Compra Eixample

Compra Eixample
Tota l’actualitat del món del comerç
Notícies

Com desenvolupar un pla de negoci per al teu e-commerce?

29 de març de 2022

Coneix en què vas cosir un pla de negoci i descobreix els elements claus per fer-ne un. 

Els plans de negocis normalment els realitzen aquelles empreses que comencen. No obstant això, si el teu negoci s'està enfrontant a una reestructuració o canvis importants, com en aquest cas muntar un e-commerce, també necessites desenvolupar un pla de negoci per al teu nou canal de venda online.   

Un pla de negoci és un document escrit que estableix detalladament com una empresa defineix els seus objectius i la planificació necessària per assolir-los en un període determinat. També inclou la definició dels indicadors clau que ajudaran a mesurar aquests objectius plantejats. Aquest document determina informació des del punt de vista operatiu, financer i de màrqueting. 

Així, el pla de negoci servirà per demostrar si el teu comerç és viable o no. És una eina per tenir una visió integral del negoci i servirà per anticipar-se a qualsevol problema que es pugui presentar al futur.

Sabem que no tots els comerços són iguals, però en aquest post volem explicar-te alguns dels elements claus i comuns que tot pla de negoci hauria d'incloure.

1. Resum executiu. L'objectiu d'aquest punt és donar tots els detalls de l'empresa, com la seva estructura, quins són els clients, productes o serveis que ofereix. Així com detalls del mercat i informació sobre les operacions financeres.

2. Descripció del negoci. Descriu el teu negoci en aquesta secció, explica com és lestructura comercial i la missió, a més de qualsevol informació sobre els propietaris, els empleats, les operacions i la ubicació de lempresa.

3. Anàlisi de mercat. Per fer una anàlisi de mercat, cal identificar diversos punts clau. El primer que t'has de plantejar és si la teva proposta és factible al mercat actual. Després, hauràs d'enfocar-te i definir el teu públic objectiu, a més d'analitzar què està fent actualment la competència.

4. Productes i serveis. Descriu els productes i serveis que oferiràs. A més, podeu incloure preus, així com els processos de producció i fabricació. Parla també dels benèfics que poden obtenir els consumidors, i com podria ser valorat per la competència i el teu públic objectiu al mercat. 

5. Gestió i pla doperacions. Explica l'organització i la gestió de com portaràs el teu comerç, des dels requisits tecnològics (ordinadors, impressores, càmeres) fins a l'emmagatzematge. 

6. Pla de màrqueting. Desenvolupa estratègies de màrqueting i explica com planeges arribar al consumidor, així com atraure i mantenir els clients recurrents. Per això, cal definir detalls com el canal de distribució i en quins tipus de mitjans estaran les campanyes.

7. Planificació financera. En aquest punt hauràs de desenvolupar detalladament el teu pla financer. És important que introdueixis el cost inicial, que és el necessari per posar en marxa el teu comerç, i les projeccions financeres. I en el cas que estiguis buscant atraure inversors, inclou també una sol·licitud de finançament. 

El pla de negoci és un document que et servirà com a guia per desenvolupar el teu negoci. 

Engloba moltes qüestions i fer-ho t'ajudarà a planificar tant el funcionament com les estratègies que hauràs de desenvolupar. A més, et servirà per plantejar-te els objectius que vols assolir i marcar un límit de temps per complir-los. No oblidis desenvolupar els indicadors claus, et permetran mesurar els teus objectius empresarials. És recomanable realitzar un pla de negoci anualment, ja que el mercat i el seu entorn estan en canvi constant. 

Acelera Pyme - red.es

Qui Som

Compra Eixample és la primera plataforma de comunicació de promocions, ofertes i descomptes a mida del comerç de proximitat de l’Eixample. Una iniciativa innovadora i única a la ciutat de Barcelona, ideada pels comerços de totes les associacions que han creat COMPRA EIXAMPLE: CorEixample, Encantsnous Eix Comercial, Fort Pienc Eix Comercial, Gaudi Comerç, Eix Comercial Sagrada Família i Sant Antoni Comerç.

compraeixample.cat pots trobar detallats els directoris dels establiments associats, l'agenda de totes les nostres activitats: fires, mostres, desfilades..., aixó com informació sobre el comerç de proximitat i sobre les associacions que integren COMPRA EIXAMPLE.

Notícies
16.04.2024
La moda i les campanyes a Instagram: Meta Business Suite
Estàs buscant portar el teu negoci de moda al següent nivell al món digital? No busquis més! Meta Business Suite és la solució perfecta per a botigues de roba i accessoris que volen destacar a Instagram i assolir...
+ info
16.04.2024
Promociona la teva immobiliària mitjançant la creació de vídeos
Les xarxes socials i la revolució dels vídeos curts han transformat completament la forma de promocionar el sector immobiliari. En aquest post, t'ensenyem com crear contingut de qualitat que ajuda a connectar amb els teus clients ia...
+ info
Botiga del Mes
Gigamesh, la meca de la ciència ficció i la literatura fantásticaGigamesh, la meca de la ciència ficció i la literatura fantástica
Gigamesh, la meca de la ciència ficció i la literatura fantástica

Un dels establiments més singulars de l'Eixample és Gigamesh. Una botiga única. Un paradís per als amants de la ciència ficció, la literatura fantàstica i els jocs no electrònics. Ubicada al número 8 del carrer Bailèn, al territori de l’ Eix Fort Pienc, durant tots els seus anys d'existència, ja van per 35, no ha deixat de créixer en oferta, en espai i en popularitat, esdevenint, avui, llibreria de...

Llegir més
Carregant...
x
X