Compra Eixample

Compra Eixample
Tota l’actualitat del món del comerç
Notícies

Com millorar l'experiència de compra amb el Click&Collect?

13 de desembre de 2022

Els models de compra no paren d'evolucionar responent a les necessitats dels clients i després de la pandèmia era necessari impulsar models com el click & collect. Continua llegint i descobreix en què consisteix!

El mètode de compra click and collect neix de la necessitat per part dels clients de gaudir d'experiències de compra més ràpides, senzilles i adaptades a les vostres necessitats. Després de la pandèmia, les necessitats dels consumidors han canviat. Segons un estudi de Deloitte, els consumidors prefereixen fer ús del clic&collect 1,5 vegades més del que ho feien abans de la pandèmia per diferents motius, entre ells per la seguretat i la rapidesa del servei.

En aquest context, són molts els consumidors que avui busquen obtenir els beneficis de combinar les compres digitals amb l'experiència d'anar a la botiga. Per aquesta raó, una de les millors maneres de reunir allò digital amb allò tradicional, és la implementació d'un sistema de clic&collect.

Què és el Click and Collect?

Si traduïm al castellà click&collect, vol dir literalment clica i recull, que es refereix bàsicament a l'acció de comprar un article de forma en línia i recollir-lo de forma física al comerç.

Aquest tipus de mètode de venda s'anomena model híbrid i aconsegueix unificar els beneficis de la part online de la venda amb els beneficis de la part física.

Quines són les seves característiques?

Aquest nou sistema de compra té una sèrie de característiques que el fan especialment interessant pels comerços.

 • És híbrid. Com comentàvem anteriorment és un sistema híbrid que permet unificar la teva botiga física amb la teva botiga en línia millorant així la identitat global de la teva marca.
 • Integra processos. Com que és un model híbrid cal que la part física i digital estiguin completament integrades. El catàleg digital de vendes s'ha d'actualitzar amb l'estoc físic de productes perquè no hi hagi errors que puguin deixar un client sense producte.
 • No és apte per a programari. Per utilitzar aquest model cal vendre productes físics, per la qual cosa la venda de programes, programari i llicències es duria a terme mitjançant el model digital tradicional.
 • És segur. Com dèiem anteriorment, el nou model sorgeix de la necessitat de models més segurs amb un contacte físic menor sense els inconvenients del lliurament a casa.

Quins són els beneficis per al teu comerç?

El mètode click&collect comporta una sèrie de beneficis que poden ajudar el nostre comerç a ser més competitiu.

 • Permet obtenir les dades del client per poder millorar la vostra experiència de compra.
 • Redueix les despeses d'enviament i gestió dels productes tant pel comerç com pel client.
 • Millora la proximitat amb l'usuari, per això incrementa les possibilitats de fidelització.
 • Potencia l'experiència de compra ja que és el comerç el que s'adapta al client i aquest pot recollir el producte quan li vingui millor. A més, a l'hora de recollir-lo es pot veure temptat a fer una compra in situ a més de la que va fer de forma en línia.

També és important conèixer els desavantatges d'aquest model per saber si s'adapta a les necessitats del teu comerç.

 • Necessita una primera inversió perquè, com comentàvem anteriorment, totes les operacions estiguin centralitzades.
 • No tots els clients opten per aquest model de compra. N'hi ha que prefereixen rebre el producte a casa ja sigui perquè no disposen d'un mitjà per mobilitzar-se o perquè senzillament prefereixen aquest sistema.
 • Cal que tots els sistemes funcionin com un rellotge i que no hi hagi variacions entre els processos de compra en línia i la gestió d'estoc presencial ja que, com dèiem anteriorment, correm el risc de deixar un client sense producte.

Com puc implementar el clic&collect al meu e-commerce?

La implementació del mètode de compra click&collect varia depenent de la plataforma que es faci servir per albergar el comerç. Tot i així, et recomanem seguir aquests passos generals abans d'implantar aquest nou sistema al teu e-commerce:

 • Controla i mantingues actualitzat el teu estoc.
 • Dissenya els teus processos de manera eficient.
 • Evita que sigui un procés difícil, és possible que alguns clients no ho hagin vist mai.
 • Ofereix alternatives a aquest mètode, que no sigui l'única disponible ja que cada client té una necessitat diferent.
 • Cuida la imatge de marca dels embalatges encara que l'usuari recollirà el producte a la botiga, tracta d'incloure elements distintius que facin única l'experiència.

El mètode click&collect requereix una primera preparació important, però els beneficis que genera per al teu comerç són inigualables. Millora l'experiència dels clients i uneix el teu comerç físic amb el digital. Atreveix-te a implementar aquest model!

Acelera Pyme - red.es

Qui Som

Compra Eixample és la primera plataforma de comunicació de promocions, ofertes i descomptes a mida del comerç de proximitat de l’Eixample. Una iniciativa innovadora i única a la ciutat de Barcelona, ideada pels comerços de totes les associacions que han creat COMPRA EIXAMPLE: CorEixample, Encantsnous Eix Comercial, Fort Pienc Eix Comercial, Gaudi Comerç, Eix Comercial Sagrada Família i Sant Antoni Comerç.

compraeixample.cat pots trobar detallats els directoris dels establiments associats, l'agenda de totes les nostres activitats: fires, mostres, desfilades..., aixó com informació sobre el comerç de proximitat i sobre les associacions que integren COMPRA EIXAMPLE.

Notícies
06.06.2023
Consells per crear un pla de màrqueting digital al sector turístic
Et dediques al sector turístic? Si vols millorar la teva posició al mercat i aportar valor als teus clients, no et perdis aquests consells per crear el teu pla de màrqueting digital. Segons els pronòstics de...
+ info
23.05.2023
Digitalitza el teu centre de bellesa amb el Kit Digital
Gràcies a la digitalització, les empreses han pogut arribar a més clients i oferir millors serveis. Si tens una empresa del sector de la bellesa, t'expliquem com digitalitzar el teu negoci. La tecnologia ha impulsat la...
+ info
Botiga del Mes
Gigamesh, la meca de la ciència ficció i la literatura fantásticaGigamesh, la meca de la ciència ficció i la literatura fantástica
Gigamesh, la meca de la ciència ficció i la literatura fantástica

Un dels establiments més singulars de l'Eixample és Gigamesh. Una botiga única. Un paradís per als amants de la ciència ficció, la literatura fantàstica i els jocs no electrònics. Ubicada al número 8 del carrer Bailèn, al territori de l’ Eix Fort Pienc, durant tots els seus anys d'existència, ja van per 35, no ha deixat de créixer en oferta, en espai i en popularitat, esdevenint, avui, llibreria de...

Llegir més
Carregant...
x
X