Compra Eixample

Compra Eixample
Tota l’actualitat del món del comerç
Notícies

Calzeta, la llenceria d’Encantsnous Eix Comercial

11 de gener de 2017

D'ençà que va obrir les seves portes ara fa cinc anys Calzeta és una de les botigues més populars i concorregudes d'Encantsnous Eix Comercial. Roba interior i pijames, mitges i mitjons, llenceria fina i de núvia, ... l'oferta d'aquest establiment és extraordinària amb peces i complements tant per a dona com per a home.

Al capdavant del negoci està Marta Bergaz, una botiguera emprenedora que aposta pel comerç de proximitat i el tracte directe i personal amb cada un dels seus clients. La seva botiga, ubicada a l'interior del centre comercial poc té a veure amb una llenceria convencional de carrer. A Calzeta, el client no té accés a l'interior de l'establiment, a excepció del provador, i és atès en un taulell que fa a la vegada de tancament del perímetre de la botiga. El gènere, per la seva banda, perfectament ordenat, és el protagonista absolut i ocupa tot l'espai útil de la llenceria. Està disposat en prestatgeries a l'interior de l'establiment i, també, al generós aparador de més de tres metres de llargada, on, de forma continuada, està exposada una part important de l'oferta d'aquesta botiga. Les peces estan ben a la vista, col·locades en expositors o en atractives caixes de metacrilat transparent pensades per facilitar l'accés visual a totes elles.

"Tenim roba interior de dona i d'home, des de roba per adolescents fins a línies més clàssiques. També toquem pijames i una gran varietat en mitges i mitjons de fantasia. A l'estiu treballem un gran assortit de biquinis i banyadors i també tenim interiors de núvia. Tot plegat de les millors marques i fabricants, Avet-Set, Promise, Ivette, Golden Lady, Full Colour, Maidenform, Admas, Ralph Lauren, Pierre Cardin... I és que per mi, la llenceria és una de les peces de roba més importants que hi ha. Cal no oblidar, ni passar per alt, que és la roba que té contacte directe amb la pell i, també, amb zones molt sensibles del nostre cos", explica la Marta Bergaz.

La gent dedica la mateixa atenció a les peces de roba intima que a la roba de vestir?

En general si, ja que sentir-se bé per dins és tan important com veure's bé per fora. Hem de pensar que la roba interior és la peça de roba que duem posada més hores al dia i per tant ha de ser d'una bona qualitat, tenint en compte a més, el ja dit… aquestes són les peces que toquen les zones més sensibles del cos. I amb els pijames passa igual. Durant la nit és quan el nostre cos descansa i la comoditat és primordial.

Quines són les qüestions o dubtes que més plantegen els clients quan vénen a comprar al seu establiment?

El primer dubte són les talles. Hi ha gent que no sap ben bé quina li correspon. Cada marca fa els seus patronatges i moltes vegades no coincideixen entre elles. El segon dubte més comú és la qualitat del producte, tenen la necessitat de saber que allò que estan comprant no és d'una baixa qualitat i que la relació qualitat-preu és la correcta.

Quina és la llenceria més adequada per anar a treballar? Per anar al gimnàs? Per una cita romàntica?

Per anar a treballar sempre tirem dels clàssics bàsics, sostenidors i calcetes sense massa blondes i molt molt còmodes. Per anar al gimnàs han de ser peces específiques, jo sobretot aconsello el cotó. Hem de pensar que quan suem els porus s'obren i, per tant, la pell està més sensible. Amb el cotó evitem irritacions causades per la mala transpiració. Per les cites el tema canvia,… les blondes, transparències, els colors sensuals com negres o vermells predominen.

La llenceria és la germana petita de la moda? Com evoluciona la demanda d'aquest tipus de producte?, Indústria i consumidor van al mateix ritme?

Jo no crec que sigui en cap cas la germana petita de la moda, crec que van de la mà. Una de les desfilades més importants de la moda és precisament de roba interior i és la més vista del món. Evidentment, la indústria va a remolc de la demanda i necessitats, del consumidor. D'altres vegades, la indústria proposa una nova tendència, i en aquest cas és el consumidor qui decideix si l'acull o no.

Quines són les innovacions més importants dels darrers temps i cap a on apunten les tendències en dissenys, materials, acabats, ... en llenceria?

Cada any apareixen nous teixits per combatre, sobretot, les al·lèrgies que cada cop més esteses i més estranyes. Amb tot, el cotó continua sent el teixit més sol·licitat per a tot. Hi ha materials, com la coral·lina, que han vist incrementar la seva demanada en els darrers dos anys. Es tracta d'un teixit que abriga molt, no pesa gens i té un tacte molt suau, el que el fa ideal per a bates i pijames. Pel que fa a acabats, la tendència apunta a peces sense costures i sostenidors sense cercles.

El món dels materials orgànics, ecològics, sostenibles, també ha arribat al sector de la llenceria?

Sí que ha arribat. Han aparegut nous teixits com el tencel, la viscosa i materials sintètics molt resistents que a més a més de no ser contaminants tenen una vida més llarga.

La moda de bany continua formant part de l'oferta tradicional de llenceria o avui dia ja camina sola?

Jo diria que ara ja camina sola. Moltes botigues s'especialitzen en bany sense ser botigues de llenceria.

La llenceria de núvia molt important en altres èpoques encara és rentable?

Bé, en el meu cas, sí que he notat un canvi a les vendes en aquesta àrea. Concretament una baixada... Sembla que la quantitat de noces ha baixat i els que es casen, no els preocupa tant la vestimenta com el convit en sí. D'altra banda, és cada vegada més habitual que les mateixes botigues de vestits de núvia regalin els interiors o, fins i tot, ofereixin vestits en els que ja no són necessaris, per exemple, els sostenidors. No puc dir si, en general, és rentable o no, però en el meu cas si he notat una baixada important.

Quin és el perfil de client de la seva botiga?

Principalment dones de 35 anys cap amunt encara que, de mica en mica, també hem anat atrapant un sector masculí que no els agrada anar a grans superfícies i que busquen una atenció més personalitzada.

Que aporta al seu negoci la seva ubicació i el seu eix comercial d'Encants Nous?

Doncs que està emplaçat en un centre de tota la vida, amb moltes botigues de barri al voltant. Tenim una parada de metro amb el nostre nom i per aquí passen algunes de les línies de bus més importants de Barcelona. Les persones que vénen a comprar a les nostres botigues són, sobretot, gent del barri que confien completament en nosaltres.

Quin us feu de les noves plataformes de comunicació?

Treballo amb Facebook i Instagram. Penjo totes les noves col·leccions que van entrant i, també, notícies o esdeveniments relacionats amb la llenceria. Últimament també he fet algunes vendes via WhatsApp.

Quina peça pot ser un regal amb èxit assegurat per a una dona? I per un home?

En el cas de les dones un conjunt de roba interior ben atrevit. En el cas dels homes, ells sempre són més conformistes, un pijama o potser un conjunt de calçotets amb samarreta.

DESTACATS

La roba interior és la peça de roba que duem posada més hores al dia i per tant ha de ser còmode i de bona qualitat, tenint en compte a més, que són les peces que toquen les zones més sensibles del cos.

Durant la nit és quan el nostre cos descansa. La comoditat és primordial, pijama inclòs.

Qui Som

Compra Eixample és la primera plataforma de comunicació de promocions, ofertes i descomptes a mida del comerç de proximitat de l’Eixample. Una iniciativa innovadora i única a la ciutat de Barcelona, ideada pels comerços de totes les associacions que han creat COMPRA EIXAMPLE: CorEixample, Encantsnous Eix Comercial, Fort Pienc Eix Comercial, Gaudi Comerç, Eix Comercial Sagrada Família i Sant Antoni Comerç.

compraeixample.cat pots trobar detallats els directoris dels establiments associats, l'agenda de totes les nostres activitats: fires, mostres, desfilades..., aixó com informació sobre el comerç de proximitat i sobre les associacions que integren COMPRA EIXAMPLE.

Notícies
02.04.2024
Copilot: l'assistent total per a la teva pime
Segur que alguna vegada has hagut d'enfrontar-te a extensos documents i hi has invertit moltes hores. Ara, però, amb l'arribada de la Intel·ligència Artificial, pots accelerar els processos i realitzar tasques en molt menys temps....
+ info
02.04.2024
Coneix els beneficis d'implantar un CRM a la teva pime
Imagina tenir al teu abast una eina que no sols organitza les teves dades, sinó que potencia cada interacció amb els teus clients. Amb un CRM, ho pots fer! És un sistema de gestió de relacions amb el client que...
+ info
Botiga del Mes
Gigamesh, la meca de la ciència ficció i la literatura fantásticaGigamesh, la meca de la ciència ficció i la literatura fantástica
Gigamesh, la meca de la ciència ficció i la literatura fantástica

Un dels establiments més singulars de l'Eixample és Gigamesh. Una botiga única. Un paradís per als amants de la ciència ficció, la literatura fantàstica i els jocs no electrònics. Ubicada al número 8 del carrer Bailèn, al territori de l’ Eix Fort Pienc, durant tots els seus anys d'existència, ja van per 35, no ha deixat de créixer en oferta, en espai i en popularitat, esdevenint, avui, llibreria de...

Llegir més
Carregant...
x
X