FacebookTwitterGoogle+

Tota l’actualitat del món del comerç

x

Descarrega la nostra app!I guanya 50€ setmanals!

Disponible a Google Play Aconsegueix-la al App Store
Inici  |  Notícies  |  Les xarxes socials, amics i més amics

Notícies

Les xarxes socials, amics i més amics

04, octubre 2017

Segons la revista Muy Interesante citant com a font un estudi publicat pel diari anglès The Guardian, una persona té el doble d'amics al ciberespai que en la realitat.

Si ens regim, però, pel concepte tradicional d'amistat, entesa com a relació d'afecte, simpatia i confiança que s'estableix entre persones que no són família, aquestes xifres i els comptadors d'amics a les xarxes caurien en picats. Per alguns les xarxes socials no són més que un simple catàleg d'amistats però el cert és que per a molts més, plataformes com Facebook, Linkedin, Fousquare,... han col·laborat a canvis importants en les seves vides. Les xarxes han propiciat noves amistats, noves parelles, noves relacions professionals, socials i d'oci i sobretot, ens han posat a un clic a una bona part dels ciutadans del món.

L'oferta actual de xarxes socials és molt llarga. N'hi ha de generalistes, pensades per a sociabilitzar, on es mesclen tota mena de perfils i on conviuen usuaris d'interessos i gustos molt dispars. Són xarxes d'aquest tipus, per exemple, Facebook on els contactes són identificats, directament, com "Amics", Youtube on aquests passen a anomenar-se subscriptors o, Instagram o Twitter, on, l'amic prenen la denominació de seguidor.

Però a més d'aquestes xarxes més "socials" hi ha altres de més especialitzades que ens poden fer servei en diferents i importants facetes de la nostra vida.

Un grup important són les enfocades als nostres perfils professionals. Aquestes estan pensades tant per a establir contactes de feina com per crear noves connexions, per intercanviar informació relacionada amb l'activitat de sectors professionals determinats, i, també, per buscar feina, trobar perfils per a les nostres empreses, etc. Tal és el cas de Linkedin, Xing o Viadeo, per exemple.
L'oci i les xarxes socials han creat, també, una sòlida entesa que ha afavorit la popularització de plataformes especialitzades en diferents àmbits. Per exemple, que ens encanta la fotografia..., doncs cal que estem a Flickr o a Fotolog; que el que ens agrada és viatjar,... a Minube, Tripadvisor, o Trover trobarem "amics" amb els qui compartir experiències de viatges arreu del món. Si som aficionats a la literatura i el que ens agradaria és trobar recomanacions d'altres "lectors amics", algunes de les referències destacades en aquest àmbit són, entrelectores, quelibroleo, anobi o goodreads, aquestes dues darreres en anglès.

Però com hem dit, l'oferta de xarxes socials és gran i la del perfil dels seus seguidors encara més. Seguim...

El cinema, la televisió i els jocs, són, per exemple, altres àmbits que han generat xarxes socials pròpies propiciant noves amistats virtuals. Són espais on els aficionats al setè art, la petita pantalla o els jocs de tot tipus, de taula, rol, virtuals,... intercanvien informació i afició. Getglue o ichekmovies estan especialitzades en pel·lícules i sèries i en elles es publiquen crítiques dels usuaris que, a més, poden puntuar el que han vist al cinema o la televisió, per tal que la resta d'usuaris coneguin quin són els seus gustos i propiciar noves amistats.

Com no podia ser d'altra manera, el món de la bona teca i la bona taula ha creat, també, les seves pròpies xarxes socials on els amics comparteixen crítiques de restaurants, com a yelp, receptes com a grouprecipes, o notes de cata de vins com a verema o vivino. D'igual forma, els amants dels animals han creat les seves, com veyview, faceptets o masquecots, punts de trobada que propicien la interactuació entre les persones amb animals de companyia i que fins i tot permeten que l'animal sigui donat d'alta amb el seu propi perfil.

Capítol a banda, també, les xarxes socials dedicades als esports i on sovint les amistats virtuals traspassen les pantalles per portar a terme activitats conjuntes a la realitat. Timpik, Yoyde o xporty, són algunes d'aquestes xarxes.

La llista segueix i segueix, i arriba a molts més àmbits com els de l'educació, amb xarxes com edmodo o the campsuled; la musica com myspace o lastfm; la moda com a trendtation o tumbir;... i així moltes més de gairebé qualsevol temàtica que pugueu imaginar i trobareu només entrant a la xarxa i fent una petita cerca.

Les opcions són moltes. Només cal tenir clar quin us volem fer de les xarxes socials, determinar quina encaixa més amb nosaltres i... endavant, un munt d'amics ens esperen!

Comentaris

Botiga del mes
Oh My Bloc, regals i detalls que marquen la diferència
Oh My Bloc, regals i detalls que marquen la diferència

Hi ha botigues que enganxen... que quan entres i compres una vegada, tornes, compres de nou i, a més la recomanes, segur, segura, que aquell establiment és una gran troballa. Us identifiqueu? Si sou clients d'Oh My Bloc, la botiga associada a Gaudí Shopping, de l'Avinguda Gaudí, 62 de Barcelona, segur que sí!

04, octubre 2016
Rítmic BCN, a ballar!