Compra Eixample

Compra Eixample
Tota l’actualitat del món del comerç
Notícies

Les xarxes socials, amics i més amics

4 d'octubre de 2017

Segons la revista Muy Interesante citant com a font un estudi publicat pel diari anglès The Guardian, una persona té el doble d'amics al ciberespai que en la realitat.

Si ens regim, però, pel concepte tradicional d'amistat, entesa com a relació d'afecte, simpatia i confiança que s'estableix entre persones que no són família, aquestes xifres i els comptadors d'amics a les xarxes caurien en picats. Per alguns les xarxes socials no són més que un simple catàleg d'amistats però el cert és que per a molts més, plataformes com Facebook, Linkedin, Fousquare,... han col·laborat a canvis importants en les seves vides. Les xarxes han propiciat noves amistats, noves parelles, noves relacions professionals, socials i d'oci i sobretot, ens han posat a un clic a una bona part dels ciutadans del món.

L'oferta actual de xarxes socials és molt llarga. N'hi ha de generalistes, pensades per a sociabilitzar, on es mesclen tota mena de perfils i on conviuen usuaris d'interessos i gustos molt dispars. Són xarxes d'aquest tipus, per exemple, Facebook on els contactes són identificats, directament, com "Amics", Youtube on aquests passen a anomenar-se subscriptors o, Instagram o Twitter, on, l'amic prenen la denominació de seguidor.

Però a més d'aquestes xarxes més "socials" hi ha altres de més especialitzades que ens poden fer servei en diferents i importants facetes de la nostra vida.

Un grup important són les enfocades als nostres perfils professionals. Aquestes estan pensades tant per a establir contactes de feina com per crear noves connexions, per intercanviar informació relacionada amb l'activitat de sectors professionals determinats, i, també, per buscar feina, trobar perfils per a les nostres empreses, etc. Tal és el cas de Linkedin, Xing o Viadeo, per exemple.
L'oci i les xarxes socials han creat, també, una sòlida entesa que ha afavorit la popularització de plataformes especialitzades en diferents àmbits. Per exemple, que ens encanta la fotografia..., doncs cal que estem a Flickr o a Fotolog; que el que ens agrada és viatjar,... a Minube, Tripadvisor, o Trover trobarem "amics" amb els qui compartir experiències de viatges arreu del món. Si som aficionats a la literatura i el que ens agradaria és trobar recomanacions d'altres "lectors amics", algunes de les referències destacades en aquest àmbit són, entrelectores, quelibroleo, anobi o goodreads, aquestes dues darreres en anglès.

Però com hem dit, l'oferta de xarxes socials és gran i la del perfil dels seus seguidors encara més. Seguim...

El cinema, la televisió i els jocs, són, per exemple, altres àmbits que han generat xarxes socials pròpies propiciant noves amistats virtuals. Són espais on els aficionats al setè art, la petita pantalla o els jocs de tot tipus, de taula, rol, virtuals,... intercanvien informació i afició. Getglue o ichekmovies estan especialitzades en pel·lícules i sèries i en elles es publiquen crítiques dels usuaris que, a més, poden puntuar el que han vist al cinema o la televisió, per tal que la resta d'usuaris coneguin quin són els seus gustos i propiciar noves amistats.

Com no podia ser d'altra manera, el món de la bona teca i la bona taula ha creat, també, les seves pròpies xarxes socials on els amics comparteixen crítiques de restaurants, com a yelp, receptes com a grouprecipes, o notes de cata de vins com a verema o vivino. D'igual forma, els amants dels animals han creat les seves, com veyview, faceptets o masquecots, punts de trobada que propicien la interactuació entre les persones amb animals de companyia i que fins i tot permeten que l'animal sigui donat d'alta amb el seu propi perfil.

Capítol a banda, també, les xarxes socials dedicades als esports i on sovint les amistats virtuals traspassen les pantalles per portar a terme activitats conjuntes a la realitat. Timpik, Yoyde o xporty, són algunes d'aquestes xarxes.

La llista segueix i segueix, i arriba a molts més àmbits com els de l'educació, amb xarxes com edmodo o the campsuled; la musica com myspace o lastfm; la moda com a trendtation o tumbir;... i així moltes més de gairebé qualsevol temàtica que pugueu imaginar i trobareu només entrant a la xarxa i fent una petita cerca.

Les opcions són moltes. Només cal tenir clar quin us volem fer de les xarxes socials, determinar quina encaixa més amb nosaltres i... endavant, un munt d'amics ens esperen!

Qui Som

Compra Eixample és la primera plataforma de comunicació de promocions, ofertes i descomptes a mida del comerç de proximitat de l’Eixample. Una iniciativa innovadora i única a la ciutat de Barcelona, ideada pels comerços de totes les associacions que han creat COMPRA EIXAMPLE: CorEixample, Encantsnous Eix Comercial, Fort Pienc Eix Comercial, Gaudi Comerç, Eix Comercial Sagrada Família i Sant Antoni Comerç.

compraeixample.cat pots trobar detallats els directoris dels establiments associats, l'agenda de totes les nostres activitats: fires, mostres, desfilades..., aixó com informació sobre el comerç de proximitat i sobre les associacions que integren COMPRA EIXAMPLE.

Notícies
28.05.2024
Cursos gratuïts en línia per millorar les teves competències digitals - Infografia
Vols conèixer noves tècniques i eines digitals per impulsar el teu negoci? Continua amb la teva formació amb aquests cursos online! Per què realitzar cursos online? Milloraràs els teus coneixements sobre la...
+ info
28.05.2024
Visualització estratègica: Quadres de comandament per a pimes
La visualització de dades ha esdevingut una estratègia clau per a la gestió d'una empresa. I els quadres de comandament són l'eina perfecta per obtenir informació clara i concisa. En aquest webinar, Diego Enrique...
+ info
Botiga del Mes
Gigamesh, la meca de la ciència ficció i la literatura fantásticaGigamesh, la meca de la ciència ficció i la literatura fantástica
Gigamesh, la meca de la ciència ficció i la literatura fantástica

Un dels establiments més singulars de l'Eixample és Gigamesh. Una botiga única. Un paradís per als amants de la ciència ficció, la literatura fantàstica i els jocs no electrònics. Ubicada al número 8 del carrer Bailèn, al territori de l’ Eix Fort Pienc, durant tots els seus anys d'existència, ja van per 35, no ha deixat de créixer en oferta, en espai i en popularitat, esdevenint, avui, llibreria de...

Llegir més
Carregant...
x
X