Compra Eixample

Compra Eixample
Tota l’actualitat del món del comerç
Notícies

La digitalització com a factor clau per a la sostenibilitat de les empreses

30 d'agost de 2022

Amb el temps, l'avenç de la tecnologia ens ha portat a descobrir múltiples aplicacions i capacitats de les quals ens en podem beneficiar… Però, per què no utilitzar-les per tenir cura de la nostra llar, el planeta Terra?

Actualment, la sostenibilitat cobra més protagonisme dins dels models de negoci de les empreses. Això és perquè és un paràmetre cada vegada més important en les decisions de compra dels consumidors. En aquest context, la digitalització es converteix en una eina clau perquè els processos de les empreses siguin més respectuosos amb el medi ambient. Això és possible gràcies a solucions tecnològiques que incrementen l'eficiència energètica, estalvien costos i milloren la productivitat.

En aquest sentit, segons l'informe Smarter 2030 d'Accenture i GeSI, gràcies a l'ús de les TIC les emissions de diòxid de carboni s'hauran reduït fins a un 20% el 2030. De fet, tant el Govern d'Espanya com la Unió Europea aposten per utilitzar aquestes tecnologies per poder superar els reptes del canvi climàtic i la degradació del medi ambient a través de la consecució dels 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) establerts dins de l'Agenda España Digital 2025.

La finalitat d'aquests objectius és poder transformar el món des de diferents àmbits, com ara l'empresarial, que jugarà un paper essencial per assolir les metes plantejades.

La tecnologia com a factor clau per a la sostenibilitat

La tecnologia no només té com a finalitat que les activitats del dia a dia siguin molt més senzilles, sinó que també ens permet aprofitar de manera més eficient tots els nostres recursos. Hi ha una àmplia gamma de solucions i eines tecnològiques que permeten a les empreses ser més digitals i sostenibles. Te les expliquem a continuació!

L'IoT com a eina per a essencial en una empresa sostenible

Un dels objectius que es plantegen les empreses que volen ser més responsables amb el medi ambient, especialment al sector industrial, és aconseguir estalviar en energia i fomentar la sostenibilitat de la seva activitat econòmica. En aquest cas, l'IoT (enllaçar amb monogràfic d'IoT) pot ser una solució. Aquesta tecnologia ens permet fer ús de sensors, mesuradors intel·ligents i programaris que milloren l'eficiència energètica mitjançant sistemes automatitzats d'administració d'energia. Tot això, gràcies al fet que poden pronosticar el consum, reduir futures interrupcions i optimitzar l'ús dels recursos.

El big data com a potenciador de les empreses per fomentar la sostenibilitat

El big data té un paper fonamental per superar els reptes del canvi climàtic. De fet, l'aplicació de dades massives per frenar l'escalfament global es coneix com a green data. En aquest sentit, l'aplicació d'aquesta tecnologia està contribuint a fer les empreses més sostenibles a través de:

  • L'optimització de la gestió energètica i dels recursos.
  • La reducció de les emissions de diòxid de carboni en els seus processos de producció i també en els produïts per les flotes de vehicles en optimitzar les rutes de distribució.
  • L'anàlisi de dades de consum d'energia i aigua.

La tecnologia 5G per impulsar la sostenibilitat

Com hem anat esmentant durant aquest post, la digitalització és clau per reduir les emissions que generen les empreses, i el 5G també ens permet fer-ho. El desplegament de la xarxa 5G permet intercanviar dades a més velocitat i connectar més dispositius alhora, però consumint menys electricitat.

Quan es parla de sostenibilitat dins les empreses, se sol fer referència a tres elements que hem anat esmentant anteriorment: estalvi denergia, consum daigua i quantitat demisions de CO2. El mesurament, anàlisi i control d'aquests tres elements ajuden a definir si l'activitat d'una empresa és respectuosa amb el medi ambient o no. Per aconseguir-ho, el 5G permet connectar sensors que envien aquestes dades constantment i de manera immediata.

En altres paraules, perquè altres tecnologies com l'IoT funcionin correctament, cal comptar amb un desplegament d'una xarxa ultraràpida com el 5G. Per això, aquesta tecnologia constitueix una eina clau per al compliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible.

Acelera Pyme - red.es

Qui Som

Compra Eixample és la primera plataforma de comunicació de promocions, ofertes i descomptes a mida del comerç de proximitat de l’Eixample. Una iniciativa innovadora i única a la ciutat de Barcelona, ideada pels comerços de totes les associacions que han creat COMPRA EIXAMPLE: CorEixample, Encantsnous Eix Comercial, Fort Pienc Eix Comercial, Gaudi Comerç, Eix Comercial Sagrada Família i Sant Antoni Comerç.

compraeixample.cat pots trobar detallats els directoris dels establiments associats, l'agenda de totes les nostres activitats: fires, mostres, desfilades..., aixó com informació sobre el comerç de proximitat i sobre les associacions que integren COMPRA EIXAMPLE.

Notícies
28.05.2024
Cursos gratuïts en línia per millorar les teves competències digitals - Infografia
Vols conèixer noves tècniques i eines digitals per impulsar el teu negoci? Continua amb la teva formació amb aquests cursos online! Per què realitzar cursos online? Milloraràs els teus coneixements sobre la...
+ info
28.05.2024
Visualització estratègica: Quadres de comandament per a pimes
La visualització de dades ha esdevingut una estratègia clau per a la gestió d'una empresa. I els quadres de comandament són l'eina perfecta per obtenir informació clara i concisa. En aquest webinar, Diego Enrique...
+ info
Botiga del Mes
Gigamesh, la meca de la ciència ficció i la literatura fantásticaGigamesh, la meca de la ciència ficció i la literatura fantástica
Gigamesh, la meca de la ciència ficció i la literatura fantástica

Un dels establiments més singulars de l'Eixample és Gigamesh. Una botiga única. Un paradís per als amants de la ciència ficció, la literatura fantàstica i els jocs no electrònics. Ubicada al número 8 del carrer Bailèn, al territori de l’ Eix Fort Pienc, durant tots els seus anys d'existència, ja van per 35, no ha deixat de créixer en oferta, en espai i en popularitat, esdevenint, avui, llibreria de...

Llegir més
Carregant...
x
X