Compra Eixample

Compra Eixample
Tota l’actualitat del món del comerç
Notícies

Bricolatge, en cinc passes

1 de febrer de 2018

Sigui per diversió o per necessitat, el bricolatge és una activitat que en els darrers anys ha vist incrementar notablement els seus seguidors. La cultura del “Do it Yourself” (DiY) ha contribuït de forma decisiva a la popularització d'aquesta activitat. També, ho han fet, els famosos tutorials i suros virtuals d'imatges a la xarxa – de consulta gairebé obligada avui dia abans de posar-nos mans a l'obra- i, com no, l'especialització creixent i l'increment de l'oferta dels establiments dedicats al subministrament d'eines, productes i articles per aquesta activitat.

Les ferreteries, drogueries i les botigues especialitzades en multiproducte per al bricolatge són un paradís per als aficionats a aquest art, definit com “l'activitat manual que realitza una persona com a afeccionada, sense recórrer als serveis d'un professional, per a la creació, millora, manteniment o reparació en especialitats com a obra de paleta, fusteria, electricitat, lampisteria, etc”.

I és que petites intervencions en qualsevol d'aquests àmbits són, sovint, suficients per canviar la imatge d'un espai; millorar l'aprofitament d'altres; solucionar problemes senzills de llum o aigua; canviar per complet, per exemple, l'aspecte de mobles en desús; recuperar peces antigues... i així un llarg etcètera de possibilitats.

Com a denominador comú de totes aquestes feines, destaca, l'enginy, l'originalitat i la personalització de les obres, característiques que, plegades, fan del bricolatge una activitat creativa de primer ordre, per a la qual només ens cal una dosi justa d'imaginació, una altra d'atreviment i sobretot eines i materials adequats per convertir-nos en artistes!

En aquesta missió, els establiments especialitzats es converteixen en els nostres millors aliats. A Compra Eixample, l'oferta d'aquest tipus de botigues està molt lluny de ser testimonial i a tots els territoris comercials que formen la plataforma, CorEixample, Encantsnous Eix Comercial, Fort Pienc Eix Comercial, Gaudi Comerç, Eix Comercial Sagrada Família i Sant Antoni Comerç, trobem una oferta ben completa i a l'abast de qualsevol consulta a través del mapa publicat juntament aquest reportatge o el directori de botigues d'aquesta mateixa web. Pregunteu-los i us assessorant perquè gaudiu i tingueu èxit amb les vostres feines de bricolatge. Tots són especialistes!

Bricolatge, punt per punt

1. Encara que obvi, el primer requeriment per tenir èxit amb les nostres feines de bricolatge és imprescindible planejar-les i preparar-les bé. Cal fer una llista de materials i eines, mesurar a consciència espais i peces, assegurar-nos, abans de començar, que tenim tot el necessari per protegir espais, mobiliari, estris, ... i que comptem, també, amb les proteccions adequades per protegir-nos a nosaltres mateixos – ulls, boca, mans, ...- quan treballem amb les eines i productes més perillosos. 

 2. Caldrà determinar el millor moment per a les nostres feines. Per exemple, si tenim al cap feines que puguin provocar molta pols, millor esperar a una època en què puguem obrir finestres i airejar. Per pintar, és millor evitar els dies més humits, que no contribuiran a assecar la nostra pintura. 

3. Els materials i les eines cal comprar-los en establiments especialitzats que ens assegurin la qualitat de l'article en qüestió. Per exemple, en el cas dels claus, cargols, i eines mecàniques manuals (martell, llimes, serres, tisores, claus,...), la duresa del metall de construcció és bàsica, mentre que en el cas de les eines mecàniques elèctriques, a més d'efectives, el més important és que siguin segures.

4. Comproveu, també, si les eines són fàcils d'utilitzar i si són versàtils, millor!. Per exemple, el tornavís, de puntes intercanviables; la cinta mètrica, rígida perquè no es doblegui mentre mesurem; els cúters i tisores, de mànec ample i ergonòmic per millorar la seguretat; el trepant, amb bateria i sense cable si som dels que sempre acabem enredats amb tot; la fregadora polidora, amb sistema d'extracció de pols per a major comoditat,...

5. La millor prova que la feina està ben feta serà la vostra pròpia satisfacció... i és que no hi ha res millor que gaudir de quelcom creat per nosaltres mateixos.

Qui Som

Compra Eixample és la primera plataforma de comunicació de promocions, ofertes i descomptes a mida del comerç de proximitat de l’Eixample. Una iniciativa innovadora i única a la ciutat de Barcelona, ideada pels comerços de totes les associacions que han creat COMPRA EIXAMPLE: CorEixample, Encantsnous Eix Comercial, Fort Pienc Eix Comercial, Gaudi Comerç, Eix Comercial Sagrada Família i Sant Antoni Comerç.

compraeixample.cat pots trobar detallats els directoris dels establiments associats, l'agenda de totes les nostres activitats: fires, mostres, desfilades..., aixó com informació sobre el comerç de proximitat i sobre les associacions que integren COMPRA EIXAMPLE.

Notícies
28.05.2024
Cursos gratuïts en línia per millorar les teves competències digitals - Infografia
Vols conèixer noves tècniques i eines digitals per impulsar el teu negoci? Continua amb la teva formació amb aquests cursos online! Per què realitzar cursos online? Milloraràs els teus coneixements sobre la...
+ info
28.05.2024
Visualització estratègica: Quadres de comandament per a pimes
La visualització de dades ha esdevingut una estratègia clau per a la gestió d'una empresa. I els quadres de comandament són l'eina perfecta per obtenir informació clara i concisa. En aquest webinar, Diego Enrique...
+ info
Botiga del Mes
Gigamesh, la meca de la ciència ficció i la literatura fantásticaGigamesh, la meca de la ciència ficció i la literatura fantástica
Gigamesh, la meca de la ciència ficció i la literatura fantástica

Un dels establiments més singulars de l'Eixample és Gigamesh. Una botiga única. Un paradís per als amants de la ciència ficció, la literatura fantàstica i els jocs no electrònics. Ubicada al número 8 del carrer Bailèn, al territori de l’ Eix Fort Pienc, durant tots els seus anys d'existència, ja van per 35, no ha deixat de créixer en oferta, en espai i en popularitat, esdevenint, avui, llibreria de...

Llegir més
Carregant...
x
X