directoris dels establiments associats, l'agenda de totes les nostres activitats: fires, mostres, desfilades..., aixó com informació sobre el comerç de proximitat i sobre les associacions que integren COMPRA EIXAMPLE.

Notícies
28.10.2019
Vols 600 euros per gastar-te a les botigues del barri?
Què et compraries amb 600 €? La targeta Viba compleix un any i per a celebrar-ho regala vals de compra per a que puguis fer-te un bon regal! De l'1 al 30 de novembre, totes les teves compres realitzades amb aquesta targeta a qualsevol de les...
+ info
05.02.2019
Maridatges amb vins del món
Des de ja fa temps, és habitual trobar en les prestatgeries i els lineals de les botigues d'alimentació de casa nostra, productes de cultures gastronòmiques alienes, alhora que, gairebé sense adonar-nos, hem incorporat tota...
+ info
Botiga del Mes
Instinto, roba i complements per vestir marcant estilInstinto, roba i complements per vestir marcant estil
Instinto, roba i complements per vestir marcant estil

Si vols anar vestida còmoda i amb roba que no passa de moda, si vols lluir conjunts que ningú més porta o si t'agradaria regalar una peça única i original, cal que visitis la nova botiga d'Instinto al carrer Tamarit, 164, a l'Eix Sant Antoni Comerç. Aviat complirà un any al barri, va obrir el març de 2019, i la seva proposta ha aconseguit que en poc temps sigui ja, un establiment molt conegut a Sant Antoni. Passar davant del seu aparador i...

Llegir més
Carregant...
x
X