Compra Eixample

Compra Eixample
Tota l’actualitat del món del comerç
Notícies

Com crear un correu electrònic de benvinguda?

14 de febrer de 2023

En molts casos, pot ser comú oblidar-se de donar-li la benvinguda als subscriptors en una estratègia de correu electrònic màrqueting. No deixis que et passi això i aprèn tot sobre el correu electrònic de benvinguda en aquest post!

En enviar un primer correu electrònic, pot passar el mateix que passa quan tenim una entrevista de feina o una primera cita, “la primera impressió és la que compta”. Per això, les primeres interaccions que tenim amb els nostres clients a través del correu electrònic són molt importants.

Segons dades de Statista de 2020, es preveu un total de 4.300 milions d'usuaris amb correu electrònic el 2023, cosa que suggereix que l'email màrqueting seguirà posicionant-se com un dels canals més efectius per comunicar-nos de forma directa amb els nostres clients. Això és degut, al fet que aquest tipus de canal ens permet treballar la fidelització i l'engagement amb la nostra audiència.

Tot i això, tot i ser un canal molt utilitzat per marca i empreses a causa de la seva efectivitat, sol passar que moltes vegades s'obliden d'una cosa tan important i essencial com és l'email de benvinguda. De fet, segons dades de Sendinblue, els correus de benvinguda tenen una taxa d'obertura del 43,2% més que els altres tipus de correus. El que vol dir, que els lectors presten més atenció als correus electrònics de benvinguda.

Per aquesta raó, volem explicar-te tot sobre els emails de benvinguda i la seva importància, a més de donar-te alguns consells per crear-ne un. Comencem?

Què és un email de benvinguda?

El correu electrònic de benvinguda és la primera interacció que tens amb els teus clients a través del correu electrònic. S'envia automàticament als nous subscriptors per saludar-los i donar-los la benvinguda. Però no s'hauria de quedar en una simple salutació, ja que aquest punt d'interacció suposa una oportunitat per sorprendre els teus subscriptors.

Vols conèixer les raons de la importància que té?

Importància d'un correu electrònic de benvinguda

Un email de benvinguda és clau per a lestratègia demail màrqueting de la teva pime per les següents raons:

  • Els clients els ho esperen i no cal fallar-los. El 74% de les persones espera rebre un correu electrònic de benvinguda immediatament després de subscriure's a la llista, especialment per confirmar la seva subscripció.
  • Incrementa el clic through rate (CTR). Els correus electrònics de benvinguda tenen una taxa de clics 3 vegades superior al dels correus electrònics estàndards duna campanya de màrqueting.
  • Millora la taxa d'obertura, ja que tenen una taxa d'obertura de 50%, que és un 86% més alta que la resta de correus.

Fonts de dades: Sendinblue / GetResponse / Entrepeneur / InboxArmy / mailjet

Consells per crear un correu electrònic de benvinguda

Com veus, un bon correu electrònic de benvinguda suposa molts beneficis per al teu negoci. I si t'estàs preguntant què has de fer per crear-ne un, a continuació, et donem els nostres millors consells per fer-ho.

  • Elabora el contingut del teu correu electrònic perquè sigui breu, però que sigui rellevant i aporti valor. Per exemple, que contingui informació sobre els productes que ofereixes i la teva empresa. Així, hi haurà més probabilitat que l'usuari llegeixi tot el contingut del correu electrònic i s'informi sobre la teva marca.
  • Inclou Calls to Action (CTA) o crida a l'acció atractius i fàcils de trobar per impulsar les vendes i les conversions.
  • Personalitza el contingut de l'email. Un exemple molt bàsic és fer servir el nom del teu client a l'assumpte. D'aquesta manera, l'usuari percebrà la teva marca de manera més propera i humana.
  • Trieu els colors adequats per reflectir la vostra marca i mantenir l'atenció del client.
  • Ofereix incentius perquè els clients segueixin interactuant amb la teva marca, per exemple, un codi de descompte o contingut exclusiu de benvinguda.
  • Feu una prova abans d'enviar-lo per assegurar-vos que no hi hagi errors.

I, finalment, però no menys important, t'aconsellem que t'asseguris d'enviar el correu electrònic en el moment adequat. Configura la teva eina de correu electrònic màrqueting per enviar-lo així que algú es registri al teu newsletter o campanya. Com més temps passa des del moment de la subscripció, més gran serà la probabilitat que l'usuari s'oblidi de la teva marca.

En resum, encara que els correus electrònics de benvinguda tinguin l'objectiu de saludar els nostres clients, són també un mitjà per crear llaços amb els subscriptors i incentivar les interaccions que tenen amb la teva marca. Especialment si tens un comerç electrònic.

Ara que ja saps com crear un email de benvinguda… Ja tens una altra eina per impulsar el teu comerç!

Acelera Pyme - red.es

Qui Som

Compra Eixample és la primera plataforma de comunicació de promocions, ofertes i descomptes a mida del comerç de proximitat de l’Eixample. Una iniciativa innovadora i única a la ciutat de Barcelona, ideada pels comerços de totes les associacions que han creat COMPRA EIXAMPLE: CorEixample, Encantsnous Eix Comercial, Fort Pienc Eix Comercial, Gaudi Comerç, Eix Comercial Sagrada Família i Sant Antoni Comerç.

compraeixample.cat pots trobar detallats els directoris dels establiments associats, l'agenda de totes les nostres activitats: fires, mostres, desfilades..., aixó com informació sobre el comerç de proximitat i sobre les associacions que integren COMPRA EIXAMPLE.

Notícies
28.05.2024
Cursos gratuïts en línia per millorar les teves competències digitals - Infografia
Vols conèixer noves tècniques i eines digitals per impulsar el teu negoci? Continua amb la teva formació amb aquests cursos online! Per què realitzar cursos online? Milloraràs els teus coneixements sobre la...
+ info
28.05.2024
Visualització estratègica: Quadres de comandament per a pimes
La visualització de dades ha esdevingut una estratègia clau per a la gestió d'una empresa. I els quadres de comandament són l'eina perfecta per obtenir informació clara i concisa. En aquest webinar, Diego Enrique...
+ info
Botiga del Mes
Gigamesh, la meca de la ciència ficció i la literatura fantásticaGigamesh, la meca de la ciència ficció i la literatura fantástica
Gigamesh, la meca de la ciència ficció i la literatura fantástica

Un dels establiments més singulars de l'Eixample és Gigamesh. Una botiga única. Un paradís per als amants de la ciència ficció, la literatura fantàstica i els jocs no electrònics. Ubicada al número 8 del carrer Bailèn, al territori de l’ Eix Fort Pienc, durant tots els seus anys d'existència, ja van per 35, no ha deixat de créixer en oferta, en espai i en popularitat, esdevenint, avui, llibreria de...

Llegir més
Carregant...
x
X