Compra Eixample

Compra Eixample
Tota l’actualitat del món del comerç
Notícies

Formes de protegir la xarxa wifi del teu comerç

27 de setembre de 2022

La protecció de la xarxa wifi del teu comerç és una de les primeres mesures que has d'implementar per intentar mitigar o evitar els danys que provoquen els ciberdelinqüents. Segueix aquests consells per garantir-ne la seguretat!

L'arribada del wifi ha revolucionat tot el món. Actualment, ens trobem immersos en una era sense fils en què no concebem estar amb una varietat de dispositius interconnectats entre si a través de l'ús de cables.

Disposar d'una xarxa wifi evita les limitacions d'ubicació, permetent que diversos dispositius estiguin connectats a internet sense necessitat de disposar d'una instal·lació cablejada per a cadascun. Gràcies a aquest sistema de connexió, podem desenvolupar de forma més eficient les nostres tasques comercials i oferir una millor experiència als nostres clients.

Tot i això, en tractar-se d'una tecnologia sense fils, un dels seus principals inconvenients és la seva naturalesa oberta i accessible. Aquestes característiques de vegades suposen que qualsevol que estigui dins del rang d'acció de la connexió pugui realitzar alguna acció maliciosa. Continua llegint per evitar que això li passi a la xarxa wifi del teu comerç!

Mesures per protegir la xarxa wifi del teu comerç

 Trieu el millor protocol de seguretat per a la vostra xarxa

Els diferents protocols de seguretat tenen com a objectiu xifrar les dades que es transmeten a la xarxa i evitar connexions no desitjades. Per aquesta raó, és important conèixer els tipus de protocols que hi ha per triar els més segurs i actualitzats. Te'ls expliquem a continuació:

 • WEP (Wired Equivalent Privacy): en espanyol, la privadesa equivalent a cablejat, és el primer mecanisme de seguretat de xifrat i el més antic. Per això aquest protocol es considera el més obsolet i fàcil de vulnerar.
 • WPA (Wifi Protected Access): en espanyol, accés wifi protegit, és un sistema desenvolupat per corregir les deficiències del sistema previ (WEP). Tot i això, és susceptible de vulnerabilitats si s'utilitzen contrasenyes febles com a mitjà de protecció. Per aquest motiu, només se'n recomana l'ús amb contrasenyes sòlides d'alta seguretat.
 • WPA2 (Wifi Protected Access 2): en espanyol, accés wifi protegit 2, va ser creat per corregir les deficiències del sistema previ (WPA). Per tant,
 • WPA3 (Wifi Protected Access 3): reemplaçarà el WPA2, per tant, és el protocol més segur disponible actualment Aquest protocol de seguretat reforça el xifratge per impedir l'accés malintencionat a les dades d'una persona quan utilitzeu una xarxa wifi.

Tenint aquesta informació en compte, potser t'estàs preguntant: com puc saber el tipus de seguretat de la meva xarxa wifi?

Senzill! Primer heu d'introduir-vos al portal d'administració de la xarxa, introduint una adreça, un ID i la contrasenya per defecte. Normalment, aquestes dades apareixen a la part inferior de l'encaminador. A més, un cop a dins, podràs veure i triar el tipus de seguretat desitjada, i fins i tot podràs canviar la contrasenya que ve per defecte per una de més sòlida.

 • Canvia o amaga el nom de la xarxa
El nom que apareix en el moment de connectar-te a una xarxa és conegut com a SSID (Service Set Identifier). En utilitzar el SSID predeterminat, els ciberdelinqüents poden conèixer el model i la marca del dispositiu que utilitzeu, la qual cosa els ajudaria a vulnerar la teva barrera de seguretat.
 • Actualiza el firmware

Tenir els dispositius amb el microprogramari actualitzat i instal·lat al router hauria de solucionar possibles errors de seguretat que es puguin presentar a la teva xarxa. La informació sobre les actualitzacions la pots aconseguir a la web del fabricant.

 • Fes servir el protocol WPA3

Com hem esmentat anteriorment, és el més segur de tots.

 • Canvia la contrasenya del wifi per una de més segura

Utilitza contrasenyes llargues combinant sempre majúscules, minúscules, números, lletres i caràcters especials. Una bona pràctica de seguretat és canviar la contrasenya de la xarxa wifi sovint.

 • Activa el firewall

Tots els routers tenen un tallafocs inclòs de sèrie, per això és important que t'asseguris que el que utilitzes al teu comerç també ho tingui. El tallafocs us permetrà protegir els vostres dispositius d'intrusos per evitar que accedeixin a informació privada.

 • Restringeix l'accés de la xarxa

Com a mètode de seguretat, també podeu restringir l'accés a alguns dispositius, tenint tres opcions disponibles:

 • Sense restriccions: qualsevol ordinador amb les dades de la xarxa es podrà connectar.
 • Llista d'exclusió: els equips que inclogueu a la llista d'exclusió no es podran connectar, encara que tinguin les dades de la xarxa.
 • Llista d'inclusió: només els equips inclosos a la llista es poden connectar.

Ara que coneixes les mesures per protegir la xarxa wifi del teu negoci, t'expliquem per què és important que les implementis.

Per què és important que protegeixis la xarxa wifi del teu comerç?

 • El wifi és menys segur que la connexió per cable atès que aquest sistema emet senyals que qualsevol persona pot interceptar.
 • L'ús exclusiu del principal estàndard de seguretat del wifi, WPA2, no proporciona prou protecció per garantir la seguretat del teu comerç. Per això, ho has de complementar amb altres mecanismes de protecció.
 • L'alta seguretat de la informació confidencial del teu comerç és essencial per evitar bretxes de seguretat que puguin comprometre dades no només del teu negoci, sinó també dels teus clients.
 • El xifratge i protecció de la teva xarxa wifi, t'ajudarà a evitar que un ciberdelinqüent utilitzi la teva connexió per cometre un delicte, cosa que podria implicar-te en problemes legals.

Acelera Pyme - red.es

Qui Som

Compra Eixample és la primera plataforma de comunicació de promocions, ofertes i descomptes a mida del comerç de proximitat de l’Eixample. Una iniciativa innovadora i única a la ciutat de Barcelona, ideada pels comerços de totes les associacions que han creat COMPRA EIXAMPLE: CorEixample, Encantsnous Eix Comercial, Fort Pienc Eix Comercial, Gaudi Comerç, Eix Comercial Sagrada Família i Sant Antoni Comerç.

compraeixample.cat pots trobar detallats els directoris dels establiments associats, l'agenda de totes les nostres activitats: fires, mostres, desfilades..., aixó com informació sobre el comerç de proximitat i sobre les associacions que integren COMPRA EIXAMPLE.

Notícies
23.07.2024
Tens una farmàcia? Coneix les eines digitals que necessites
La digitalització i la innovació tecnològica estan tenint un gran impacte al sector de la salut. Han sorgit noves tècniques de diagnòstic, maquinària més potent i fins i tot la...
+ info
23.07.2024
Arriba el Passaport Digital de Productes: t'ensenyem com s'aplicarà al sector de la moda
Sabies que només a Europa cada persona genera una mitjana de gairebé 20 quilos de residus tèxtils cada any? Aquesta dada demostra que és fonamental apostar per un model circular i sostenible. I la Unió Europea ja ha...
+ info
Botiga del Mes
Gigamesh, la meca de la ciència ficció i la literatura fantásticaGigamesh, la meca de la ciència ficció i la literatura fantástica
Gigamesh, la meca de la ciència ficció i la literatura fantástica

Un dels establiments més singulars de l'Eixample és Gigamesh. Una botiga única. Un paradís per als amants de la ciència ficció, la literatura fantàstica i els jocs no electrònics. Ubicada al número 8 del carrer Bailèn, al territori de l’ Eix Fort Pienc, durant tots els seus anys d'existència, ja van per 35, no ha deixat de créixer en oferta, en espai i en popularitat, esdevenint, avui, llibreria de...

Llegir més
Carregant...
x
X