Compra Eixample

Compra Eixample
Tota l’actualitat del món del comerç
Notícies

La taula de Nadal perfecta: 5 trucs per a una taula 10!

1 de novembre de 2018

La majoria estarà d'acord que bona part dels moments més especials del Nadal passen al voltant de la taula. ... àpats en bona companyia, llargues i animades sobretaules, cants de nadales, recitals de poemes nadalencs, jocs de taula en família... La taula esdevé protagonista especial i com a tal, cal vestir-la apropiadament per a l'ocasió.

D'estils hi ha tants com colors, però l'única cosa que fa falta realment per aconseguir la taula ideal és triar aquell que més encaixi amb el nostre gust, sense caure a l'error de deixar-se portar només, pel que estigui de moda o aquell altre que tots els famosos mostren a les portades de la premsa rosa. La millor opció és imaginar-nos com seria la nostra taula perfecta, dibuixar, fins i tot, un croquis si això ens ajuda a tenir-ho més clar i, després, deixar anar la nostra creativitat. Són molts els estils que permeten crear una inconfusible atmosfera nadalenca.

És per tot plegat que en aquest article no us explicarem ni els colors que es portaran aquestes festes, ni les combinacions més trencadores, ni tan sols les tendències que arriben per a aquest nadal,... sinó que ens centrarem en una sèrie de recomanacions i trucs que independentment de l'estil triat, us poden servir per aconseguir una taula de nadal de 10!

  • Còmodes i ben avinguts. El primer i més important és assegurar-nos que la nostra taula és adequada pel nombre de persones que volem seure. S'estima que com a mitja, cada comensal necessita un mínim de 65 cm d'espai d'ample (10 cm més si la cadira té braços) i 40 cm de profunditat al seu davant. Prenent com a base aquestes mides, podrem calcular si tothom cap a la nostra taula i, sobretot, si tothom cap còmodament.
  • Els detalls marquen la diferència. No és una frase feta... no..., els petits detalls són els que faran que les persones que seuen a la nostra taula percebin l'interès, l'afecte i la cura que hem tingut a preparar aquest espai per a ells. Uns porta tovallons o unes fundes per la coberteria originals i diferents; uns identificadors de comensals "handmade"; una decoració d'art floral especial; un detall decoratiu a la cadira o, entre altres infinites opcions, un petit obsequi de decoració que els nostres convidats es puguin endur i penjar al seu arbre marcaran, segur, la diferència.
  • Una taula lògica i harmònica. Està demostrat que l'harmonia d'estils, colors, il·luminació i textures a la llar és bàsica per crear un ambient agradable. Això mateix es pot traslladar a la decoració de la taula de Nadal, on cada element té el seu protagonisme i representa una peça clau a l'harmonia del conjunt. Així doncs, és important triar bé aquests elements i que ho fem d'una manera lògica per minimitzar les possibles distorsions i els seus efectes negatius. Per fer-ho, els decoradors recomanen vestir la taula de baix a dalt, és a dir, primer hauríem de començar triant les estovalles que millor encaixin amb la idea de taula que volem i després definir la vaixella, la cristalleria i per últim els elements decoratius que contribuiran a conjugar tot el conjunt. La distribució de tots aquests elements a la taula cal que sigui, també, lògica.
  • Siguem pràctics per estar còmodes. La disposició dels coberts, per exemple, en sentit adaptat al tipus de menjar que servirem i la de les copes de les begudes que servirem. Encara que anem contra les normes de protocol, cal ser pràctics i eliminar, també, qualsevol cobert o copa que no tingui funció i que d'altra forma l'únic que faran a la nostra taula serà atapeir gratuïtament l'espai. A més, també valdrà la pena tenir en compte que si utilitzem, per exemple, espelmes, millor ubicar-les a l'interior de recipients per no cremar-nos i que si optem per elements florals o fruiters a la decoració, evitem aromes fortes, doncs poden entrar en "conflicte" amb els dels nostres plats i acabar carregant l'ambient.
  • La taula per als petits també vol atenció. Sovint per manca d'espai a la taula principal (o per comoditat) els més petits acaben "aparcats" en una taula auxiliar a la qual no sempre li dediquem la mateixa atenció. Si la raó és que tenim por que les estovalles es facin malbé, podem optar per unes antitaques amb dissenys nadalencs o fins i tot crear nosaltres mateixos unes de paper per aquell dia. Per fer-ho només necessitarem unes estovalles de paper, fins i tot de paper d'embalar i un retolador. Podem marcar l'espai de cada petit comensal amb un requadre i decorar-los amb siluetes de dibuixos al·legòrics al Nadal. Quan acabin de dinar o entre plat i plat, si els deixem uns quants colors, els petits podran entretenir-se i passar una bona estona acolorint aquests dibuixos. La resta de la vaixella, plats i gots els podem fer servir de paper. A més, si per exemple, a la taula principal hem utilitzat espelmes per decorar i aconseguir un toc extra de calidesa, podem fer el mateix a la taula dels petits, amb espelmes led.

I si tot l'exposat són recomanacions molt senzilles de posar en pràctica, us resultarà encara molt més fàcil trobar a les botigues de Compra Eixample tot el que necessiteu per a la decoració de la vostra taula de nadal. Ho tenen tot!

Qui Som

Compra Eixample és la primera plataforma de comunicació de promocions, ofertes i descomptes a mida del comerç de proximitat de l’Eixample. Una iniciativa innovadora i única a la ciutat de Barcelona, ideada pels comerços de totes les associacions que han creat COMPRA EIXAMPLE: CorEixample, Encantsnous Eix Comercial, Fort Pienc Eix Comercial, Gaudi Comerç, Eix Comercial Sagrada Família i Sant Antoni Comerç.

compraeixample.cat pots trobar detallats els directoris dels establiments associats, l'agenda de totes les nostres activitats: fires, mostres, desfilades..., aixó com informació sobre el comerç de proximitat i sobre les associacions que integren COMPRA EIXAMPLE.

Notícies
14.05.2024
Bizum per a autònoms: com utilitzar-lo
T'has trobat mai amb comissions bancàries i elevats temps d'espera? Digues adéu a aquests problemes amb Bizum, una forma ràpida de transferir diners i accelerar els processos bancaris de la teva pime. T'ho expliquem tot en aquest...
+ info
14.05.2024
6 termes clau per entendre la metodologia UX - Infografia
Vols endinsar-te al món del disseny UX? Aprèn aquests conceptes bàsics i fa els teus primers passos. T'ho ensenyem! Què és l'estratègia UX? És l'abreujament de User Experience i fa referència...
+ info
Botiga del Mes
Gigamesh, la meca de la ciència ficció i la literatura fantásticaGigamesh, la meca de la ciència ficció i la literatura fantástica
Gigamesh, la meca de la ciència ficció i la literatura fantástica

Un dels establiments més singulars de l'Eixample és Gigamesh. Una botiga única. Un paradís per als amants de la ciència ficció, la literatura fantàstica i els jocs no electrònics. Ubicada al número 8 del carrer Bailèn, al territori de l’ Eix Fort Pienc, durant tots els seus anys d'existència, ja van per 35, no ha deixat de créixer en oferta, en espai i en popularitat, esdevenint, avui, llibreria de...

Llegir més
Carregant...
x
X