Compra Eixample

Compra Eixample
Tota l’actualitat del món del comerç
Notícies

Els beneficis de les metodologies àgils per a la teva pime

11 d'abril de 2023

En aquest monogràfic coneixeràs què són les metodologies àgils així com els diferents beneficis que poden aportar a la teva pime.

L'agilitat és l'habilitat de crear i respondre al canvi amb l'objectiu de generar un valor diferencial per al client. Gràcies a la metodologia àgil, les empreses identifiquen les demandes i necessitats dels clients per satisfer-les de la manera més ràpida. Tot plegat converteix la digitalització d'un negoci en un avantatge competitiu des del primer moment. Totes aquelles empreses que vulguin ser àgils han de saber com mesurar, motivar i treballar amb un equip.

Entre les metodologies àgils més comunes destaquen les següents: Lean Startup, Scrum i Kanban. D'una banda, el mètode Lean Startup es basa en la identificació d'un públic objectiu que permeti una adopció fàcil de la solució per millorar la idea inicial i poder expandir-se al públic objectiu. D'altra banda, la metodologia Scrum fomenta la col·laboració en equip millorant el lliurament de productes de manera iterativa. Per acabar, el mètode Kanban s'enfoca a crear un sistema visual per a la gestió de fluxos de treball amb altres tipus de treball.

Per implementar aquesta metodologia a les pimes, cal seguir els passos següents: identificar els objectius comercials; analitzar la cultura de la teva pime; detectar l'impacte potencial als clients; determinar els recursos disponibles a la teva empresa; buscar suport en líders de la mateixa; implementar processos amb bases en agili i desenvolupar el teu dia a dia basat en aquesta metodologia.

Així mateix, també hi ha eines que permeten dur a terme una metodologia agili dins de les empreses. Per exemple: mitjançant l'organització dels equips, liderant sessions col·laboratives, permetent la visualització d'idees i conceptes clau. Algunes de les eines més conegudes són: Scrumblr, Trello, MURAL, MIRO o Slack. Aquestes eines eviten colls dʻampolla i ajuden a gestionar lʻequip de manera eficaç.

Adoptant les metodologies àgils, les pimes basen la gestió en la transparència, l'adhesió als propòsits. A més, augmenten les possibilitats d'adaptar-se als canvis d'entorn de manera més ràpida.

En conclusió, gràcies a la tecnologia agile s'eviten les barreres constants que pot tenir una organització tradicional i s'optimitzen els recursos, permetent una millor sinergia entre tots els equips involucrats en el desenvolupament a qualsevol producte o servei en qualsevol àmbit.

Acelera Pyme - red.es

Qui Som

Compra Eixample és la primera plataforma de comunicació de promocions, ofertes i descomptes a mida del comerç de proximitat de l’Eixample. Una iniciativa innovadora i única a la ciutat de Barcelona, ideada pels comerços de totes les associacions que han creat COMPRA EIXAMPLE: CorEixample, Encantsnous Eix Comercial, Fort Pienc Eix Comercial, Gaudi Comerç, Eix Comercial Sagrada Família i Sant Antoni Comerç.

compraeixample.cat pots trobar detallats els directoris dels establiments associats, l'agenda de totes les nostres activitats: fires, mostres, desfilades..., aixó com informació sobre el comerç de proximitat i sobre les associacions que integren COMPRA EIXAMPLE.

Notícies
28.05.2024
Cursos gratuïts en línia per millorar les teves competències digitals - Infografia
Vols conèixer noves tècniques i eines digitals per impulsar el teu negoci? Continua amb la teva formació amb aquests cursos online! Per què realitzar cursos online? Milloraràs els teus coneixements sobre la...
+ info
28.05.2024
Visualització estratègica: Quadres de comandament per a pimes
La visualització de dades ha esdevingut una estratègia clau per a la gestió d'una empresa. I els quadres de comandament són l'eina perfecta per obtenir informació clara i concisa. En aquest webinar, Diego Enrique...
+ info
Botiga del Mes
Gigamesh, la meca de la ciència ficció i la literatura fantásticaGigamesh, la meca de la ciència ficció i la literatura fantástica
Gigamesh, la meca de la ciència ficció i la literatura fantástica

Un dels establiments més singulars de l'Eixample és Gigamesh. Una botiga única. Un paradís per als amants de la ciència ficció, la literatura fantàstica i els jocs no electrònics. Ubicada al número 8 del carrer Bailèn, al territori de l’ Eix Fort Pienc, durant tots els seus anys d'existència, ja van per 35, no ha deixat de créixer en oferta, en espai i en popularitat, esdevenint, avui, llibreria de...

Llegir més
Carregant...
x
X