Compra Eixample

Compra Eixample
Tota l’actualitat del món del comerç
Notícies

Eines de gestió per als processos interns del teu comerç (físic i online)

29 de març de 2022

Descobreix algunes de les eines clau per millorar la gestió al teu comerç físic i online.

És cert que amb les noves tecnologies algunes accions com organitzar, planificar, distribuir horaris, fer comandes, portar la caixa i la comptabilitat, etc., es realitzen de manera molt més ràpida i fàcil; no obstant això, amb el gran creixement del comerç en línia i l'alta competència en tots els sectors, ara més que abans, fa indispensable disposar d'eines que facilitin la gestió integral del teu negoci.

Digitalitzar el teu comerç brinda la possibilitat de créixer i ser més competitiu, però també pot comportar molt més treball associat a noves i diferents tasques, així com un nivell d'organització i responsabilitat més gran sinó sabem utilitzar bé les noves tecnologies. Per aquest motiu, triar bé les eines que millor s'adaptin a les particularitats del teu comerç i les teves característiques de gestió, és essencial per facilitar-te la feina.

Actualment, hi ha un ampli nombre d'eines que et poden ajudar amb qualsevol tipus de gestió, com ara la facturació i gestió comptable, la gestió dels teus clients, l'emmagatzematge de dades o la gestió de projectes de millora interns.

A continuació, us explicarem algunes d'aquestes eines que us poden ajudar en diferents àrees.

Eines d'emmagatzematge

Dropbox - Box - Google Drive

Aquest tipus d'eines es caracteritzen per la facilitat d'ús i la senzillesa. A més d'oferir espai d'emmagatzematge gratuït al núvol, permeten enviar de forma totalment segura els fitxers, ja que aquests estan encriptats. Amb aquestes plataformes no només podràs desar informació en línia, també podràs compartir els teus arxius en línia i decidir quines persones hi poden accedir.

Punts Forts:

 • Compatibles amb diferents apps i eines.
 • Accés als teus fitxers des de qualsevol dispositiu on tinguis instal·lada la plataforma.
 • Facilitat per recuperar fitxers: si n'has eliminat algun per error, pots desfer aquesta opció.
 • Opció de treballar sense connexió: selecciona els arxius que necessitis i se sincronitzaran al teu ordinador, donant-te l'avantatge de no haver de fer servir internet.

Eines de facturació

Visionwin - Factusol - Sage one  

Són eines de comptabilitat dirigides sobretot a pimes. Es caracteritzen per ser fàcils i intuïtives a l'hora de fer accions comptables, així com la facturació de les empreses. Dins aquestes plataformes podràs fer funcions com encarregar comandes, elaborar albarans i rebuts, així com controlar l'inventari i organitzar documents.

Punts Forts:

 • Accés a la plataforma des de diferents usuaris i equips.
 • Fàcils de parametritzar cada negoci (productes, preus, IVA).
 • Possibilitat de generar informes i gràfics automàticament.
 • Compatibles amb el Microsoft Office.

Eines de gestió de clients

Sage CRM - Zoho - HubSpot

La utilització de solucions CRM (Customer Relationship Management) per a la gestió de clients és un dels grans avenços de la digitalització empresarial, ja que faciliten el desenvolupament de tots els processos associats amb els nostres clients i conèixer-los millor. Tot i això, algunes solucions CRM, orientades a grans empreses, són molt complexes d'utilitzar. Per aquest motiu, us recomanem aquestes plataformes CRM específiques, ja que van dirigides a qualsevol tipus de negoci. Amb aquestes eines podràs fer des de campanyes, a previsions de vendes, generar comandes, comptes, clients, pressupostos, etc., donant suport als diferents departaments del teu comerç.

Punts Forts:

 • Configuració personalitzable al teu comerç.
 • Ràpida implementació en temps i esforç.
 • Pots dissenyar i programar campanyes de màrqueting amb la base de dades de clients.
 • Permeten planificar i mesurar limpacte de campanyes.
 • Són compatibles amb altres tipus d'eines.

Eines de gestió de projectes

Evernote - Asana - Trello

Aquest tipus de plataformes digitals s'han convertit en eines potencials per a gestió d'informació, tasques i projectes en línia. Organitzar els rols de l'equip, fixar els objectius, seguir els canvis del projecte són només alguns dels avantatges que ofereixen aquest tipus d'eines. Aquestes plataformes en ser molt visuals i ordenades, podràs veure i trobar tota la informació fàcilment.

Punts Forts:

 • Adaptació a qualsevol dispositiu.
 • Facilitat de cerca de fitxers.
 • Facilita la comunicació amb els equips.
 • Assignació i seguiment de tasques.

Aquestes són només algunes eines que pots utilitzar per facilitar la gestió del teu comerç tant online com físic.

Hi ha altres tipus que també poden resultar força útils, com per exemple les plataformes que t'ajuden a posar en marxa el teu comerç online d'una manera fàcil i intuïtiva com WooCommerceShopify o PrestaShop. Però et parlem en un altre post d'una manera més detallada.

Tenir aquest tipus d'eines tecnològiques us ajudarà a millorar la productivitat del vostre equip, estalviar temps i recursos físics, a més de garantir l'eficàcia dels vostres processos i accions, evitant els errors de fer-ho manualment.

Acelera Pyme - red.es

Qui Som

Compra Eixample és la primera plataforma de comunicació de promocions, ofertes i descomptes a mida del comerç de proximitat de l’Eixample. Una iniciativa innovadora i única a la ciutat de Barcelona, ideada pels comerços de totes les associacions que han creat COMPRA EIXAMPLE: CorEixample, Encantsnous Eix Comercial, Fort Pienc Eix Comercial, Gaudi Comerç, Eix Comercial Sagrada Família i Sant Antoni Comerç.

compraeixample.cat pots trobar detallats els directoris dels establiments associats, l'agenda de totes les nostres activitats: fires, mostres, desfilades..., aixó com informació sobre el comerç de proximitat i sobre les associacions que integren COMPRA EIXAMPLE.

Notícies
06.06.2023
Consells per crear un pla de màrqueting digital al sector turístic
Et dediques al sector turístic? Si vols millorar la teva posició al mercat i aportar valor als teus clients, no et perdis aquests consells per crear el teu pla de màrqueting digital. Segons els pronòstics de...
+ info
23.05.2023
Digitalitza el teu centre de bellesa amb el Kit Digital
Gràcies a la digitalització, les empreses han pogut arribar a més clients i oferir millors serveis. Si tens una empresa del sector de la bellesa, t'expliquem com digitalitzar el teu negoci. La tecnologia ha impulsat la...
+ info
Botiga del Mes
Gigamesh, la meca de la ciència ficció i la literatura fantásticaGigamesh, la meca de la ciència ficció i la literatura fantástica
Gigamesh, la meca de la ciència ficció i la literatura fantástica

Un dels establiments més singulars de l'Eixample és Gigamesh. Una botiga única. Un paradís per als amants de la ciència ficció, la literatura fantàstica i els jocs no electrònics. Ubicada al número 8 del carrer Bailèn, al territori de l’ Eix Fort Pienc, durant tots els seus anys d'existència, ja van per 35, no ha deixat de créixer en oferta, en espai i en popularitat, esdevenint, avui, llibreria de...

Llegir més
Carregant...
x
X