Compra Eixample

Compra Eixample
Tota l’actualitat del món del comerç
Notícies

Centre de Fisioteràpia MANFRED, assistència integral i personalitzada en patologies del sistema locomotor

1 de juny de 2016

A Compra Eixample comptem amb establiments únics, alguns de gran tradició, altres que destaquen per la seva innovació, pels seus productes, ... i alguns que són també referents pel seu concepte i servei. Un d'aquests és el Centre de Fisioteràpia MANFRED, ubicat al territori de CorEixample, i reconegut a Catalunya per la seva feina en el tractament de persones amb afeccions del Sistema Nerviós Central (SNC).

"El Centre de Fisioteràpia MANFRED va néixer ara fa 20 anys, i ho va fer per cobrir un gran buit assistencial existent en aquell moment. A finals del 90 no hi havia centres per atendre les necessitats específiques del gran discapacitat en la fase post aguda, és a dir un, un cop finalitzada la estància hospitalària", explica Manel Díaz, director de MANFRED.

"Volíem un centre on fer-ho, però sense que aquest es convertís en un "ghetto", en el que únicament fossin ateses persones amb discapacitat. És per això que vam decidir fer un centre obert a tothom, amb l'especialitat de neurorehabilitació com a senya d'identitat. Aquest ha estat el fet diferencial que, sens dubte, ha fet que avui dia siguem centre de referència a tota Catalunya en el tractament de les persones amb afeccions del sistema nerviós central".

Ubicat al número 84 del carrer Girona (entre Consell de Cent i Aragó), el centre de Fisioteràpia MANFRED ocupa un local diàfan de més de 260 metres, ubicat a peu de carrer i lliure de qualsevol tipus de barrera arquitectònica que pugui dificultar la circulació dels clients tant d'entrada i sortida del centre com un cop a dins. Com a servei als seus usuaris, el centre disposa de dues places d'aparcament per a persones amb mobilitat reduïda.

"El pacient "tipus" que tractem a MANFRED són persones que han patit una lesió o malaltia del Sistema Nerviós Central, tipus parkinson, ictus, lesió medul·lar, esclerosis múltiple, esclerosis lateral amiotròfica..., etc. Ara bé, tal com hem dit abans, no volíem crear un centre restringit només a aquest tipus de pacients, sinó que la nostra voluntat des que vam inaugurar el centre ha estat oferir un servei especialitzat en patologies del sistema locomotor. Això fa que el nostre ventall terapèutic sigui molt ampli en aquest sentit, igual que la tipologia de pacients que acudeixen a Manfred".

Per tal d'oferir tots aquests serveis i cobrir les necessitats dels diferents pacients, MANFRED compta amb un complet equip interdisciplinari, on cada professional és especialista en la seva àrea.

"Per oferir un bon tractament necessites uns bons professionals. El nostre equip està format per fisioterapeutes, logopedes, neuropsicòlegs, infermers i traumatòlegs, amb una àmplia trajectòria com a professionals de la salut. El nostre objectiu és que qualsevol pacient pugui ser atès de tota la clínica que generi la seva discapacitat en un mateix espai sense haver de desplaçar-se a un altre lloc".

A MANFRED, totes les teràpies són personalitzades i tenen com a base la fisioteràpia, la disciplina de la salut que ofereix una alternativa terapèutica, de caràcter no farmacològic, per pal·liar els símptomes de múltiples dolències tant agudes com cròniques. Per fer-ho, utilitza tècniques físiques com l'exercici terapèutic, el fred, calor, massatge, electroteràpia...

"En el nostre centre oferim serveis de fisioteràpia neurològica, fisioteràpia esportiva, neuropediatria, limfedema en el càncer de mama, neuropsicologia, psicologia clínica, logopèdia, infermeria, traumatologia... Esdevenint senyes d'identitat pròpia, la nostra especialització en Neurorehabilitació i el tractament individual i personalitzat que oferim a tots els nostres pacients".

En relació a aquesta especialització, a MANFRED treballen tècniques molt específiques que han demostrat uns bons resultats en la seva aplicació.

"En el cas de la teràpia neurològica, treballem l'exercici terapèutic cognoscitiu o tècnica de Perfetti que entén la rehabilitació com un procés d'aprenentatge en condicions patològiques (treball de la funció cognitiva); i el Bobath, basat en el control i aprenentatge motor, tenint en compta la plasticitat del SNC i l'experiència clínica. En el de la patologia reumàtica-traumàtica, fem servir les tècniques convencionals d'electroteràpia, massatge, cinesiteràpia, etc.

També utilitzem la tècnica del drenatge limfàtic manual, un massatge superficial realitzat sobre extremitats que han patit un edema, com a conseqüència de l'exèresi ganglionar o d'una reabsorció limfàtica deficient".

Ara bé, malgrat el que molts poguéssim pensar, la fisioteràpia no és exclusiva per al moment en què apareix una lesió o patologia, ...

"La fisioteràpia no s'aplica només quan es produeix una lesió, sinó que compta, també, amb un important vessant preventiu. Cal estar atent per saber en quin moment fóra bo l'actuació d'un professional per evitar possibles lesions, per exemple, restriccions motores pròpies de l'edat. De la mateixa manera, la fisioteràpia és també un bon preventiu per a la pràctica esportiva o com a prevenció de limfedemes en dones intervingudes de càncer de mama, etc".

Durant els 20 anys de vida del centre, l'evolució de la fisioteràpia ha estat important, fet molt present a MANFRED on han intentat "adaptar les tècniques específiques de fisioteràpia neurològica a les necessitats i evolució de cada pacient", explica el seu director, el Dr. Miguel Díaz.

En aquest temps, a més de les teràpies, el centre MANFRED ha evolucionat fins a arribar al moment actual, en el que com ja s'ha indicat, ha esdevingut un referent a tot Catalunya en la seva especialització.

"Recordo els principis del centre, quan vam començar amb tres o quatre pacients diaris. En aquells moments el neguit era molt. Es tractava d'una aposta amb molt risc, molta inversió i perspectives incertes, ... Però, de mica en mica, van anar arribant els convenis amb mutualitats, contactes amb diferents institucions- associacions i això, juntament amb l'increment de pacients particulars ha suposat que en aquests moments, el nombre de persones ateses diàriament estigui al voltant de 90.

Al llarg d'aquests anys, són molts els records i anècdotes que han anat succeït: persones diagnosticades de vida en sedestació que després d'un temps de tractament intensiu han aconseguit tornar a caminar, persones amb greus discapacitats que han vist millores funcionals importants, persones amb càncer...

Potser, per a mi el cas més significatiu ha estat el d'un amic que vaig tractar personalment durant diversos anys, i al que crec que el meu ajut i suport li va donar més qualitat de vida.

Sens dubte, MANFRED és una escola de vida!".

Temes Manfredfisioteràpiamassatgedrenatge limfàticlesióteràpia

Qui Som

Compra Eixample és la primera plataforma de comunicació de promocions, ofertes i descomptes a mida del comerç de proximitat de l’Eixample. Una iniciativa innovadora i única a la ciutat de Barcelona, ideada pels comerços de totes les associacions que han creat COMPRA EIXAMPLE: CorEixample, Encantsnous Eix Comercial, Fort Pienc Eix Comercial, Gaudi Comerç, Eix Comercial Sagrada Família i Sant Antoni Comerç.

compraeixample.cat pots trobar detallats els directoris dels establiments associats, l'agenda de totes les nostres activitats: fires, mostres, desfilades..., aixó com informació sobre el comerç de proximitat i sobre les associacions que integren COMPRA EIXAMPLE.

Notícies
28.05.2024
Cursos gratuïts en línia per millorar les teves competències digitals - Infografia
Vols conèixer noves tècniques i eines digitals per impulsar el teu negoci? Continua amb la teva formació amb aquests cursos online! Per què realitzar cursos online? Milloraràs els teus coneixements sobre la...
+ info
28.05.2024
Visualització estratègica: Quadres de comandament per a pimes
La visualització de dades ha esdevingut una estratègia clau per a la gestió d'una empresa. I els quadres de comandament són l'eina perfecta per obtenir informació clara i concisa. En aquest webinar, Diego Enrique...
+ info
Botiga del Mes
Gigamesh, la meca de la ciència ficció i la literatura fantásticaGigamesh, la meca de la ciència ficció i la literatura fantástica
Gigamesh, la meca de la ciència ficció i la literatura fantástica

Un dels establiments més singulars de l'Eixample és Gigamesh. Una botiga única. Un paradís per als amants de la ciència ficció, la literatura fantàstica i els jocs no electrònics. Ubicada al número 8 del carrer Bailèn, al territori de l’ Eix Fort Pienc, durant tots els seus anys d'existència, ja van per 35, no ha deixat de créixer en oferta, en espai i en popularitat, esdevenint, avui, llibreria de...

Llegir més
Carregant...
x
X