Compra Eixample

Compra Eixample
Tota l’actualitat del món del comerç
Notícies

Aprendre anglès és fàcil

1 de setembre de 2018

Aprendre idiomes manté el nostre cervell actiu i saludable. Dominar més d'una llengua ens assegura l'accés a moltes més persones, a millors oportunitats de feina, augmenta la confiança en nosaltres mateixos, ens dóna l'oportunitat de gaudir més dels nostres viatges, de fer nous amics, ... Estudiar idiomes ens ajuda a obrir la ment!... i posats a triar un idioma, res millor que començar per l'anglès, una llengua que ens permetrà comunicar-nos amb gairebé tot el món.

L'anglès és un idioma molt agraït i més senzill del que molts, inicialment, puguin imaginar si s'aprèn, és clar, de forma coherent. Amb unes poques nocions inicials, l'anglès ens permet començar a comunicar-nos i quan ho coneixem mínimament bé, t'obre totes les portes. Do you speak english?

Per aprendre anglès...

Escolta i... escolta. Tots aprenem a parlar, escoltant. I si ho fem amb la nostra llengua materna, no és diferent amb un nou idioma. Per això és recomanable que quan estiguem estudiant anglès, o qualsevol altre idioma, parem bé l'orella.

A classe, és obvia la importància d'escoltar amb atenció al professor o professora, però, si a més compartim l'aula amb altres estudiants, escoltar-los, ens ajudarà a detectar possibles errors que, potser, nosaltres mateixos també fem.

Al carrer, paga la pena no deixar passar l'oportunitat de conversar amb nadius. Hi ha escoles que coordinen trobades i també entitats, associacions i organitzacions que ofereixen aquest servei com a part dels seus programes d'activitats com, per exemple, els centres cívics, inclosos els de l'Eixample.

A casa, res millor que aprofitar els molts avantatges que ens ofereixen les noves tecnologies per practicar el nostre anglès. La funció dual de la televisió ens facilita la visualització de pel·lícules i series en idioma original; internet, per la seva banda, ens permet escoltar emissores de ràdio en anglès (molt recomanables les de la BBC per la impecable dicció dels seus locutors) o veure canals de televisió en aquest idioma. Els exercicis interactius en línia ens faciliten avaluacions continuades dels nostres coneixements, mentre que les aplicacions, per exemple, de karaoke ens conviden a practicar l'anglès alhora que ens divertim. Les opcions són moltes i en tots els casos, segur, podem trobar propostes adaptades al nostre nivell.

Parla, sense vergonya. Igual que nosaltres animem als que estudien la nostra llengua a què es llencin a practicar el català o el castellà, nosaltres hem de fer el mateix amb l'anglès. Parlant guanyarem fluïdesa, adquirirem vocabulari, millorarem el nostre pronunciament,... Podem començar repetint frases que escoltem i anar avançant, introduint el vocabulari que aprenem. El nostre objectiu ha de ser deixar de repetir i començar a respondre, en poc temps.

Llegeix i gaudeix. I si aprenem a parlar escoltant, la lectura resulta, també, un altre gran aliat en l'estudi d'un nou idioma. Aquesta pràctica ens ajudarà a associar el nostre vocabulari i coneixements gramaticals amb la grafia de les paraules i la correcta estructuració de les frases. El nostre cervell és molt gràfic, així que practicar la lectura pot suposar un gran avanç en el nostre aprenentatge. Un bon punt de partida poden ser les lectures infantils, pensades, precisament, per adquirir vocabulari i que els més petits aprenguin a llegir i entendre el seu idioma. També és una bona elecció, la lectura de premsa o optar per un llibre que hem llegit en la nostra llengua. Els coneixements previs sobre l'actualitat o sobre el contingut de l'obra en qüestió, ens ajudaran a "desxifrar" el text en anglès. Si a tot això, sumem el fet de llegir en veu alta, podrem practicar la nostra pronunciació.

La gramàtica i l'ortografia, importen. Quantes vegades hem sentit allò de, "no necessito escriure l'anglès, amb parlar-ho ja tinc prou". Doncs bé, per parlar correctament un idioma necessitem, també, saber escriure'l i dominar la seva gramàtica per construir de forma convenient les frases i que aquestes tinguin sentit quan les utilitzem. De la mateixa manera, si no sabem la grafia correcta de les paraules, tampoc les sabrem reconèixer, per exemple, quan les trobem a un llibre, a un informe, a un menú d'un restaurant o en les indicacions d'una autopista,... Conèixer les regles gramaticals bàsiques i tenir un bon domini del vocabulari facilitarà que puguem construir mentalment frases sense traduir-les de la nostra llegua, una pràctica que en bona part de les ocasions acaba en fracàs doncs les estructures gramaticals són diferents.

Porta l'anglès al mòbil. Existeixen moltes Apps creades especialment per aprendre idiomes, algunes desenvolupades per les mateixes escoles. Mitjançant aquestes Apps podrem practicar l'oïda, l'escriptura i la lectura en qualsevol moment i lloc. Aquestes eines incorporen la correcció instantània d'exercicis escrits i orals, test de diferents nivells, exercicis interactius així com innumerables funcionalitats més, com estadístiques de progrés o, fins i tot, competicions online per a demostrar el nostre progrés en anglès o qualsevol altre idioma que estiguem estudiant.

Som-hi! Aprendre anglès és fàcil i a les escoles d'idiomes de Compra Eixample, encara més! Localitza la més propera a casa teva, a la feina, a l'escola,... i comença a parlar anglès!

Qui Som

Compra Eixample és la primera plataforma de comunicació de promocions, ofertes i descomptes a mida del comerç de proximitat de l’Eixample. Una iniciativa innovadora i única a la ciutat de Barcelona, ideada pels comerços de totes les associacions que han creat COMPRA EIXAMPLE: CorEixample, Encantsnous Eix Comercial, Fort Pienc Eix Comercial, Gaudi Comerç, Eix Comercial Sagrada Família i Sant Antoni Comerç.

compraeixample.cat pots trobar detallats els directoris dels establiments associats, l'agenda de totes les nostres activitats: fires, mostres, desfilades..., aixó com informació sobre el comerç de proximitat i sobre les associacions que integren COMPRA EIXAMPLE.

Notícies
16.04.2024
La moda i les campanyes a Instagram: Meta Business Suite
Estàs buscant portar el teu negoci de moda al següent nivell al món digital? No busquis més! Meta Business Suite és la solució perfecta per a botigues de roba i accessoris que volen destacar a Instagram i assolir...
+ info
16.04.2024
Promociona la teva immobiliària mitjançant la creació de vídeos
Les xarxes socials i la revolució dels vídeos curts han transformat completament la forma de promocionar el sector immobiliari. En aquest post, t'ensenyem com crear contingut de qualitat que ajuda a connectar amb els teus clients ia...
+ info
Botiga del Mes
Gigamesh, la meca de la ciència ficció i la literatura fantásticaGigamesh, la meca de la ciència ficció i la literatura fantástica
Gigamesh, la meca de la ciència ficció i la literatura fantástica

Un dels establiments més singulars de l'Eixample és Gigamesh. Una botiga única. Un paradís per als amants de la ciència ficció, la literatura fantàstica i els jocs no electrònics. Ubicada al número 8 del carrer Bailèn, al territori de l’ Eix Fort Pienc, durant tots els seus anys d'existència, ja van per 35, no ha deixat de créixer en oferta, en espai i en popularitat, esdevenint, avui, llibreria de...

Llegir més
Carregant...
x
X