Compra Eixample

Compra Eixample
Tota l’actualitat del món del comerç
Notícies

La importància d'un bon calçat

30 de juliol de 2016

Hi ha poques coses del nostre vestuari que necessitin més atenció que el calçat en el moment de la seva compra . Una camisa ens pot anar més o menys llarga, un mocador ens pot convèncer més o menys pel seu color i fins i tot uns pantalons ens pot anar més o menys ample,... però unes sabates o unes bambes ens han d'anar, imprescindiblement, a mida i fer-nos sentir totalment còmodes i a gust per moure'ns. L'estiu és temps de gaudir de l'aire lliure, d'aprofitar tot tipus d'activitats a l'exterior. És temps de vacances, d'oci, d'esport,... i per a cadascuna d'aquestes ocasions, el calçat que triem resultarà clau per aconseguir la nostra plena satisfacció.

I és que no només es tracta de què el calçat és una peça que lluïm a la vista de tots i que per això hem d'"exigir-li" cert atractiu, sinó que la veritable i més important qüestió és que es tracta d'un element vital per a la nostra salut. Les sabates ens aïllen de la calor i de la humitat, protegeixen els peus - la part del nostre cos en la qual recolzem tot el nostre pes- i fins i tot, ens ajuden a evitar, un mal pas o una mala caiguda quan ens movem per terrenys poc uniformes.

És molt important que les sabates siguin fàcils de portar i que el seu disseny i el seu material no resultin contraproduents per als nostres peus. Es calcula que al dia fem entre 8.000 i 10.000 passos, ... Així, doncs, que més que fer-los còmodes i segurs.

Les sabates han de ser de la nostra mida i cal fer prevaler la seva comoditat per sobre d'altres trets. Unes sabates massa justes o unes amb un taló molt alt, faran ressentir-se als nostres peus i de retruc l'esquena, els genolls, el maluc...
Així, quan triem una sabata o un calçat esportiu, la seva forma és la que ha d'adaptar-se al nostre peu i a la nostra forma de caminar i no a l'inrevés. Per molt que a vegades això ens sembli impossible, no ho és, i gràcies a la diversitat de fabricants i models la solució a aquesta qüestió està més que garantida. Una bona mostra d'això la podem trobar en les múltiples opcions que ens ofereixen sabateries del territori de Compra Eixample com, SET Calçats al carrer Comte d'Urgell, 7 o Lavinia, al carrer Mistral, 22, tots dos al territori de l'Eix Sant Antoni Comerç; les sabateries de Gaudí Comerç, Denia Calçats a l'Avinguda Gaudi, 63; Calçats Rimini, en aquesta mateixa avinguda, al número 46; la Sabateria Soriano al carrer Cartagena, 326; o Little Shoes, especialitzats en calçat infantil, al carrer Bruc,126 a l'Eix Cor Eixample.

Altre dels elements bàsics del calçat sobre el qual els especialistes ens indiquen cal parar atenció, és la sola. En aquest sentit, el fet de caminar amb calçat amb una sola molt fineta no es recomanable. Les sabates amb aquest disseny no són capaces d'assegurar-nos una bona subjecció, i per contra deixen sentir als nostres peus totes les imperfeccions del terreny, a més d'obligar als nostres talons a suportar gairebé en exclusiva el nostre pes.

Per contra, unes soles massa altes poden desvirtuar el moviment natural del peu a l'hora de caminar, obtenint el mateix resultat negatiu que en el cas de les soles molt primes en qüestions com la distribució del pes, que en aquest cas es concentra a la part davantera del peu, arribant a provocar fins i tot, en els casos d'ús continuat, galindons. En aquest mateix supòsit d'ús habitual, els metges també recorden que els talons fan tirar una mica cap endavant l'eix corporal, augmentant, d'aquesta forma, la curvatura lumbar. Així, el més recomanable són les soles d'entre 2 i 4 centímetres i no més de 6 si la nostra idea és utilitzar la sabata durant diverses hores seguides. Aquesta mida ens garanteix la distribució pràcticament uniforme del nostre pes als peus.

Les sabates tampoc han de resultar-nos ni massa amples ni massa estretes i per això és important provar-les abans de realitzar la compra. El volum del peu canvia lleugerament al llarg del dia, i no és el mateix a primera hora del matí que a la nit. Això ho saben molt bé els professionals de la sabateria com els que treballen a Cubanitos, especialistes en sabates per a plantilles des del 1962, ubicats al carrer Mallorca, 519 a Encantsnous Eix Comercial; els d'Albert Calçats, al carrer Dos de Maig, 223, A-22 bis d'aquest mateix Eix o els d'Stil&Peu, al carrer Diputació, 437 a l'àrea de l'Eix Fort Pienc, especialistes en el tractament de peus delicats. Tots ells, gràcies als seus coneixements i la seva experiència, ens ajudaran a triar no només el calçat més adequat a les nostres característiques físiques, sinó també, la sabata que millor s'adapta a la nostra forma de caminar - no ho fa igual una persona amb peus plans que amb un pont gran- i a l'ús que volem per aquell calçat. L'especialització de tots ells és la seva millor referència.

Per finalitzar, parar també atenció a la flexibilitat del material de fabricació de les sabates, altre dels aspectes bàsics a considerar, igual que ho és que aquest material sigui transpirable, sobretot si es tracta de calçat esportiu. En aquest cas, a més, paga la pena deixar-se assessorar per especialistes com Barrabes, del carrer Llúria, 77, a l'Eix Cormecial del Cor Eixample o Esports Piolet al carrer València, 451, a l'Eix Comercial Sagrada Família, que ens indicaran quines bambes són les més indicades per l'activitat concreta que volem fer.

El calçat esportiu té com a missió a més de protegir el peu, exercir un efecte amortidor entre aquest i el terra, i reduir l'esforç dels músculs i tendons durant la pràctica esportiva, afavorint a més l'adherència a la superfície concreta de l'esport que volem practicar. Està clar doncs, que no serveix qualsevol calçat i per això, l'assessorament d'un especialista en aquest cas, resulta, també, determinant.  

Avui dia, la gran varietat de models i fabricants ens asseguren un calçat adequat per a cada tipus de peu, quelcom que s'ocupen de recordar-nos cada dia els establiments especialitzats del territori de Compra Eixample, on trobareu la millor oferta i també el millor assessorament per caminar i fer esport de la manera més còmode i segura que es mereixen els vostres peus i la vostra salut. Visita'ls!

Qui Som

Compra Eixample és la primera plataforma de comunicació de promocions, ofertes i descomptes a mida del comerç de proximitat de l’Eixample. Una iniciativa innovadora i única a la ciutat de Barcelona, ideada pels comerços de totes les associacions que han creat COMPRA EIXAMPLE: CorEixample, Encantsnous Eix Comercial, Fort Pienc Eix Comercial, Gaudi Comerç, Eix Comercial Sagrada Família i Sant Antoni Comerç.

compraeixample.cat pots trobar detallats els directoris dels establiments associats, l'agenda de totes les nostres activitats: fires, mostres, desfilades..., aixó com informació sobre el comerç de proximitat i sobre les associacions que integren COMPRA EIXAMPLE.

Notícies
09.07.2024
Resol les teves incidències a distància amb TeamViewer - Infografia
Has implementat el teletreball a la teva empresa? Aquesta infografia us interessa! Coneix TeamViewer i com t'ajuda a solucionar problemes als dispositius del teu equip. Què és TeamViewer? És un programa informàtic que...
+ info
09.07.2024
Eines per a la gestió financera de les pimes
La gestió financera és un procés fonamental perquè pimes i autònoms puguin fer un ús correcte dels seus recursos financers i, encara que pot resultar una tasca complexa, hi ha nombroses eines que pots...
+ info
Botiga del Mes
Gigamesh, la meca de la ciència ficció i la literatura fantásticaGigamesh, la meca de la ciència ficció i la literatura fantástica
Gigamesh, la meca de la ciència ficció i la literatura fantástica

Un dels establiments més singulars de l'Eixample és Gigamesh. Una botiga única. Un paradís per als amants de la ciència ficció, la literatura fantàstica i els jocs no electrònics. Ubicada al número 8 del carrer Bailèn, al territori de l’ Eix Fort Pienc, durant tots els seus anys d'existència, ja van per 35, no ha deixat de créixer en oferta, en espai i en popularitat, esdevenint, avui, llibreria de...

Llegir més
Carregant...
x
X