Compra Eixample

Compra Eixample
Tota l’actualitat del món del comerç
Notícies

L'internet de les coses i la seva aplicació al comerç

1 de març de 2022

Internet de les coses (IoT), una de les solucions tecnològiques amb infinitat d'aplicacions per al teu comerç.

El IoT (internet of things) o internet de les coses, és una de les tecnologies capdavanteres i en ple creixement de la transformació digital. No només per tots els beneficis que aporta, sinó també per les múltiples aplicacions que té a les diferents indústries.

Per definició, l'IoT és la capacitat que tenen els dispositius de connectar-se i comunicar-se entre ells a través d'Internet. Durant el procés d'intercanvi d'informació, es recopila un gran volum de dades, comunament conegut com a big data que, després de l'aplicació, per part dels dispositius, de diferents tecnologies d'intel·ligència artificial, dóna com a resultat, informació de valor anomenada big value. El valor que té aquest tipus d'informació és que pot ser aplicada en el dia a dia de comerços com el teu. Des del seguiment dels paquets, fins a l'evolució i l'avís d'un trencament d'estoc.

El IoT, una de las soluciones tecnológicas con infinidad de aplicaciones para tu comercio.

Aquesta tecnologia, cada cop, cobra més importància. Segons ABI Research, el mercat de l'IoT experimentarà un creixement exponencial d'aquí al 2026. Sobretot, pels esforços de digitalització en “serveis públics, indústria, infraestructures i ciutats intel·ligents”. Vindrà impulsat per la tendència, avui dia, d'automatitzar màquines i processos que, a més, s'han vist accelerats per la crisi provocada per la Covid-19.

Amb el naixement i consolidació de l'IoT ha sorgit un nou model de negoci anomenat M2M o machine to machine. Aquesta solució tecnològica permet que els dispositius digitals que tinguis al teu comerç es converteixin en intel·ligents permetent-te el control de tots els teus actius, amb prémer un botó. La gestió de l'IoT del teu comerç la podràs fer des d'un panell de control comú i monitoritzaràs el journey dels teus productes, coneixeràs l'efectivitat de la teva cadena de valor, o identificaràs vies d'escapament que estiguin debilitant les vendes. En definitiva, el model M2M t'assegurarà no només més ingressos, sinó també farà que el teu comerç es consolidi.

Pots aplicar IoT tant en comerços físics com en comerços online.

Aplicació de l'IoT a comerços físics

  • Gestió de l'inventari: A través d'IoT i els sensors a les diferents plataformes del teu magatzem, rebràs una notificació quan quedi poc estoc d'un producte. També podràs vincular-ho amb el teu proveïdor per fer una comanda automàticament quan sigui necessari.
  • Control de la despesa: Pots controlar la temperatura de la botiga, analitzant les despeses dels diferents dispositius, per així estalviar energia i diners.
  • Geolocalització: Amb l'IoT i els sensors, pots fer comunicació més personalitzada als teus consumidors.

Aplicació de l'IoT al comerç electrònic

  • Control dels enviaments: Podràs saber on i en quines condicions es troba un dels teus enviaments. Et permetrà monitoritzar els productes, millorar l'eficiència de la teva cadena de proveïdors i detectar despeses innecessàries.
  • Publicitat online personalitzada: L'IoT et permet actualitzar campanyes de publicitat de manera senzilla i adaptada a les necessitats de cadascun dels teus clients. Disposaràs de més dades, per tant podràs fer una comunicació més eficient.
  • Comandes automatitzades: Aquesta aplicació permet al mateix objecte fer comandes de forma directa i automàtica. Per exemple, una nevera que notifica l'absència d'un aliment, o una làmpada que necessita una bombeta nova. Milloraràs l'experiència dels teus usuaris augmentant així les vendes.

Implementar IoT o com donar al teu comerç una nova oportunitat.

Un cas que ens deixa entreveure cap on avancen les solucions de Iot aplicades al comerç és Amazon Go. Un projecte d'avantguarda que ens fa entreveure el que probablement veurem els propers anys i ens mostra cap a on es dirigeix ​​la innovació en aquest àmbit.

La proposta de valor d'Amazon Go és: ‘No lines, no checkout’ (No hi ha cua, no cal passar per caixa). Aquest concepte és el motor de la nova línia de negoci dAmazon. El procés és el següent:

  • El client ha de tenir compte d'Amazon, i descarregada l'app Amazon Go, al seu telèfon mòbil per entrar a la botiga.
  • Mentre compra, una combinació de tecnologies que Amazon denomina com a tecnologia “Just Walk Out”, detecta de manera automàtica quan els clients agafen o tornen els productes a les prestatgeries. En definitiva, fa un seguiment de la compra en un carretó virtual, a causa de la implementació de tecnologies com les que s'utilitzen als cotxes autònoms: visió per ordinador, fusió de diferents sensors, i deep learning.
  • Un cop el client ha finalitzat la compra només ha de sortir per la botiga i arribarà el tiquet i el càrrec al compte d'Amazon.

Fàcil i senzill. Tot el que necessita el client a un sol clic.

Aprèn a treure'n profit a l'IoT i millora l'experiència del teu client. La tecnologia segueix evolucionant per donar a negocis com el teu, totes les eines necessàries perquè l'adaptació a la nova realitat digital sigui tot un èxit. Una d'aquestes solucions és, sens dubte, IoT. Et permetrà automatitzar i controlar els processos del teu comerç perquè puguis centrar-te en allò essencial.

Acelera Pyme - red.es

Qui Som

Compra Eixample és la primera plataforma de comunicació de promocions, ofertes i descomptes a mida del comerç de proximitat de l’Eixample. Una iniciativa innovadora i única a la ciutat de Barcelona, ideada pels comerços de totes les associacions que han creat COMPRA EIXAMPLE: CorEixample, Encantsnous Eix Comercial, Fort Pienc Eix Comercial, Gaudi Comerç, Eix Comercial Sagrada Família i Sant Antoni Comerç.

compraeixample.cat pots trobar detallats els directoris dels establiments associats, l'agenda de totes les nostres activitats: fires, mostres, desfilades..., aixó com informació sobre el comerç de proximitat i sobre les associacions que integren COMPRA EIXAMPLE.

Notícies
16.04.2024
La moda i les campanyes a Instagram: Meta Business Suite
Estàs buscant portar el teu negoci de moda al següent nivell al món digital? No busquis més! Meta Business Suite és la solució perfecta per a botigues de roba i accessoris que volen destacar a Instagram i assolir...
+ info
16.04.2024
Promociona la teva immobiliària mitjançant la creació de vídeos
Les xarxes socials i la revolució dels vídeos curts han transformat completament la forma de promocionar el sector immobiliari. En aquest post, t'ensenyem com crear contingut de qualitat que ajuda a connectar amb els teus clients ia...
+ info
Botiga del Mes
Gigamesh, la meca de la ciència ficció i la literatura fantásticaGigamesh, la meca de la ciència ficció i la literatura fantástica
Gigamesh, la meca de la ciència ficció i la literatura fantástica

Un dels establiments més singulars de l'Eixample és Gigamesh. Una botiga única. Un paradís per als amants de la ciència ficció, la literatura fantàstica i els jocs no electrònics. Ubicada al número 8 del carrer Bailèn, al territori de l’ Eix Fort Pienc, durant tots els seus anys d'existència, ja van per 35, no ha deixat de créixer en oferta, en espai i en popularitat, esdevenint, avui, llibreria de...

Llegir més
Carregant...
x
X