FacebookTwitterGoogle+

Tota l’actualitat del món del comerç

x

Descarrega la nostra app!I guanya 50€ setmanals!

Disponible a Google Play Aconsegueix-la al App Store
Inici  |  Notícies  |  Bricolatge, en cinc passes

Notícies

Bricolatge, en cinc passes

01, febrer 2018

Sigui per diversió o per necessitat, el bricolatge és una activitat que en els darrers anys ha vist incrementar notablement els seus seguidors. La cultura del “Do it Yourself” (DiY) ha contribuït de forma decisiva a la popularització d'aquesta activitat. També, ho han fet, els famosos tutorials i suros virtuals d'imatges a la xarxa – de consulta gairebé obligada avui dia abans de posar-nos mans a l'obra- i, com no, l'especialització creixent i l'increment de l'oferta dels establiments dedicats al subministrament d'eines, productes i articles per aquesta activitat.

Les ferreteries, drogueries i les botigues especialitzades en multiproducte per al bricolatge són un paradís per als aficionats a aquest art, definit com “l'activitat manual que realitza una persona com a afeccionada, sense recórrer als serveis d'un professional, per a la creació, millora, manteniment o reparació en especialitats com a obra de paleta, fusteria, electricitat, lampisteria, etc”.

I és que petites intervencions en qualsevol d'aquests àmbits són, sovint, suficients per canviar la imatge d'un espai; millorar l'aprofitament d'altres; solucionar problemes senzills de llum o aigua; canviar per complet, per exemple, l'aspecte de mobles en desús; recuperar peces antigues... i així un llarg etcètera de possibilitats.

Com a denominador comú de totes aquestes feines, destaca, l'enginy, l'originalitat i la personalització de les obres, característiques que, plegades, fan del bricolatge una activitat creativa de primer ordre, per a la qual només ens cal una dosi justa d'imaginació, una altra d'atreviment i sobretot eines i materials adequats per convertir-nos en artistes!

En aquesta missió, els establiments especialitzats es converteixen en els nostres millors aliats. A Compra Eixample, l'oferta d'aquest tipus de botigues està molt lluny de ser testimonial i a tots els territoris comercials que formen la plataforma, CorEixample, Encantsnous Eix Comercial, Fort Pienc Eix Comercial, Gaudi Comerç, Eix Comercial Sagrada Família i Sant Antoni Comerç, trobem una oferta ben completa i a l'abast de qualsevol consulta a través del mapa publicat juntament aquest reportatge o el directori de botigues d'aquesta mateixa web. Pregunteu-los i us assessorant perquè gaudiu i tingueu èxit amb les vostres feines de bricolatge. Tots són especialistes!

Bricolatge, punt per punt

1. Encara que obvi, el primer requeriment per tenir èxit amb les nostres feines de bricolatge és imprescindible planejar-les i preparar-les bé. Cal fer una llista de materials i eines, mesurar a consciència espais i peces, assegurar-nos, abans de començar, que tenim tot el necessari per protegir espais, mobiliari, estris, ... i que comptem, també, amb les proteccions adequades per protegir-nos a nosaltres mateixos – ulls, boca, mans, ...- quan treballem amb les eines i productes més perillosos.

2. Caldrà determinar el millor moment per a les nostres feines. Per exemple, si tenim al cap feines que puguin provocar molta pols, millor esperar a una època en què puguem obrir finestres i airejar. Per pintar, és millor evitar els dies més humits, que no contribuiran a assecar la nostra pintura.

3. Els materials i les eines cal comprar-los en establiments especialitzats que ens assegurin la qualitat de l'article en qüestió. Per exemple, en el cas dels claus, cargols, i eines mecàniques manuals (martell, llimes, serres, tisores, claus,...), la duresa del metall de construcció és bàsica, mentre que en el cas de les eines mecàniques elèctriques, a més d'efectives, el més important és que siguin segures.

4. Comproveu, també, si les eines són fàcils d'utilitzar i si són versàtils, millor!. Per exemple, el tornavís, de puntes intercanviables; la cinta mètrica, rígida perquè no es doblegui mentre mesurem; els cúters i tisores, de mànec ample i ergonòmic per millorar la seguretat; el trepant, amb bateria i sense cable si som dels que sempre acabem enredats amb tot; la fregadora polidora, amb sistema d'extracció de pols per a major comoditat,...

5. La millor prova que la feina està ben feta serà la vostra pròpia satisfacció... i és que no hi ha res millor que gaudir de quelcom creat per nosaltres mateixos.

Comentaris

Botiga del mes
Oh My Bloc, regals i detalls que marquen la diferència
Oh My Bloc, regals i detalls que marquen la diferència

Hi ha botigues que enganxen... que quan entres i compres una vegada, tornes, compres de nou i, a més la recomanes, segur, segura, que aquell establiment és una gran troballa. Us identifiqueu? Si sou clients d'Oh My Bloc, la botiga associada a Gaudí Shopping, de l'Avinguda Gaudí, 62 de Barcelona, segur que sí!

04, octubre 2016
Rítmic BCN, a ballar!