Compra Eixample

Compra Eixample
Tota l’actualitat del món del comerç
Notícies

El comerç electrònic i el seu potencial a les pimes

15 de febrer de 2022

Aprofita els avantatges del comerç electrònic i implementa el teu propi e-commerce seguint uns passos senzills.

Per al comerç tradicional i les pimes, el comerç electrònic representa grans oportunitats de visibilitat, posicionament i venda per al negoci.

Segons l'estudi anual d'e-commerce 2020 presentat per IAB Spain, 3 de cada 4 compradors, busquen i formalitzen la compra en línia. Això es tradueix en 22,5 milions d'espanyols d'entre 16 i 70 anys que compren per internet, i el tram és de 35 a 44 anys els més actius.

La despesa mitjana mensual per usuari de compres online és de 68 €.

La freqüència de compra online s'eleva a 3,5 vegades al mes, amb una despesa mitjana mensual de 68€ i entre els factors que més influeixen a l'hora de fer una compra per internet són una bona experiència i una forma de pagament segura.

A més d'aquests, segons l'opinió dels professionals que participen a l'estudi, a l'hora de crear un e-commerce és important tenir en compte altres qüestions, com ara oferir un preu competitiu, un bon servei al client, qualitat en els productes, varietat de mètodes de pagament i realitzar els enviaments amb un temps de lliurament reduït.

La freqüència de compra en línia va augmentar un 51% durant el confinament.

La Covid-19 ha modificat els hàbits dels compradors, que han augmentat la seva freqüència de compra en línia durant el confinament (el 51%) i un 25% declara que seguirà amb una freqüència més gran.

Analitzant aquestes dades, podem valorar la importància del comerç electrònic per a les pimes, però quins són els avantatges de l'e-commerce per a les pimes?

A continuació, enumerem algunes d'elles:

  • Creeu oportunitats de negoci.
  • Permet expandir el teu negoci a altres mercats i zones geogràfiques.
  • Planteja noves formes de distribució.
  • Millora la competitivitat i la qualitat del servei.
  • Agilitza els terminis de lliurament.
  • Flexibilitat als mitjans de pagament.
  • Proporciona una resposta ràpida a les necessitats dels clients i clients potencials i millora la interacció.
  • Major control de les comandes i el seu procés.

Per vendre a través d'un e-commerce cal dur a terme una sèrie de passes.

Sent conscients dels evidents avantatges que suposen els e-commerce per a les pimes, si decidim apostar per la venda online creant una botiga pròpia, hem de tenir en compte alguns passos perquè sigui eficaç:

1. Analitza l'entorn i en treu conclusions per definir una bona estratègia.

 2. Crea un DAFO per identificar les debilitats, amenaces, fortaleses i oportunitats del teu producte o servei.

 3. Reconeix el teu avantatge competitiu.

 4. Defineix el teu buyer persona, és a dir, el perfil del teu públic objectiu en detall.

 5. Escull el nom per a la teva botiga online.

 6. Tria uns bons professionals per al disseny del teu e-commerce.

 7. Selecciona els productes que vendràs o serveis que oferiràs.

 8. Contracta un bon servei de hosting.

 9. Tria la plataforma tecnològica segons la mida del teu negoci.

 10. Dissenya una bona experiència d'usuari.

 11. Defineix les formes de pagament.

 12. Planteja el teu sistema logístic (emmagatzematge, control d'estoc, picking, tramesa, terminis de lliurament i seguiment).

 13. Aplica una estratègia de màrqueting en línia i vendes.

 14. Fixa els preus segons la política de preus si no ho vas fer abans en analitzar la teva competència.

 15. Mesura i controla els KPI'S amb eines de mesura de resultats.

Treballar en tots aquests aspectes i anar aprenent de l'experiència permetrà a la teva pime arribar a uns compradors que cada cop passen més temps a internet.

Acelera Pyme - red.es

Qui Som

Compra Eixample és la primera plataforma de comunicació de promocions, ofertes i descomptes a mida del comerç de proximitat de l’Eixample. Una iniciativa innovadora i única a la ciutat de Barcelona, ideada pels comerços de totes les associacions que han creat COMPRA EIXAMPLE: CorEixample, Encantsnous Eix Comercial, Fort Pienc Eix Comercial, Gaudi Comerç, Eix Comercial Sagrada Família i Sant Antoni Comerç.

compraeixample.cat pots trobar detallats els directoris dels establiments associats, l'agenda de totes les nostres activitats: fires, mostres, desfilades..., aixó com informació sobre el comerç de proximitat i sobre les associacions que integren COMPRA EIXAMPLE.

Notícies
09.07.2024
Resol les teves incidències a distància amb TeamViewer - Infografia
Has implementat el teletreball a la teva empresa? Aquesta infografia us interessa! Coneix TeamViewer i com t'ajuda a solucionar problemes als dispositius del teu equip. Què és TeamViewer? És un programa informàtic que...
+ info
09.07.2024
Eines per a la gestió financera de les pimes
La gestió financera és un procés fonamental perquè pimes i autònoms puguin fer un ús correcte dels seus recursos financers i, encara que pot resultar una tasca complexa, hi ha nombroses eines que pots...
+ info
Botiga del Mes
Gigamesh, la meca de la ciència ficció i la literatura fantásticaGigamesh, la meca de la ciència ficció i la literatura fantástica
Gigamesh, la meca de la ciència ficció i la literatura fantástica

Un dels establiments més singulars de l'Eixample és Gigamesh. Una botiga única. Un paradís per als amants de la ciència ficció, la literatura fantàstica i els jocs no electrònics. Ubicada al número 8 del carrer Bailèn, al territori de l’ Eix Fort Pienc, durant tots els seus anys d'existència, ja van per 35, no ha deixat de créixer en oferta, en espai i en popularitat, esdevenint, avui, llibreria de...

Llegir més
Carregant...
x
X