Compra Eixample

Compra Eixample
Tota l’actualitat del món del comerç
Notícies

Les pimes glocals a l'era digital

15 de febrer de 2022

Esbrina els diferents canals de venda online existents als que pot optar la teva pime, els seus beneficis i diferents casos d'èxit de pimes que ja els han implantat.

En els últims anys, i amb més força si és possible després de la pandèmia, les pimes han estès el seu àmbit d'actuació mitjançant la posada en marxa de canals de venda online, fet que els ha permès superar les limitacions geogràfiques dels canals de venda físics, accedint a un major nombre de potencials clients.

En aquest informe analitzem els diferents canals de venda online existents a què pot optar una pime, els seus beneficis i diferents casos d'èxit en la venda online.

En el primer apartat de l'informe, analitzem els canvis en les tendències dels consumidors marcats pels avenços en tecnologia, incorporant nous hàbits de consum i modificant-ne les prioritats, preferències i forma de fer les coses.

Les quatre tendències clau que donen una pista a les empreses de com han d'adaptar els models de negoci si volen continuar amb la seva activitat són:

  • Els consumidors aposten per la digitalització per satisfer les vostres necessitats.
  • S'han expandit les seves fronteres de consum i s'han pogut accedir a mercats internacionals.
  • Els consumidors estan ultra informats en la presa de decisions.
  • Consumidor compromès amb les cures personals i la cura del planeta.

Al segon apartat de l'informe s'expliquen les diferents modalitats amb què compten les pimes a l'hora de posar en marxa els seus canals de venda online, així com els models de venda tenint en compte les diferents parts entre les quals es faci la transacció:

  • E-commerce o botiga en línia. Aquesta és la versió online de la botiga física.
  • Marketplace. Definit com un “centre comercial en línia”
  • Xarxes socials i altres opcions. Opció per vendre els productes a les RRSS, cada vegada més utilitzades pels consumidors.

Al tercer apartat de l'informe es reflecteixen els beneficis dels canals de venda en línia. El primer és, sens dubte, que el nombre de clients potencials era de 22,5 milions l'any 2020 i la tendència és ascendent.

Addicionalment, l'augment de la seva presència i els compradors potencials, l'adaptació a les necessitats actuals del client i la reducció en costos fixos són, entre d'altres, aspectes fonamentals que suposarien una millora tangible en l'evolució dels seus negocis.

Una forma clara de veure com petites i mitjanes empreses s'han expandit gràcies a la digitalització i venda en línia és conèixer històries reals de pimes que han destacat en premis de reconegut prestigi a nivell nacional.

A l'últim apartat de l'informe detallarem diferents pimes que, gràcies a la seva aposta pel món digital, han aconseguit fer-se un lloc en l'àmbit internacional. Totes elles van rebre un guardó al Premi Pime de l'any 2020, el qual organitzen conjuntament la Cambra de Comerç i el Banco Santander, amb la finalitat de reconèixer i valorar l'exercici de les pimes espanyoles.

En conclusió, hi ha múltiples modalitats de canals de venda en línia, que poden adaptar-se a la pràctica totalitat de models de negoci de les diferents pimes, com s'ha pogut comprovar i, els seus beneficis són molt nombrosos per a la millora del seu negoci.

Acelera Pyme - red.es

Qui Som

Compra Eixample és la primera plataforma de comunicació de promocions, ofertes i descomptes a mida del comerç de proximitat de l’Eixample. Una iniciativa innovadora i única a la ciutat de Barcelona, ideada pels comerços de totes les associacions que han creat COMPRA EIXAMPLE: CorEixample, Encantsnous Eix Comercial, Fort Pienc Eix Comercial, Gaudi Comerç, Eix Comercial Sagrada Família i Sant Antoni Comerç.

compraeixample.cat pots trobar detallats els directoris dels establiments associats, l'agenda de totes les nostres activitats: fires, mostres, desfilades..., aixó com informació sobre el comerç de proximitat i sobre les associacions que integren COMPRA EIXAMPLE.

Notícies
28.05.2024
Cursos gratuïts en línia per millorar les teves competències digitals - Infografia
Vols conèixer noves tècniques i eines digitals per impulsar el teu negoci? Continua amb la teva formació amb aquests cursos online! Per què realitzar cursos online? Milloraràs els teus coneixements sobre la...
+ info
28.05.2024
Visualització estratègica: Quadres de comandament per a pimes
La visualització de dades ha esdevingut una estratègia clau per a la gestió d'una empresa. I els quadres de comandament són l'eina perfecta per obtenir informació clara i concisa. En aquest webinar, Diego Enrique...
+ info
Botiga del Mes
Gigamesh, la meca de la ciència ficció i la literatura fantásticaGigamesh, la meca de la ciència ficció i la literatura fantástica
Gigamesh, la meca de la ciència ficció i la literatura fantástica

Un dels establiments més singulars de l'Eixample és Gigamesh. Una botiga única. Un paradís per als amants de la ciència ficció, la literatura fantàstica i els jocs no electrònics. Ubicada al número 8 del carrer Bailèn, al territori de l’ Eix Fort Pienc, durant tots els seus anys d'existència, ja van per 35, no ha deixat de créixer en oferta, en espai i en popularitat, esdevenint, avui, llibreria de...

Llegir més
Carregant...
x
X