Compra Eixample

Compra Eixample
Tota l’actualitat del món del comerç
Notícies

Estratègia digital: la palanca per dirigir els esforços de la teva pime

15 de març de 2022

Una estratègia digital t'ajudarà a assolir les metes de transformació digital del teu comerç.

Una estratègia és un pla que guia les teves accions i que et permet aconseguir-les. Com va dir Antoine de Saint-Exupéry, autor francès d'El petit príncep: tenir un objectiu sense un pla és només un desig. Per això, que el teu comerç tingui una estratègia digital és essencial, ja que permet establir el camí, mesurar les accions i veure l'evolució. A més, t'aporta més visibilitat, cosa que facilitarà donar resposta als dubtes que puguin sorgir durant el procés de digitalització i establir els passos que has de fer en el futur. D'aquesta manera, el canal online serà un aliat del teu comerç, ajudant-te a augmentar els clients i, amb això, també les vendes.

Què és i quins aspectes conformen una estratègia digital?

Una estratègia digital és una planificació de les diferents accions que ha de fer la teva empresa per assolir els objectius que has establert quant a matèria digital. Aquesta estratègia orientarà els esforços del teu negoci, permetent assolir les metes que has determinat tant a curt com a llarg termini.

Per poder definir correctament una estratègia digital, has de tenir en compte diversos aspectes com tenir coneixements en diverses matèries, com ara logística, màrqueting, vendes, noves tecnologies, etc.

Addicionalment, has de definir els objectius correctament, assegurant-te que siguin reals, assolibles i acotats en el temps. Finalment, és important que disposis de les eines adequades per executar cadascuna de les tasques proposades a l'estratègia definida.

A l'hora d'establir l'estratègia digital, nombroses organitzacions posen el consumidor al centre de totes les seves accions, prestant especial atenció a les preferències, valors, estils de vida i gustos. El client cada vegada és més exigent, i demana productes i serveis personalitzats que estiguin alineats a les seves necessitats. És per això que satisfer aquestes necessitats hauria de ser l'objectiu central a l'hora de definir la teva estratègia.

L'estratègia digital ha de tenir en compte les preferències, valors i gustos dels consumidors.

Claus per convertir-te en un comerç digital

La revolución tecnológica ha acelerado la transformación digital de muchas empresas. Para convertir tu negocio en un comercio digital te recomendamos que tengas en cuenta los siguientes pasos:

  • Definir quines tecnologies són les adequades i necessàries per fer les tasques del teu comerç, i identificar les competències que seran necessàries per desenvolupar correctament el canvi digital en un futur proper.
  • Determinar les iniciatives que s'abordaran i avaluaran contínuament per conèixer els aspectes que s'han assolit i poder corregir els errors a temps.
  • Posar en marxa les accions seguint la planificació establerta i estar preparat per adaptar-se ràpidament a tots els canvis que vinguin en el futur.

Nous canvis com a conseqüència de la pandèmia

El creixement de la digitalització el darrer any a causa de la pandèmia suposarà tot un repte per als comerços en els propers anys. Aquests haurien d'enfocar els seus esforços a atraure nous usuaris, generar experiències memorables, i ser rendibles i eficients.

Els usuaris, com a conseqüència de la situació creada per la Covid-19, s'han convertit en consumidors molt més exigents, donant-li més valor al seu temps. Per aquest motiu, el teu comerç ha de fer la vida més senzilla al client, intentant proporcionar el producte o servei en el menor temps.

Aquesta situació també ha promogut laparició de diferents tendències digitals. Una d'elles, és el creixement dels marketplaces, plataformes en línia en què les marques poden augmentar la visibilitat dels seus productes i obtenir nous clients. Una altra tendència, és l'anomenada Live Streaming Commerce, on es combinen les xarxes socials i els e-commerce amb l'objectiu de potenciar la interacció amb el client d'una manera més propera i directa.

Segons l'article 4 estratègies per accelerar la transformació digital el 2021 publicat per Forbes, les estratègies que has de seguir per potenciar la transformació digital són:

  • Amplia les teves capacitats associant-te amb altres organitzacions que disposen de diferents habilitats tecnològiques per fer productes i serveis encara més forts, i incrementar la teva visibilitat.
  • Augmenta el teu grup de clients i socis, donant lloc a noves oportunitats de créixer i aprendre dels negocis que tenen millors resultats.
  • Aconsegueix contractes amb clients diferents. D'aquesta manera, el teu comerç es veurà molt més atractiu per la seva versatilitat.
  • Promou una cultura digital entre els empleats del teu comerç, envoltant-te de les persones que estan compromeses amb el negoci i les prioritats del client.

L'estratègia digital et permet descriure com vols aconseguir allò que t'has proposat al teu comerç, i et permet disminuir errors i corregir-los d'una manera més àgil. Recorda que una bona estratègia i uns objectius ben definits t'ajudaran a adaptar-te als canvis i reptes derivats de la digitalització, podent satisfer les necessitats dels teus consumidors.

L'estratègia digital serà la guia detallada de tots els passos que duràs a terme en la digitalització del teu comerç, què esperes per posar-la en marxa?

Acelera Pyme - red.es

Qui Som

Compra Eixample és la primera plataforma de comunicació de promocions, ofertes i descomptes a mida del comerç de proximitat de l’Eixample. Una iniciativa innovadora i única a la ciutat de Barcelona, ideada pels comerços de totes les associacions que han creat COMPRA EIXAMPLE: CorEixample, Encantsnous Eix Comercial, Fort Pienc Eix Comercial, Gaudi Comerç, Eix Comercial Sagrada Família i Sant Antoni Comerç.

compraeixample.cat pots trobar detallats els directoris dels establiments associats, l'agenda de totes les nostres activitats: fires, mostres, desfilades..., aixó com informació sobre el comerç de proximitat i sobre les associacions que integren COMPRA EIXAMPLE.

Notícies
23.07.2024
Tens una farmàcia? Coneix les eines digitals que necessites
La digitalització i la innovació tecnològica estan tenint un gran impacte al sector de la salut. Han sorgit noves tècniques de diagnòstic, maquinària més potent i fins i tot la...
+ info
23.07.2024
Arriba el Passaport Digital de Productes: t'ensenyem com s'aplicarà al sector de la moda
Sabies que només a Europa cada persona genera una mitjana de gairebé 20 quilos de residus tèxtils cada any? Aquesta dada demostra que és fonamental apostar per un model circular i sostenible. I la Unió Europea ja ha...
+ info
Botiga del Mes
Gigamesh, la meca de la ciència ficció i la literatura fantásticaGigamesh, la meca de la ciència ficció i la literatura fantástica
Gigamesh, la meca de la ciència ficció i la literatura fantástica

Un dels establiments més singulars de l'Eixample és Gigamesh. Una botiga única. Un paradís per als amants de la ciència ficció, la literatura fantàstica i els jocs no electrònics. Ubicada al número 8 del carrer Bailèn, al territori de l’ Eix Fort Pienc, durant tots els seus anys d'existència, ja van per 35, no ha deixat de créixer en oferta, en espai i en popularitat, esdevenint, avui, llibreria de...

Llegir més
Carregant...
x
X