FacebookTwitterGoogle+

Tota l’actualitat del món del comerç

x

Descarrega la nostra app!I guanya 50€ setmanals!

Disponible a Google Play Aconsegueix-la al App Store
Inici  |  Notícies  |  Cuina nutritiva, més que cuina saludable

Notícies

Cuina nutritiva, més que cuina saludable

01, març 2018

De forma genèrica, s'entén com a dieta saludable aquella que ens permet aconseguir, mantenir i millorar el funcionament del nostre organisme i contribueix a salvaguardar-nos de determinades malalties.

Una dieta saludable s'aconsegueix ingerint una proporció adequada d'aliments dels principals grups de la piràmide de l'alimentació. Ara bé, perquè a més de saludable aquesta dieta sigui nutritiva haurem de fer un pas endavant i més enllà de règims alimentaris saludables per les mateixes propietats dels seus components, caldrà que tinguem en compte altres aspectes com la interrelació d'aliments, la nostra activitat o fins i tot l'estació de l'any en què ens trobem per dissenyar la nostra dieta.

L’alimentació nutritiva es diferencia bàsicament d'una dieta saludable convencional en el seu patró alimentari, el qual es fonamenta en la interrelació de les substàncies entre els diferents aliments i amb l'organisme, per sobre de les propietats i beneficis de cada aliment per si mateix.

Aquest plantejament fa que a les dietes nutritives s’aposti de forma clara per la combinació dels aliments, partint de la base per fer-ho, de què no existeix cap aliment, per molt saludable que sigui que, per si mateix, sigui capaç d'aportar tots els nutrients que necessita el nostre cos per viure... hidrats de carboni, proteïnes, greixos, vitamines i minerals.

Aquesta característica fa de la cuina nutritiva una de les més versàtils, amb múltiples combinacions que omplen el plat de nutrients i també de color. Saltats de verdures amb marisc, o amb cereals, beixamel de carabassó, vedella cuinada amb fruites com el mango, hamburgueses de llenties, amanides de patata i pebrot o salmó amb aranja,... són uns pocs dels infinits plats nutritius i sans que podem preparar.

Per fer-ho, la cuina nutritiva, a més de focalitzar-se en la combinació de nutrients dels diferents productes del plató, també es fixa en com els cuinem. L'objectiu és que els aliments, després de manipular-los al foc, conservin el màxim de les seves característiques. És per aquest motiu, que aquest tipus de cuina recomana la cocció al vapor; a la planxa; al forn; papillotes o actualment el ja gens exòtic wok, a més, evidentment, de productes crus, sempre que sigui possible.

Tanmateix, la dieta nutritiva aposta per adequar la dieta alimentaria a cada individu en funció de l'edat, gènere, nivell d'activitat o estat de salut. I per això, més enllà de triar aliments sans, prioritza que la seva proporció i presència a la dieta sigui l'adequat a la fisiologia de cada persona.

L'objectiu és obtenir, en cada cas, les calories suficients per mantenir un pes corporal constant dins dels límits considerats normals per a cada individu i rebre, també, tots els nutrients que necessita l'organisme cada dia per mantenir-nos amb vida, renovar les estructures cel·lulars, equilibrar els nivells energètics i possibilitar la nostra activitat física i intel·lectual.

Quan l'aliment que consumim és l'adequat pel nostre organisme ens sentim bé. Per contra, quan no ho és, el nostre organisme no reacciona i processa el que hem ingerit a l'estil d'una toxina, manifestant-se aquest rebuig en forma de malestar, trastorns digestius, de pes,...

Tot plegat fa evident que si volem millorar el nostre estat nutricional i cuidar de la nostra salut només ho podem fer millorant els nostres hàbits d'alimentació. Per fer-ho, tenim la sort de comptar al territori de Compra Eixample amb un ampli ventall de botigues d'alimentació i complements nutricionals que ens poden ajudar i facilitar molt aquesta tasca. Les trobareu totes al nostre directori i també al següent mapa de localització. No hi ha millor aposta per la nostra salut que l'atenció a la nostra alimentació. Bon profit!

Comentaris

Botiga del mes
Cotilleria Mercè, moda intima artesanal i a mida
Cotilleria Mercè, moda intima artesanal i a mida

Des de la seva inauguració ara ja fa 97 anys, la Cotilleria Mercè del carrer Girona, 76 a l'Eix Comercial Cor Eixample ha canviat diverses vegades de mans i ubicació, però, en tot aquest temps, no ha perdut el seu carisma, la seva vocació de comerç de proximitat, de tracte personalitzat i servei especialitzat propi de les "botigues de sempre", en les que un entra sabent que allà trobarà no només el producte que busca sinó, tam...

04, octubre 2016
Rítmic BCN, a ballar!