Compra Eixample

Compra Eixample
Tota l’actualitat del món del comerç
Notícies

Estoc de seguretat. Què és i com calcular-ho?

14 de juny de 2022

No deixis que la teva botiga es quedi sense estoc! En aquest post us expliquem com fer front a imprevistos i evitar els trencaments d'estoc calculant l'estoc de seguretat.

Conèixer detalladament el nostre inventari, el seu estat i el seu desenvolupament és una de les tasques més importants perquè el nostre comerç funcioni correctament. Aquest inventari forma part de la gestió d'estoc i la seva gestió eficient ens permet saber exactament quants materials, articles o productes tenim al nostre inventari. D'aquesta manera, podem prevenir el possible escenari de quedar-nos sense productes quan tenim una o diverses comandes alhora.

Si el nostre comerç aconsegueix implementar una bona gestió dels seus magatzems, podeu estalviar en costos innecessaris. Conèixer la fluctuació que tenim dels articles o productes que oferim ens facilita prendre les decisions correctes sobre els proveïdors i la quantitat d‟existències que hem de mantenir per complir amb les demandes dels nostres clients.

A més, això ens permet evitar futures pèrdues o excés de productes que ens impliquen una despesa d'emmagatzematge més gran.

Hi ha diferents classificacions d'estocs, però en aquest post ens enfocarem a explicar què és l'estoc de seguretat, per a què serveix i com calcular-ho.

Què és l'estoc de seguretat?

Com hem esmentat anteriorment, és important planificar bé com funcionarà l'estoc de la nostra botiga, ja que comptarà amb un flux constant d'entrades i sortides de productes. És per això que, per poder prestar un servei de qualitat als nostres clients, hem d'ajustar certa quantitat de comandes al nostre magatzem per fer front a les seves necessitats. És aquí on l'estoc de seguretat juga un paper essencial dins de tota la nostra logística, ja que ens permet tenir un matalàs de seguretat evitant que la manca d'existències faci impossible lliurar els productes que han sol·licitat els nostres clients.

L'estoc de seguretat és l'inventari addicional que s'afegeix al magatzem per fer front a imprevistos generats amb els canvis en la demanda o amb els retards dels proveïdors.

Com calculeu l'estoc de seguretat?

L´estoc de seguretat es calcula a partir d´una fórmula. Tanmateix, és important que abans d'abordar la fórmula tinguem en compte els termes següents.

  • Les fluctuacions de la demanda.
  • El termini de lliurament de les comandes.
  • La desviació estàndard en els terminis de lliurament.
  • Demanda d'estoc de seguretat i desviació.
  • Demanda que es vol assolir.

Un cop presos en compte, passem a la següent fórmula:

SS=(PME-PNE)*DD

Aquestes sigles signifiquen el següent:

  • SS: és l'estoc de seguretat.
  • PME: és el termini màxim de lliurament, que es calcula considerant els possibles retards. Es mesura en dies, hores o qualsevol altra unitat de temps.
  • PNE: és el termini normal de lliurament que se sol emprar. Es mesura en dies, hores o qualsevol altra unitat de temps.
  • DD: significa la demanda mitjana que s'ha calculat per a aquest producte determinat en una situació de normalitat. La mesura sol ser unitats físiques del producte. La demanda mitjana es calcula dividint el nombre dunitats pel nombre de dies.

Mitjançant el càlcul de l'estoc de seguretat, podem tenir un estoc controlat que evitarà que s'interrompi el subministrament quan es presentin problemes que puguin estar fora del nostre abast. D'aquesta manera, podrem continuar satisfent les necessitats dels nostres clients sense que aquests es vegin afectats per circumstàncies inesperades. Per desenvolupar un càlcul d'estoc de seguretat més precís, és recomanable fer servir un programari de gestió, ja que és preferible tenir un estoc de seguretat per a cada producte, època de l'any o demanda.

Avantatges d'implementar un estoc de seguretat

La logística als comerços és un dels punts clau per aconseguir una bona competitivitat i generar beneficis. Daltra banda, si els cicles destoc no es calculen correctament pot suposar grans pèrdues per al negoci. Per aquest motiu, mantenir un estoc de seguretat adequat ens permet atendre comandes concretes, fins i tot en situacions imprevistes fent que els nostres clients es mantinguin fidels a la nostra marca.

En aquest context, l'estoc de seguretat serveix de suport per als comerços en la cerca de resultats que comportin la satisfacció dels clients a través d'una adequada disponibilitat dels productes, una qualitat més gran dels serveis i una reducció dels costos logístics.

Acelera Pyme - red.es

Qui Som

Compra Eixample és la primera plataforma de comunicació de promocions, ofertes i descomptes a mida del comerç de proximitat de l’Eixample. Una iniciativa innovadora i única a la ciutat de Barcelona, ideada pels comerços de totes les associacions que han creat COMPRA EIXAMPLE: CorEixample, Encantsnous Eix Comercial, Fort Pienc Eix Comercial, Gaudi Comerç, Eix Comercial Sagrada Família i Sant Antoni Comerç.

compraeixample.cat pots trobar detallats els directoris dels establiments associats, l'agenda de totes les nostres activitats: fires, mostres, desfilades..., aixó com informació sobre el comerç de proximitat i sobre les associacions que integren COMPRA EIXAMPLE.

Notícies
02.04.2024
Copilot: l'assistent total per a la teva pime
Segur que alguna vegada has hagut d'enfrontar-te a extensos documents i hi has invertit moltes hores. Ara, però, amb l'arribada de la Intel·ligència Artificial, pots accelerar els processos i realitzar tasques en molt menys temps....
+ info
02.04.2024
Coneix els beneficis d'implantar un CRM a la teva pime
Imagina tenir al teu abast una eina que no sols organitza les teves dades, sinó que potencia cada interacció amb els teus clients. Amb un CRM, ho pots fer! És un sistema de gestió de relacions amb el client que...
+ info
Botiga del Mes
Gigamesh, la meca de la ciència ficció i la literatura fantásticaGigamesh, la meca de la ciència ficció i la literatura fantástica
Gigamesh, la meca de la ciència ficció i la literatura fantástica

Un dels establiments més singulars de l'Eixample és Gigamesh. Una botiga única. Un paradís per als amants de la ciència ficció, la literatura fantàstica i els jocs no electrònics. Ubicada al número 8 del carrer Bailèn, al territori de l’ Eix Fort Pienc, durant tots els seus anys d'existència, ja van per 35, no ha deixat de créixer en oferta, en espai i en popularitat, esdevenint, avui, llibreria de...

Llegir més
Carregant...
x
X