FacebookTwitterGoogle+

Tota l’actualitat del món del comerç

x

Descarrega la nostra app!I guanya 50€ setmanals!

Disponible a Google Play Aconsegueix-la al App Store
Inici  |  Notícies  |  4 Plats i Punt, i la reinvenció del plat combinat

Notícies

4 Plats i Punt, i la reinvenció del plat combinat

05, desembre 2016  - publica Gaudí Shopping

Al territori de Gaudí Comerç trobem una de les propostes de restauració més noves, fresques i innovadores del moment a l'Eixample i a Barcelona, en general, "4 Plats i Punt". Aquest restaurant ubicat al carrer Cartagena, 328,  aposta per la integració entre l'alta cuina i la tradicional de mercat, en format d'un nou plat combinat totalment redefinit en la seva forma i contingut, presentat cada dia en només quatre opcions.

Al capdavant del restaurant està Joan Enric Garcia de 37 anys, qui després de treballar prop de deu anys al Mercat de la Boqueria gestionant i venent el producte de les parades de Vidal Pons, va decidir sintetitzar la seva idea d'oferir un bon producte diari a un preu raonable, en format de restaurant amb una carta molt reduïda encara que cada dia, fresca i diferent a la jornada anterior. L'altre peu del projecte és el Xef de només 25 anys, Guillem Domingo, fet a la cuina del Pinotxo, també de la Boqueria, on va aprendre a elaborar les receptes de mercat més reconegudes.

"D'aquesta amistat i l'amor pel mercat professat des de dues perspectives tan diferents i complementaries alhora, va néixer 4 Plats i Punt”, explica amb orgull, Joan Enric Garcia qui a més apunta, "en una zona turística com la nostra, volíem oferir a la gent del barri, bon producte a un preu raonable".

En aquest restaurant, el tradicional menú, les cartes inacabables o el típic plat combinat greixós deixen de ser opcions, oferint marge exclusiu a delicioses i exclusives propostes desenvolupades des d'un nou perfil restaurador amb productes, sempre, de temporada.

"A 4 Plats i Punt ho posem fàcil. Cada dia, un plat de carn, un de peix, un vegetarià i un plat del dia, segons l'oferta de mercat. Producte de proximitat, forces productes ecològics, adaptacions per a celíacs i intolerants i tota la verdura proveïda directament de la Boqueria. A més, i encara que preparem el nostre propi pa, cuinem amb molt pocs productes amb farina per poder oferir, en la mesura del possible, la màxima quantitat de productes sense gluten".

Els plats s'exposen en quatre pissarres penjades a la paret; quatre pissarres que amb el seu color distintiu i identificatiu de les quatre categories de plats del restaurant, conviden als clients a fer la seva tria. Cada proposta, a l'estil del tradicional plat combinat es presenta acompanyada amb la seva guarnició.

"El principal client del 4 Plats són veïns del barri de la Sagrada Família, treballadors de l'Hospital de Sant Pau, de la Damm, de la Clínica Puigvert i l’Hospital Dos de Maig,... Malgrat que toquem a la Sagrada Família i tot és molt turístic, aquesta part de l'Eixample compta amb un veïnat autòcton molt potent i cosmopolita que necessita, vol,  menjar d'aquí, davant de tanta oferta orientada exclusivament al turista". D’acord a aquest objectiu, Joan Enric Garcia i Guillem Domingo treballen cada dia per oferir als seus clients el bo i millor a taula.

"A Mercat es menja sovint un sol plat fort i ben d'hora. Nosaltres hem seguit aquesta idea però adaptant-nos al menú diari. És a dir: oferim un entrant lleuger i després un plat de cuina de mercat, tant receptes tradicionals com altres adaptades a avui".

Per la seva elaboració, 4 Plats i Punt nodreix el seu rebost amb fruita i verdura de les parades de Vidal Pons, fruiters des de 1898. El peix els arriba dels mercats de la Barceloneta i la carn, ecològica, de Girona.

"El producte de temporada és l'estrella de la nostra oferta. Treballem exclusivament amb distribuïdors que ens informin i responguin de la seva qualitat".

Aquesta filosofia abocada al producte de temporada fa impredictible els plats que podem trobar d'un dia a l'altre en aquest restaurant. Tot depèn de la seva disponibilitat. Encara i així hi ha alguns plats que només amb els 10 mesos de vida de l'establiment ja s'han convertit en senya d'identitat del 4 Plats i Punt i que cada cop que estan disponibles, triomfen.

"La Cua de bou és el plat estrella del nostre xef, Guillem Domingo. Es tracta d'un plat amb 700 anys d'història, que en Guillem cuina pràcticament de la mateixa manera que aleshores. Les croquetes de sípia en tinta de calamar són altre de les receptes més valorades del 4 Plats i Punt, igual que el nostre Tataki, l'espatlla de xai a l'empordanesa i el foie de rap, un plat dels antics pescadors de la Barceloneta portat a la cuina d'avui".

Tots aquests plats i també els que s'elaboren cada dia en funció de la disponibilitat del mercat comparteixen com a denominador comú l'especial cura del xef de la casa per ressaltar el producte en si, i per sobre de tot. "Fugim de les filigranes i escoltem i aprenem de la gent que opina, rectificant quan cal", apunta Joan Enric Garcia, gerent del restaurant. "Portem només 10 mesos i no ens esperàvem anar tan ràpid i que ens conegués tanta gent. El nostre desig és continuar en la línia, creixent i aprenent, treballant fort i sempre escoltant a la gent".

Galeria d'Imatges

Comentaris

4Plats i Punt

Cartagena, 328
08025 Barcelona
Tel. 666 157 792
joanenric4plats@gmail.com
http://www.4plats.com

4Plats i Punt
Interacció entre l'alta cuina i la tradicional de mercat. Un format d'un nou plat combinat totalment redefinit en la seva forma i contingut. Presenten cada dia quatre opcions, quatre plats únics que apareixeran en escena per seduir el paladar més rigorós.Quatre pissarres que amb el seu color distintiu donaran a escollir entre un plat de carn, peix, vegetarià i plat del dia.Les nits de dijous a dissabte, disposen de menú degustació.

· Associació: Gaudí Shopping
· Sector: Restauració, oci i espectacles
· Categoría: Restaurant

FacebookTwitter

Mapa de localització

Botigues del mes Antigues

Oh My Bloc, regals i detalls que marquen la diferència

01, abril 2018

Oh My Bloc, regals i detalls que marquen la diferència

publica Gaudí Shopping

Hi ha botigues que enganxen... que quan entres i compres una vegada, tornes, compres de nou i, a més la recomanes, segur, segura, que aquell establiment és una gran troballa. Us identifiqueu? Si sou clients d'Oh My Bloc, la botiga associada a Gaudí Shopping, de l'Avinguda Gaudí, 62 de Barcelona, segur que sí!

René, solucions per a una llar saludable i eficient

01, març 2018

René, solucions per a una llar saludable i eficient

publica Eix Fort Pienc

Segur que tots els que passen sovint pel Passeig Lluís Companys s'han parat més d'un cop davant de l'aparador de la botiga d'electrodomèstics René, just a la cantonada amb el carrer Rec Comtal. I segur, també, que molts altres s'han apropat en els darrers temps fins aquest establiment atrets per la singularitat de la seva proposta: productes i electrodomèstics per a una llar saludable que contribueixen a garantir hàbits saludables i un consum resp...

Maite, Cuina, Taula i Decoració... 100% parament i llar

01, febrer 2018

Maite, Cuina, Taula i Decoració... 100% parament i llar

publica Eix Comercial Sagrada Família

Un dels signes d'identitat pròpia del comerç de proximitat és el seu caràcter familiar, proper i especialitzat i la botiga Maite, Cuina, Taula i Decoració del carrer Padilla, 251 a l'Eix Comercial Sagrada Familia és una mostra. Al capdavant del negoci està la Maite Morte, membre d'una família dedicada tota la vida a la venda d'estris de cuina i ferreteria. Els seus pares han tingut botiga durant 32 anys, ella mateixa porta 14 al sector i aq...

Sara Roba i Albert Calçats, comerç familiar i de proximitat en estat pur

07, gener 2018

Sara Roba i Albert Calçats, comerç familiar i de proximitat en estat pur

publica Encantsnous Eix Comercial

Un dels majors valors de què pot fer gala el comerç barceloní és el seu segell de proximitat únic i l'estret vincle establert al llarg dels anys amb la ciutat i els seus ciutadans. Si a tot plegat sumem el caràcter familiar de molts dels negocis que omplen els carrers dels nostres barris tenim com a resultats, establiments com Albert Calçats i Sara Roba, dues botigues d'Encants Nous Eix Comercial, al carrer Dos de Maig, 223, on convergeixen tots e...

Cash Converters, la botiga de les segones oportunitats

01, desembre 2017

Cash Converters, la botiga de les segones oportunitats

publica Sant Antoni Comerç

Aquest mes de desembre la botiga Cash Converters del carrer Floridablanca, 145 compleix 22 anys. Va ser el primer establiment a Espanya d'aquesta cadena internacional de compra-venda i canvi de tot tipus d'objectes de segona mà i amb la seva inauguració s'estrenava una nova forma de vendre i comprar articles utilitzats a la nostra ciutat. 

Pirineu en Boca, tot el gust del Pirineu a l'Eixample

01, novembre 2017

Pirineu en Boca, tot el gust del Pirineu a l'Eixample

publica Cor Eixample

L'Eixample és un Districte ric en comerç... en comerç tradicional, en comerç innovador i, també, en comerç singular com Pirineu en Boca, un espai únic i multifacètic, en format de carnisseria, restaurant i botiga especialitzada, exclusivament, en productes i productors del Pirineu. Van obrir portes al 2015, al carrer Girona, 17, al territori de l'Eix Comercial Cor Eixample, i,des de l'inici, l'originalitat de la proposta, però, sobre...