Compra Eixample

Compra Eixample
Tota l’actualitat del món del comerç
Notícies

Com treballar el posicionament local amb Google My Business?

30 d'agost de 2022

Saps com fer perquè el teu negoci aparegui a les primeres posicions en cerques locals? T'expliquem quines són les claus perquè els clients que són a prop de la teva empresa et trobin fàcilment.

A Espanya, el 91,53% dels internautes triem Google com a cercador principal segons dades d'Statista. I encara que Google no comparteix les vostres dades de volum de cerca, s'estima que es facin al voltant de 5 milions de cerques per minut. Però quin tipus de cerca són els més comuns?

Un 46% de les cerques que fem a Google són del tipus “Restaurants a prop meu” o “Farmacies a Madrid”. És a dir, per trobar comerços locals. A més, segons dades de HubSpot Marketing Statistics, el 88% dels usuaris que fan cerques locals a través del mòbil, acaben trucant o visitant el comerç en menys de 24 hores. Això vol dir, que aparèixer a les primeres posicions de recerca de zona del nostre comerç és un factor clau que repercutirà en l'èxit del nostre negoci.

Però, per aconseguir augmentar la nostra visibilitat local hem d'entendre conceptes clau com el SEO local i eines com Google My Business.

Què és el SEO local?

El SEO o posicionament local és un conjunt de tècniques que serveixen per optimitzar el vostre lloc web i que aparegui entre els primers resultats de cerca locals, que són, amb altres paraules, els resultats basats en la ubicació de l'usuari.

Treballar el SEO local per al teu negoci físic és clau per no perdre clients potencials a més d'aportar els avantatges següents:

 • Incrementar el trànsit tant en línia com offline al teu comerç.
 • Aparèixer sobre resultats orgànics al SERP gràcies a la fitxa de Google My Business (t'explicarem què és més endavant).
 • Major visibilitat a Google Maps.Gestionar la reputació de la teva empresa gràcies a les valoracions dels clients.
 • Transmetre més confiança als clients apareixent als primers resultats locals.
 • Reduir costos en publicitat ja que treballar el SEO local amb Google My Business és completament gratuït.
 • Atreure clients potencials que ja estan pensant a comprar.

Quins passos he de seguir per treballar el SEO local?

 • Optimitza el SEO de la teva web per a les cerques locals

El SEO local està molt relacionat amb el SEO tradicional, per això hem d'intentar introduir en les optimitzacions on-page keywords locals que ens ajudin a millorar la posició a la nostra zona.

 • Utilitza sempre el mateix NAP

El NAP fa referència al nom (Name), adreça (Address) i telèfon (Phone) del teu negoci. És crucial que una vegada quedin definits, fer-los servir a tot arreu on t'ho demanin.

 • Introdueix un mapa de Google Maps encastat a la teva web

Inserir un mapa amb la ubicació de la teva empresa és clau perquè els clients ens trobin fàcilment. A més, aquesta pràctica ajuda Google a relacionar el nostre comerç amb la seva ubicació física.

Et deixem una guia de com inserir un mapa a la teva web seguint aquest enllaç.

 • Geolocalitzar totes les teves imatges

Aquesta és una pràctica molt senzilla que potser no coneguis, però també ajuda a millorar el SEO local del nostre negoci. Geolocalitzar les teves imatges és una altra ajuda més perquè Google tingui més dades d'on es troba el teu negoci físicament.

 • Crea un compte a Google My Business

Un cop hem emprat tots els aspectes anteriors, podem començar a crear el perfil del nostre negoci a Google My Business (GMB).

GMB és una eina totalment gratuïta creada per Google amb el propòsit d'ajudar els comerços a gestionar de manera més senzilla la seva presència a internet. Aquesta eina permet crear una fitxa, com la que mostrem a continuació, en què hem d'incloure, entre moltes altres coses, les dades de contacte, horaris d'obertura, fotos i vídeos, i descripció del nostre negoci. Aquesta fitxa apareixerà damunt dels resultats orgànics o en un lateral, aportant una millor visibilitat a les cerques.

Consells per treballar el posicionament a Google My Business

 • Crea un perfil del teu comerç amb informació detallada.
 • Aprofita la descripció per introduir paraules clau locals que ajudin a posicionar millor el teu negoci.Intenta contestar i interactuar amb el màxim nombre de ressenyes.
 • Afegeix imatges sobre el teu comerç, productes i serveis.
 • Mantingues totes les dades de la teva fitxa actualitzades.

Acelera Pyme - red.es

Qui Som

Compra Eixample és la primera plataforma de comunicació de promocions, ofertes i descomptes a mida del comerç de proximitat de l’Eixample. Una iniciativa innovadora i única a la ciutat de Barcelona, ideada pels comerços de totes les associacions que han creat COMPRA EIXAMPLE: CorEixample, Encantsnous Eix Comercial, Fort Pienc Eix Comercial, Gaudi Comerç, Eix Comercial Sagrada Família i Sant Antoni Comerç.

compraeixample.cat pots trobar detallats els directoris dels establiments associats, l'agenda de totes les nostres activitats: fires, mostres, desfilades..., aixó com informació sobre el comerç de proximitat i sobre les associacions que integren COMPRA EIXAMPLE.

Notícies
14.05.2024
Bizum per a autònoms: com utilitzar-lo
T'has trobat mai amb comissions bancàries i elevats temps d'espera? Digues adéu a aquests problemes amb Bizum, una forma ràpida de transferir diners i accelerar els processos bancaris de la teva pime. T'ho expliquem tot en aquest...
+ info
14.05.2024
6 termes clau per entendre la metodologia UX - Infografia
Vols endinsar-te al món del disseny UX? Aprèn aquests conceptes bàsics i fa els teus primers passos. T'ho ensenyem! Què és l'estratègia UX? És l'abreujament de User Experience i fa referència...
+ info
Botiga del Mes
Gigamesh, la meca de la ciència ficció i la literatura fantásticaGigamesh, la meca de la ciència ficció i la literatura fantástica
Gigamesh, la meca de la ciència ficció i la literatura fantástica

Un dels establiments més singulars de l'Eixample és Gigamesh. Una botiga única. Un paradís per als amants de la ciència ficció, la literatura fantàstica i els jocs no electrònics. Ubicada al número 8 del carrer Bailèn, al territori de l’ Eix Fort Pienc, durant tots els seus anys d'existència, ja van per 35, no ha deixat de créixer en oferta, en espai i en popularitat, esdevenint, avui, llibreria de...

Llegir més
Carregant...
x
X