Compra Eixample

Compra Eixample
Tota l’actualitat del món del comerç
Notícies

Com el Pla Espanya Digital 2025 pot ajudar el teu comerç

15 de març de 2022

La transformació digital als comerços és un tema prioritari per a l'economia i es reflecteix així en les mesures impulsades pel govern d'Espanya.

En pocs mesos, les noves tecnologies han suposat un gran avenç per als negocis. No obstant això, no tots els comerços poden invertir en tecnologies digitals, cosa que actualment ha suposat un gran problema per a aquestes empreses, especialment després de la pandèmia de la Covid-19.

Per aquesta raó, el govern ha aprovat el Pla Espanya Digital 2025, un programa que busca impulsar la transformació tecnològica i digital a les pimes i comerços. Aquest pla posarà en marxa un conjunt de reformes estructurals que suposaran una inversió aproximadament de 140.000 milions d'euros durant els propers 5 anys.

Per impulsar un creixement més sostenible i inclusiu sobre la base de la digitalització dels negocis, el Pla Espanya Digital 2025 conté al voltant de 50 mesures que es divideixen en 10 eixos estratègics.

Aquestes mesures van començar a engegar-se el 2020 i seguiran fins al 2022 amb una inversió de 70.000 milions d'euros. 

1. Connectivitat digital

Aquest eix se centra a garantir que tots els comerços i la població en general tingui una connectivitat digital adequada per reduir la desigualtat digital entre zones rurals i urbanes. Amb el propòsit que el 2025 el 100% de la població tingui cobertura de 100 Mbps.

2. Tecnologia 5G

S'espera que el 2025 tinguem el 100% de l'espectre radioelèctric preparat per a la tecnologia del 5G, per impulsar així la productivitat econòmica, el progrés social i la vertebració territorial.

3. Competències digitals

Se centra a reforçar les competències digitals dels treballadors i del conjunt de la ciutadania. Aquest eix s'enfocarà sobretot a cobrir les necessitats del mercat laboral i eliminar la bretxa digital a l'educació. La meta per al 2025 és aconseguir que el 80% de les persones tinguin competències digitals bàsiques, on el 50% hauran de ser dones.

4. Ciberseguretat

Amb la transformació digital de tots els sectors, en especial el de comerç, serà molt important reforçar la capacitat espanyola en ciberseguretat. El 2025 es pretén disposar de 20.000 especialistes en ciberseguretat, dades i intel·ligència artificial.

5. Transformació Digital del Sector Públic

A través de l'actualització de les infraestructures tecnològiques, l'objectiu principal serà impulsar la digitalització de les administracions públiques en àmbits fonamentals com les polítiques socials, l'ocupació o la justícia.

Per tal de simplificar i personalitzar la relació de les empreses i comerços amb les administracions, el 2025 els serveis públics estaran disponibles en una app mòbil.

6. Transformació Digital de l'Empresa i Emprenedoria Digital

Aquest eix se centra a accelerar la digitalització de les empreses i comerços, centrant-se en les micropimes i start-ups. L'objectiu és que almenys el 25% del volum de negoci de les pimes procedeixi del comerç electrònic per al 2025.

7. Projectes Tractors de Digitalització Sectorial

Impulsar projectes en àmbits econòmics estratègics com ara l'agroalimentació, el transport, la salut, el turisme, el comerç o l'energia a través de la transformació digital, i accelerar la digitalització dels models productius. Aquests projectes tenen com a objectiu reduir les emissions de CO2 un 10% com a resultat de la digitalització de l‟economia per al 2025.

8. Espanya com a pol d'atracció d'inversions i de talent del sector audiovisual

Aquest eix té com a objectiu reactivar la indústria audiovisual, atreure la inversió estrangera i permetre la creació de llocs de treball de qualitat incrementant el 30% de la producció audiovisual espanyola el 2025.

9. Economia de la dada i intel·ligència artificial

Té com a principal focus anar cap a l'economia de la dada per aprofitar les oportunitats que brinda la intel·ligència artificial amb total seguretat i privadesa. L'objectiu és que, d'aquí a cinc anys, almenys el 25% de les empreses facin servir intel·ligència artificial i big data.

10. Drets Digitals

L'objectiu és elaborar una carta de drets digitals per protegir especialment els drets laborals, els del consumidor, els dels ciutadans i els de les empreses dins del nou entorn digital.

Com podreu veure, la majoria d'aquestes mesures i agendes digitals que s'han plantejat al pla Espanya Digital 2025 s'han articulat per oferir enormes possibilitats a tots els comerços del país. Tenen com a objectiu incrementar la productivitat, la competitivitat i la sostenibilitat de la nostra economia i impulsar la transformació digital del sector. Si vols trobar més informació sobre aquest pla, visita la web de España Digital 2025.

Acelera Pyme - red.es

Qui Som

Compra Eixample és la primera plataforma de comunicació de promocions, ofertes i descomptes a mida del comerç de proximitat de l’Eixample. Una iniciativa innovadora i única a la ciutat de Barcelona, ideada pels comerços de totes les associacions que han creat COMPRA EIXAMPLE: CorEixample, Encantsnous Eix Comercial, Fort Pienc Eix Comercial, Gaudi Comerç, Eix Comercial Sagrada Família i Sant Antoni Comerç.

compraeixample.cat pots trobar detallats els directoris dels establiments associats, l'agenda de totes les nostres activitats: fires, mostres, desfilades..., aixó com informació sobre el comerç de proximitat i sobre les associacions que integren COMPRA EIXAMPLE.

Notícies
14.05.2024
Bizum per a autònoms: com utilitzar-lo
T'has trobat mai amb comissions bancàries i elevats temps d'espera? Digues adéu a aquests problemes amb Bizum, una forma ràpida de transferir diners i accelerar els processos bancaris de la teva pime. T'ho expliquem tot en aquest...
+ info
14.05.2024
6 termes clau per entendre la metodologia UX - Infografia
Vols endinsar-te al món del disseny UX? Aprèn aquests conceptes bàsics i fa els teus primers passos. T'ho ensenyem! Què és l'estratègia UX? És l'abreujament de User Experience i fa referència...
+ info
Botiga del Mes
Gigamesh, la meca de la ciència ficció i la literatura fantásticaGigamesh, la meca de la ciència ficció i la literatura fantástica
Gigamesh, la meca de la ciència ficció i la literatura fantástica

Un dels establiments més singulars de l'Eixample és Gigamesh. Una botiga única. Un paradís per als amants de la ciència ficció, la literatura fantàstica i els jocs no electrònics. Ubicada al número 8 del carrer Bailèn, al territori de l’ Eix Fort Pienc, durant tots els seus anys d'existència, ja van per 35, no ha deixat de créixer en oferta, en espai i en popularitat, esdevenint, avui, llibreria de...

Llegir més
Carregant...
x
X