Compra Eixample

Compra Eixample
Tota l’actualitat del món del comerç
Notícies

Consells per aconseguir més ressenyes a Google My Business

10 de gener de 2023

Les ressenyes de Google My Business poden oferir a la vostra pime un major grau de visibilitat i interacció amb els clients. T'expliquem en aquest post com funcionen i què pots fer per aconseguir-les.

Hi ha diversos factors que determinen la decisió de compra d'un client. Un dels més importants són les opinions d'altres clients sobre els productes o serveis del comerç. Fa uns anys, les persones preguntaven als seus amics o coneguts sobre els comerços que despertaven el seu interès. Tot i això, ara és comú buscar ressenyes a internet, especialment en plataformes com Google.

Conèixer què pensen els consumidors és clau per prendre decisions comercials. És per això que les ressenyes de Google My Business poden ser de gran ajuda. Al llarg d'aquest post us explicarem com funcionen i una sèrie de bones pràctiques per aconseguir-les.

Què són les ressenyes a Google My Business?

Abans de saber què són les ressenyes, hem de conèixer què és Google My Business. És una eina gratuïta creada per Google per ajudar les empreses a gestionar la seva presència en línia. Permet gestionar la informació que veuen els usuaris de Google quan cerquen el nostre comerç o els productes que oferim. Com ara l'horari, el lloc web, l'adreça postal, la informació de contacte, entre d'altres.

Tota aquesta informació es mostra al perfil d'empreses de Google My Business, que no és res més que una fitxa d'informació del vostre negoci. En ella es pot trobar el programa de ressenyes de Google. Aquestes ressenyes permet als usuaris conèixer les opinions que els clients realitzen sobre la qualitat i reputació del nostre negoci. A més, en proporcionar informació útil, ens ajuda a destacar entre els altres comerços.

Per què serveixen?

Les ressenyes en línia han adquirit gran importància per als consumidors en els darrers anys. En efecte, segons un informe realitzat per l'empresa Podium, al voltant del 90% dels consumidors utilitzen ressenyes en línia per prendre decisions de compra. I, encara que hi hagi diverses plataformes de ressenyes en línia, Google My Business s'ha convertit en una de les més utilitzades pels usuaris d'internet.

Dins dels diversos avantatges que poden aportar les ressenyes de Google My Business hi ha l'aportació de més visibilitat del teu negoci, millora del SEO local i l'atracció de més nivell de trànsit cap a la web.

Com funcionen?

Quan els clients opinen sobre el teu comerç, cada qualificació es recopila i s'afegeix a una qualificació general que es mostra a la fitxa d'empresa. Dins les característiques principals de les ressenyes podem trobar les següents:

  • Possibilitat de valorar de l'1 al 5

La valoració basa a puntuar amb estrelles sent 1 la puntuació mínima i 5 la màxima.

  • Paraules clau

Si la ressenya inclou paraules clau relacionades amb el sector, tindrà més valor.

  • Imatges

Si la ressenya inclou imatges, se us atorga més valor per part de Google i també per part dels usuaris, que podran veure la qualitat del producte.

  • Data

Una ressenya actual té més valor que una que es va fer fa molt de temps.

Ja siguin ressenyes positives o no, és important respondre ràpidament i adequadament a les opinions dels teus clients cap al teu negoci. Google brinda algunes recomanacions que et poden ser útils a l'hora de respondre les ressenyes, però t'aconsellem sempre intentis ser amable, clar i estiguis disposat a demanar disculpes quan sigui necessari.

Com aconseguir ressenyes a Google My Business?

Ara que ja saps com funcionen i els beneficis que poden portar les ressenyes de Google al teu negoci, et preguntaràs Com les aconsegueixo? A continuació, t'expliquem una sèrie de bones pràctiques per fer-ho.

  • Demanar ressenyes a clients

Una manera d'aconseguir ressenyes és demanar-les directament als nostres clients quan tinguis alguna trobada positiva amb ells..

  • Crear un enllaç directe per a les ressenyes de Google

També pots crear un enllaç que dirigeixi directament a la pàgina de ressenyes del teu comerç i incorporar-lo a les xarxes socials o emails.

  • Crear una insígnia de ressenyes de Google

Podeu posar una insígnia de Google al vostre lloc web que mostrarà la qualificació de la vostra empresa. Així, els visitants podran observar la teva valoració de Google a la teva pàgina web.

  • Respondre a les ressenyes

Si llegeixes i respons les ressenyes dels teus clients, aquests podran veure que aprecies els seus comentaris i els prens en compte, cosa que animarà els altres a opinar també.

En resum, el programa de ressenyes de Google pot ser molt beneficiós per donar a conèixer el teu negoci. Et convidem a posar en pràctica aquests consells per guanyar cada cop més ressenyes sobre el teu negoci i així tornar-lo més atractiu per als teus clients.

Acelera Pyme - red.es

Qui Som

Compra Eixample és la primera plataforma de comunicació de promocions, ofertes i descomptes a mida del comerç de proximitat de l’Eixample. Una iniciativa innovadora i única a la ciutat de Barcelona, ideada pels comerços de totes les associacions que han creat COMPRA EIXAMPLE: CorEixample, Encantsnous Eix Comercial, Fort Pienc Eix Comercial, Gaudi Comerç, Eix Comercial Sagrada Família i Sant Antoni Comerç.

compraeixample.cat pots trobar detallats els directoris dels establiments associats, l'agenda de totes les nostres activitats: fires, mostres, desfilades..., aixó com informació sobre el comerç de proximitat i sobre les associacions que integren COMPRA EIXAMPLE.

Notícies
14.05.2024
Bizum per a autònoms: com utilitzar-lo
T'has trobat mai amb comissions bancàries i elevats temps d'espera? Digues adéu a aquests problemes amb Bizum, una forma ràpida de transferir diners i accelerar els processos bancaris de la teva pime. T'ho expliquem tot en aquest...
+ info
14.05.2024
6 termes clau per entendre la metodologia UX - Infografia
Vols endinsar-te al món del disseny UX? Aprèn aquests conceptes bàsics i fa els teus primers passos. T'ho ensenyem! Què és l'estratègia UX? És l'abreujament de User Experience i fa referència...
+ info
Botiga del Mes
Gigamesh, la meca de la ciència ficció i la literatura fantásticaGigamesh, la meca de la ciència ficció i la literatura fantástica
Gigamesh, la meca de la ciència ficció i la literatura fantástica

Un dels establiments més singulars de l'Eixample és Gigamesh. Una botiga única. Un paradís per als amants de la ciència ficció, la literatura fantàstica i els jocs no electrònics. Ubicada al número 8 del carrer Bailèn, al territori de l’ Eix Fort Pienc, durant tots els seus anys d'existència, ja van per 35, no ha deixat de créixer en oferta, en espai i en popularitat, esdevenint, avui, llibreria de...

Llegir més
Carregant...
x
X