Compra Eixample

Compra Eixample
Tota l’actualitat del món del comerç
Notícies

La memòria un tresor molt preuat, cuidem-la!

1 de juny de 2017

Heu pensat alguna vegada que important és la memòria en la nostra vida? De fet tot, absolutament tot, el que fem cada dia es fonamenta en la memòria, ... en la memòria de les emocions, de les vivències, dels sentiments, dels sabors, de l'aprenentatge, ... Us imagineu créixer orfes d'aquesta capacitat? No recordaríem noms, imatges, paraules, olors, ... Per sort, el procés mental de la memòria és natural en els humans, encara que, malauradament, malgrat que inherent no és permanent i cal cuidar-la i exercitar-la per recordar i, també, per codificar i "emmagatzemar" nova informació que ens permetrà seguir desenvolupant-nos com a persones fins als darrers moments de la nostra vida.

Una bona memòria depèn directament de la vitalitat del nostre cervell i també de la nostra salut i és per això tan important mantenir-nos en forma en tots els sentits:

Alimentació sana. Els aliments rics en vitamines C, D, E i K són ideals per millorar la nostra capacitat cognitiva.

Exercici físic. La pràctica de l'exercici físic és ideal per millorar la memòria. I és que segons han demostrat diverses investigacions, alhora que exercitem els nostres músculs, estimulem el creixement de noves neurones, especialment a l'àrea de l'hipocamp, l'àrea del cervell estretament vinculada amb l'aprenentatge i la memòria. L'exercici terapèutic està també relacionat amb aquests beneficis i així ho treballen en centres com Bioki, al carrer Castillejos, 307 a l'Eix Comercial Sagrada Família, on estan especialitzats en noves tecnologies de fisioteràpia aplicades a la millora de la salut, en combinació, a més, de principis bàsics de la medicina oriental i tradicional que estimulen el nostre cos i la nostra ment.

Exercici mental. Un dels exercicis bàsics per al desenvolupament de la memòria és la concentració i aquesta és una habilitat que podem exercitar i entrenar per millorar-la i desenvolupar-la. Una correcta concentració facilita en primera instància, el procés de codificació, el primer estadi de la memorització, alhora que facilita l'aprenentatge i la recuperació dels records. L'Escola ConCiencia del carrer Consell de Cent, 314 al territori de Cor Eixample, treballa en aquest sentit i ofereix als seus usuaris, els instruments psicològics i iòguics per a què els puguin aplicar a la seva vida a favor d'una millor qualitat de vida, satisfacció personal, i una bona salut mental que afavoreixi una bona memòria i viceversa. Aquest centre ofereix els seus programes tant a particulars com a empreses i entitats, fent seva la màxima de “Jo puc, tu pots: aconsegueix allò que vols”.

A Shunia Yoga, al carrer Sicília, 236 a l'Eix Comercila Fort Pienc, treballen en aquesta mateixa direcció, però a través de l'ancestral pràctica de Kundalini Ioga, una disciplina física, mental i espiritual que a través de la pràctica de postures en combinació amb la respiració i diferents exercicis persegueix la prevenció i curació de mals físics i emocionals.

Addicionalment a aquestes tres opcions, al territori de Compraeixample, carrer Diputació, 329 a l'Eix Cor Eixample, té la seva seu l'Associació Espiritual Brahma Kumaris, una organització sense ànim de lucre que és part d'una xarxa d'associacions presents en més de 100 països. L'objectiu comú de la xarxa és oferir una educació en qualitat de vida. Organitzen gratuïtament cursos, tallers, conferències, seminaris, ...

Tècniques de memòria. El jocs i les tècniques de memòria ens ajudaran a mantenir les nostres neurones en funcionament i els oferiran recursos que faran la nostra ment més forta.

Cura emocional. A més del dit fins ara, el benestar emocional és altra de les grans claus per tal de mantenir la nostra memòria en forma. Els trastorns d'atenció, dificultats de comunicació, relació, l'ansietat, la depressió,... són deficiències i estats que afecten la memòria i entre altres aspectes, per exemple, redueixen la capacitat d'aprenentatge de qui els pateix. Hi ha estudis que demostren que en les persones deprimides els pensaments tristos i melancòlics desvirtuen la resta o, fins i tot, els poden destruir, igual que els trastorns d'ansietat, que poden provocar pèrdues puntuals de memòria, a l'"obsessionar-se" el nostre cervell en la crisi i eliminar la resta de records que no tenen res a veure amb l'episodi d'angoixa. En aquests casos res millor que la intervenció d'especialistes que podran ajudar al pacient a revertir la situació.

Són una bona opció en aquest sentit, centres com l'Espai Psikos Lola del carrer Roger de Flor, 132 a l'Eix Fort Pienc o el Cedipte - Psicologia a la Plaça Tetuan, 26 a la zona de l'Eix Cor Eixample. Els primers estan directament dedicats a la salut i el benestar emocional i apliquen protocols que incorporen intervencions d'última generació -estimulació neurofuncional Tomatis, Mindfulness- que permeten optimitzar els abordatges aportant recursos perquè la persona pugui superar el seu malestar i millorar la seva adaptació als reptes que té plantejats.

Cedipte, per la seva banda, està especialitzat en el tractament psicològic per a la millora de la salut mental, ansietat, depressió, angoixes, pors..., de nens, adolescents i adults. El seu grup de psicòlegs estan formats en diferents tipus de teràpias com la cognitiva-conductual, teràpia Breve, Mindfulness, Ellis, Psicoteràpia Gestlat, optimitzant al màxim el tractament i resultats de cada pacient.

Cuidem la nostra memòria és la nostra història i la base de la nostra identitat. No ho oblidem!

Qui Som

Compra Eixample és la primera plataforma de comunicació de promocions, ofertes i descomptes a mida del comerç de proximitat de l’Eixample. Una iniciativa innovadora i única a la ciutat de Barcelona, ideada pels comerços de totes les associacions que han creat COMPRA EIXAMPLE: CorEixample, Encantsnous Eix Comercial, Fort Pienc Eix Comercial, Gaudi Comerç, Eix Comercial Sagrada Família i Sant Antoni Comerç.

compraeixample.cat pots trobar detallats els directoris dels establiments associats, l'agenda de totes les nostres activitats: fires, mostres, desfilades..., aixó com informació sobre el comerç de proximitat i sobre les associacions que integren COMPRA EIXAMPLE.

Notícies
23.07.2024
Tens una farmàcia? Coneix les eines digitals que necessites
La digitalització i la innovació tecnològica estan tenint un gran impacte al sector de la salut. Han sorgit noves tècniques de diagnòstic, maquinària més potent i fins i tot la...
+ info
23.07.2024
Arriba el Passaport Digital de Productes: t'ensenyem com s'aplicarà al sector de la moda
Sabies que només a Europa cada persona genera una mitjana de gairebé 20 quilos de residus tèxtils cada any? Aquesta dada demostra que és fonamental apostar per un model circular i sostenible. I la Unió Europea ja ha...
+ info
Botiga del Mes
Gigamesh, la meca de la ciència ficció i la literatura fantásticaGigamesh, la meca de la ciència ficció i la literatura fantástica
Gigamesh, la meca de la ciència ficció i la literatura fantástica

Un dels establiments més singulars de l'Eixample és Gigamesh. Una botiga única. Un paradís per als amants de la ciència ficció, la literatura fantàstica i els jocs no electrònics. Ubicada al número 8 del carrer Bailèn, al territori de l’ Eix Fort Pienc, durant tots els seus anys d'existència, ja van per 35, no ha deixat de créixer en oferta, en espai i en popularitat, esdevenint, avui, llibreria de...

Llegir més
Carregant...
x
X