Compra Eixample

Compra Eixample
Tota l’actualitat del món del comerç
Notícies

Els errors més comuns en la gestió d'estoc

28 de febrer de 2023

Tant si tens una botiga en línia, com física, gestionar l'estoc adequadament és essencial per tenir un comerç eficient. Per això, en aquest post et resumim els errors que se solen cometre en la gestió d'estoc perquè tu no els cometis.

La manca de control d'estoc pot ocasionar retards en els enviaments de productes als clients i, per tant, un mal servei al client, pèrdua de rendibilitat i una presa de decisions deficient.

En canvi, portar un control d'estoc adequat pot ajudar-te a impulsar el teu negoci en millorar l'experiència del client, a unificar els teus canals d'estoc, ia tenir més control de la logística entre molts altres beneficis. Tot i això, és molt comú cometre errors a l'hora de fer-ho. En aquest post us explicarem què és el control d'estoc, la seva importància, així com els errors i desafiaments més comuns que poden sorgir en la gestió d'estoc. Així, tindràs una idea més clara de com portar una gestió d'estoc adequada i sabràs com evitar aquests errors.

Què és la gestió d'estoc?

La gestió d'estoc és organitzar, planificar i controlar les existències dins del magatzem d'un negoci. Té com a objectiu portar el control de les unitats disponibles de cada article per assegurar-nos que sempre hi hagi estoc.

Per als petits comerços aquest procés és clau, ja que us ofereix múltiples beneficis que us ajudaran a impulsar el vostre comerç. Te'ls expliquem a continuació.

Beneficis de la gestió d'estoc

La gestió de stock és clau a lhora de portar un negoci de qualsevol tipus. Coneixerem els avantatges que et pot portar gestionar el teu inventari adequadament.

 • Augmentar el nivell de servei i millorar lexperiència del client
 • Millorar el control de la logística en localitzar les teves mercaderies amb facilitat
 • Reduir errors a l'hora de fer l'inventari
 • Prendre decisions basant-te en dades en temps real
 • Tenir un control total sobre la gestió del teu inventari
 • Unificar els canals d'estoc en tenir una visió global dels teus productes

Per aquests motius és molt important tenir una gestió d'inventari correcta.

Errors més comuns en la gestió d'estoc

Com ja us expliquem anteriorment en què consisteix la gestió d'estoc, ara us explicarem quins són els errors que sorgeixen amb més freqüència en portar un control d'estoc. D'aquesta manera sabràs com portar una gestió d'estoc adequada.

 • No comptar amb un programari especialitzat

Fer servir una taula d'Excel o una llibreta i un boli per controlar l'estoc del teu negoci pot causar un mal de cap innecessari a més de suposar errors a l'inventari. Un programari especialitzat ofereix al teu comerç un suport complet i automatitzat que reduirà aquests errors que deriven de fer el control de forma manual.

 • Tenir un estoc molt gran

Tot i que és important renovar el nostre inventari periòdicament, tenir massa inventari que no es ven, pot arribar a suposar problemes demmagatzematge. Per això, és molt important saber quins productes es venen i quins no per poder produir equilibradament. A més, cal tenir en compte les estacions de l'any o les festivitats perquè, per exemple, en dates nadalenques, es requereix un estoc més gran de l'habitual.

 • No fer auditories de la gestió d'inventari

Un altre dels errors més comuns és no fer auditories mensuals de la gestió d'inventari. En fer-ho podem saber realment quins productes i quines quantitats tenim d'estoc per organitzar-nos millor.

 • No rebre suficient formació

L'últim error seria no disposar d'informació sobre com gestionar adequadament l'estoc o com utilitzar el programa i les eines que s'utilitzen per fer-ho. La formació és summament important per a tota empresa, si vols saber més sobre això, llegeix-ho aquí.

 • No tenir existències suficients

Com que no tenim un estoc d'emergència, ens podem enfrontar a quedar-nos sense productes quan tenim moltes comandes alhora. Comptar amb un estoc d'emergència evita pèrdues futures de vendes i l'escassetat de productes per poder complir amb el lliurament de noves comandes.

Com veieu, hi ha una sèrie d'errors habituals a l'hora de portar un control d'inventari. Però ara que ja ho saps els pots evitar.

Desafiaments que afecten la gestió d'estoc del magatzem

Si heu contemplat la gestió de l'estoc al vostre full de ruta, hi ha dos desafiaments importants que poden afectar la vostra gestió.

Primer, el creixement a l'últim nombre de referències emmagatzemades. L'augment del nombre de referències emmagatzemades pot complicar la gestió de l'estoc, ja que demana una auditoria d'inventari més seguida. I segon, les fluctuacions a la demanda. Els canvis en la demanda dels productes exigeixen cada vegada més flexibilitat i rapidesa als magatzems, cosa que en fa més difícil la gestió. Hem d'estar al corrent d'aquests canvis al nostre macroentorn per poder afrontar aquests desafiaments.

En resum, és primordial tenir un control d'estoc òptim perquè el teu negoci funcioni de la manera més eficient i intentar evitar errors a l'hora de gestionar-lo.

Ara que ja estàs al corrent de tot això, ja pots començar a portar un control adequat del teu estoc, fent-lo davant dels desafiaments que poden anar apareixent.

Acelera Pyme - red.es

Qui Som

Compra Eixample és la primera plataforma de comunicació de promocions, ofertes i descomptes a mida del comerç de proximitat de l’Eixample. Una iniciativa innovadora i única a la ciutat de Barcelona, ideada pels comerços de totes les associacions que han creat COMPRA EIXAMPLE: CorEixample, Encantsnous Eix Comercial, Fort Pienc Eix Comercial, Gaudi Comerç, Eix Comercial Sagrada Família i Sant Antoni Comerç.

compraeixample.cat pots trobar detallats els directoris dels establiments associats, l'agenda de totes les nostres activitats: fires, mostres, desfilades..., aixó com informació sobre el comerç de proximitat i sobre les associacions que integren COMPRA EIXAMPLE.

Notícies
14.03.2023
Les 4Ps del màrqueting i la seva evolució
En el marketing, las 4Ps son un concepto básico que se ha venido aplicando desde hace muchos años. Pero, ¿sabes realmente en qué consiste y cómo ha ido evolucionando? ¡Te lo contamos aquí! Les persones...
+ info
14.03.2023
Què és una API i per a què serveix?
Et sona el terme API? Si no és el cas, no et preocupis. Quan acabis de llegir aquest post sabràs què és una API i com et pot ajudar amb la integració i el desenvolupament del teu negoci. Comencem? Les sigles API...
+ info
Botiga del Mes
Gigamesh, la meca de la ciència ficció i la literatura fantásticaGigamesh, la meca de la ciència ficció i la literatura fantástica
Gigamesh, la meca de la ciència ficció i la literatura fantástica

Un dels establiments més singulars de l'Eixample és Gigamesh. Una botiga única. Un paradís per als amants de la ciència ficció, la literatura fantàstica i els jocs no electrònics. Ubicada al número 8 del carrer Bailèn, al territori de l’ Eix Fort Pienc, durant tots els seus anys d'existència, ja van per 35, no ha deixat de créixer en oferta, en espai i en popularitat, esdevenint, avui, llibreria de...

Llegir més
Carregant...
x
X