FacebookTwitterGoogle+

Tota l’actualitat del món del comerç

x

Descarrega la nostra app!I guanya 50€ setmanals!

Disponible a Google Play Aconsegueix-la al App Store
Inici  |  Notícies  |  René, solucions per a una llar saludable i eficient

Notícies

René, solucions per a una llar saludable i eficient

01, març 2018  - publica Eix Fort Pienc

Segur que tots els que passen sovint pel Passeig Lluís Companys s'han parat més d'un cop davant de l'aparador de la botiga d'electrodomèstics René, just a la cantonada amb el carrer Rec Comtal. I segur, també, que molts altres s'han apropat en els darrers temps fins aquest establiment atrets per la singularitat de la seva proposta: productes i electrodomèstics per a una llar saludable que contribueixen a garantir hàbits saludables i un consum responsable.

René és un negoci familiar amb prop de 70 anys de presència al barri, a l'Eix Fort Pienc. Des de la seva inauguració fins ara, aquest establiment ha protagonitzat un llarg i pròsper recorregut. Ha passat de botiga de transistors de marca pròpia a convertir-se en la primera proposta en tot el país, en l'àmbit de la venda d'electrodomèstics, en la qual tots els productes i serveis que s'ofereixen responen de forma directa a una filosofia, una actitud i un compromís mediambiental amb l'entorn i la salut dels usuaris i resta d'individus. En la configuració del seu catàleg, a René s'imposen aspectes com la durabilitat, l'origen, les condicions socials i mediambientals en les quals es fabriquen els productes i electrodomèstics i les repercussions que el seu ús pot tenir en els qui els utilitzen... No ens equivoquem pas, si assegurem, que la filosofia d'aquest establiment està lligada a l'ambició per aconseguir llars més ecològiques i més saludables. 

Corria l'any 2009 quan l'Alfred Capdevila, tercera generació de René i expert en electrodomèstics i eficiència, va decidir aproximar el seu negoci al seu estil de vida i impregnar la seva botiga i la seva oferta de consciència mediambiental i ecològica. 

Per fer-ho es va plantejar preguntes tan diverses com, qui?, on?, com?, en quines condicions es fabriquen els productes de la botiga? ...les respostes a les quals va buscar en un viatge per Europa en el qual va visitar a diversos fabricants per conèixer de primera mà la informació que requeria. Aquesta experiència li va aportar una important amplitud de detalls interessants i el convenciment que un altre tipus de negoci era possible. 

De tornada i amb l'ajut de la Sílvia Ferrer –Dalmau, arquitecte especialitzada en Bioconstrucció i salut de l'hàbitat que l'havia acompanyat en el viatge, van emprendre la renovació total de la botiga, des de l'espai físic fins a la gestió interna i els productes comercialitzats amb l'objectiu de convertir-se realment en un establiment i un negoci, per sobre de tot, responsable amb el medi ambient i la salut i on el preu deixés de ser l'únic valor de compra. 

Aquesta aposta, aviat va rebre els primers reconeixements, i el 2011 René va ser mereixedor del Premi Acció 10 promogut per “Barcelona + Sostenible” en la categoria de millor comerç responsable de la capital catalana. Per aquella època, René ja havia realitzat la rehabilitació de la botiga sota paràmetres de bioconstrucció, havia adoptat l'energia verda com subministrament de l'establiment i renovat la seva oferta en forma d'electrodomèstics i productes per a la llar eficients, saludables i respectuosos amb el medi ambient, entre altres accions. 

Aquest nou plantejament ha portat associat, també, una nova relació de servei amb el client, que summa a més de l'oferta general sota els paràmetres de sostenibilitat ja esmentats, la realització d'un estudi minuciós de cada producte en particular i en relació al seu consum, durabilitat, servei post venda, lloc de fabricació i altres paràmetres com la salut, per tal que el client amb tota aquesta informació pugui prendre la seva decisió i per tant exercir una compra responsable. "L'objectiu, coincideixen l'Alfred i la Sílvia, no és imposar cap criteri, sinó acompanyar-los en una compra el més responsable possible". 

A més, René ofereix, tant a la seva botiga física com online, un acurat servei d'assessorament, honest i contrastat que intenta oferir solucions adequades a les necessitats de cada client. 

Des de 2015 existeix, a més, l'Espai René, un espai únic dins del mateix establiment, amb terrassa i vistes a l'Arc de Triomf on s'ofereix assessorament personalitzat en salut de la llar i on, també, s'organitzen de forma regular, cursos, tallers i demostracions per a grans i petits amb l'objectiu de promoure una alimentació saludable i un estil de vida respectuós amb el medi ambient.  El calendari de sessions està disponible a través del web de René on també s'ofereix informació sobre diferents aspectes relacionats amb la filosofia responsable i ecològica, senya d’identitat d'aquest establiment.

Comentaris

Botigues del mes Antigues

Cotilleria Mercè, moda intima artesanal i a mida

17, abril 2018

Cotilleria Mercè, moda intima artesanal i a mida

publica Cor Eixample

Des de la seva inauguració ara ja fa 97 anys, la Cotilleria Mercè del carrer Girona, 76 a l'Eix Comercial Cor Eixample ha canviat diverses vegades de mans i ubicació, però, en tot aquest temps, no ha perdut el seu carisma, la seva vocació de comerç de proximitat, de tracte personalitzat i servei especialitzat propi de les "botigues de sempre", en les que un entra sabent que allà trobarà no només el producte que busca sinó, tam...

Oh My Bloc, regals i detalls que marquen la diferència

01, abril 2018

Oh My Bloc, regals i detalls que marquen la diferència

publica Gaudí Shopping

Hi ha botigues que enganxen... que quan entres i compres una vegada, tornes, compres de nou i, a més la recomanes, segur, segura, que aquell establiment és una gran troballa. Us identifiqueu? Si sou clients d'Oh My Bloc, la botiga associada a Gaudí Shopping, de l'Avinguda Gaudí, 62 de Barcelona, segur que sí!

Maite, Cuina, Taula i Decoració... 100% parament i llar

01, febrer 2018

Maite, Cuina, Taula i Decoració... 100% parament i llar

publica Eix Comercial Sagrada Família

Un dels signes d'identitat pròpia del comerç de proximitat és el seu caràcter familiar, proper i especialitzat i la botiga Maite, Cuina, Taula i Decoració del carrer Padilla, 251 a l'Eix Comercial Sagrada Familia és una mostra. Al capdavant del negoci està la Maite Morte, membre d'una família dedicada tota la vida a la venda d'estris de cuina i ferreteria. Els seus pares han tingut botiga durant 32 anys, ella mateixa porta 14 al sector i aq...

Sara Roba i Albert Calçats, comerç familiar i de proximitat en estat pur

07, gener 2018

Sara Roba i Albert Calçats, comerç familiar i de proximitat en estat pur

publica Encantsnous Eix Comercial

Un dels majors valors de què pot fer gala el comerç barceloní és el seu segell de proximitat únic i l'estret vincle establert al llarg dels anys amb la ciutat i els seus ciutadans. Si a tot plegat sumem el caràcter familiar de molts dels negocis que omplen els carrers dels nostres barris tenim com a resultats, establiments com Albert Calçats i Sara Roba, dues botigues d'Encants Nous Eix Comercial, al carrer Dos de Maig, 223, on convergeixen tots e...

Cash Converters, la botiga de les segones oportunitats

01, desembre 2017

Cash Converters, la botiga de les segones oportunitats

publica Sant Antoni Comerç

Aquest mes de desembre la botiga Cash Converters del carrer Floridablanca, 145 compleix 22 anys. Va ser el primer establiment a Espanya d'aquesta cadena internacional de compra-venda i canvi de tot tipus d'objectes de segona mà i amb la seva inauguració s'estrenava una nova forma de vendre i comprar articles utilitzats a la nostra ciutat. 

Pirineu en Boca, tot el gust del Pirineu a l'Eixample

01, novembre 2017

Pirineu en Boca, tot el gust del Pirineu a l'Eixample

publica Cor Eixample

L'Eixample és un Districte ric en comerç... en comerç tradicional, en comerç innovador i, també, en comerç singular com Pirineu en Boca, un espai únic i multifacètic, en format de carnisseria, restaurant i botiga especialitzada, exclusivament, en productes i productors del Pirineu. Van obrir portes al 2015, al carrer Girona, 17, al territori de l'Eix Comercial Cor Eixample, i,des de l'inici, l'originalitat de la proposta, però, sobre...