Compra Eixample

Compra Eixample
Tota l’actualitat del món del comerç
Notícies

Com millorar l'experiència d'usuari del teu e-commerce

11 d'octubre de 2022

L'experiència d'usuari al teu e-commerce és clau per assegurar les vendes en línia. Per això, has de saber com optimitzar-la i en quins aspectes t'has de centrar per garantir-ne l'èxit. Continua llegint aquest post on t'expliquem com fer-ho!

En els darrers anys, les compres en línia han viscut un important creixement. Per aquesta raó, cada cop són més els comerços que busquen millorar la seva presència a internet per poder destacar de la competència. Un element clau per poder obtenir aquest avantatge competitiu i poder mantenir el client dins del procés de compra al teu e-commerce és l'experiència d'usuari.

En aquest aspecte, el nivell de satisfacció que tenen els teus clients mentre naveguen per la teva pàgina web pot determinar si aquests fan una compra o acaben abandonant els productes a la cistella de compra. De fet, segons un estudi del Baymard Institute, gairebé un 70% de les persones abandonen els carrets de compra actualment, i d'aquest percentatge, el 17% dels usuaris l'abandonen perquè el procés de compra és molt llarg o complicat.

Aquestes dades mostren la importància d'optimitzar l'experiència de l'usuari per reduir la taxa d'abandonament del procés de compra al vostre e-commerce.

Què és lexperiència de lusuari (UX)?

L'experiència de l'usuari o, en anglès, user experience (UX), inclou totes les interaccions que realitza una persona des que arriba a un e-commerce o pàgina web fins que realitza la compra i rep el servei postvenda al comerç online.

L'UX és l'àrea que estudia totes aquestes interaccions i dissenya solucions per oferir la millor experiència a l'usuari possible.

Per poder analitzar l'estat actual de l'experiència de l'usuari al teu e-commerce pots fer servir diferents eines, com el mapa del customer journey. Aquest mapa permet representar de manera molt visual quin és el procés que realitza un client al teu e-commerce, des que et busca fins que realitza la compra. Com que la informació es mostra de forma visual, et permet conèixer de manera senzilla quins aspectes suposen una fortalesa i, per tant, has de potenciar; i quins suposen una debilitat i, per tant, has de millorar.

Quins aspectes has de tenir en compte per crear una bona UX?

Hi ha certs aspectes que tenen especial importància a l'hora de dissenyar una bona experiència de l'usuari pel teu e-commerce.

  • Usabilitat

Ajuda els usuaris a aconseguir els seus objectius de manera ràpida i eficient.

  • Disseny

Compte amb un atractiu visual agradable i cridaner. A més, és important que tingui una bona arquitectura de la informació, ja que facilita la comprensió del contingut, i un disseny adaptable a altres dispositius (ordinador, mòbil, tablet...).

  • Accessibilitat

S'adapta a les diferents característiques i capacitats dels usuaris. Una bona experiència d'usuari és inclusiva per a tota la població.

  • Credibilitat

Reflecteix la imatge i la identitat de la teva marca. És essencial mantenir-lo sempre actualitzat perquè mai no hi hagi links caiguts o productes fora d'estoc sense l'avís corresponent. Un funcionament correcte generarà confiança en els consumidors.

  • Utilitat

Ha de ser altament funcional per als teus clients, oferint-los un valor afegit que els ajudi a satisfer les necessitats.

A continuació, t'expliquem 5 etapes diferents per treballar l'experiència d'usuari i així impulsar el teu e-commerce.

  • Analitzar. Recull tota la informació disponible dels teus clients i analitza-la per identificar necessitats, punts de millora i quin valor afegit et diferencia dels competidors.
  • Idear i definir. Entén el que vol i espera el teu consumidor quan accedeix al teu e-commerce o pàgina web.
  • Dissenyar. Utilitza eines com el mapa del customer journey per desenvolupar i plasmar de manera visual com vols que sigui l'experiència dels usuaris.
  • Provar. Realitza proves amb grups reduïts per conèixer si el nou disseny funciona i apunta els canvis necessaris. Aquestes proves et permetran implementar únicament els canvis que milloren el procés, estalviant-te costos.
  • Acabar, publicar i repetir. Revisa contínuament el procés per identificar nous punts de millora que et permetin no només identificar, sinó que també adaptar-te a les noves tendències de compra del teu consumidor.

És important que segueixis aquests passos i introdueixis aquest procés al teu e-commerce per així promoure les vendes, atraure nous usuaris i fomentar la fidelització dels teus clients. Com esmentàvem anteriorment, si els clients no gaudeixen del procés de compra a la teva web, segurament l'abandonin mitjançant un simple clic. Optimitza l'experiència d'usuari de la teva web i evita que això passi!

Acelera Pyme - red.es

Qui Som

Compra Eixample és la primera plataforma de comunicació de promocions, ofertes i descomptes a mida del comerç de proximitat de l’Eixample. Una iniciativa innovadora i única a la ciutat de Barcelona, ideada pels comerços de totes les associacions que han creat COMPRA EIXAMPLE: CorEixample, Encantsnous Eix Comercial, Fort Pienc Eix Comercial, Gaudi Comerç, Eix Comercial Sagrada Família i Sant Antoni Comerç.

compraeixample.cat pots trobar detallats els directoris dels establiments associats, l'agenda de totes les nostres activitats: fires, mostres, desfilades..., aixó com informació sobre el comerç de proximitat i sobre les associacions que integren COMPRA EIXAMPLE.

Notícies
06.06.2023
Consells per crear un pla de màrqueting digital al sector turístic
Et dediques al sector turístic? Si vols millorar la teva posició al mercat i aportar valor als teus clients, no et perdis aquests consells per crear el teu pla de màrqueting digital. Segons els pronòstics de...
+ info
23.05.2023
Digitalitza el teu centre de bellesa amb el Kit Digital
Gràcies a la digitalització, les empreses han pogut arribar a més clients i oferir millors serveis. Si tens una empresa del sector de la bellesa, t'expliquem com digitalitzar el teu negoci. La tecnologia ha impulsat la...
+ info
Botiga del Mes
Gigamesh, la meca de la ciència ficció i la literatura fantásticaGigamesh, la meca de la ciència ficció i la literatura fantástica
Gigamesh, la meca de la ciència ficció i la literatura fantástica

Un dels establiments més singulars de l'Eixample és Gigamesh. Una botiga única. Un paradís per als amants de la ciència ficció, la literatura fantàstica i els jocs no electrònics. Ubicada al número 8 del carrer Bailèn, al territori de l’ Eix Fort Pienc, durant tots els seus anys d'existència, ja van per 35, no ha deixat de créixer en oferta, en espai i en popularitat, esdevenint, avui, llibreria de...

Llegir més
Carregant...
x
X