Compra Eixample

Compra Eixample
Tota l’actualitat del món del comerç
Notícies

L'ús de l'ERP al petit comerç

15 de març de 2022

Introduir un ERP al teu negoci et proporcionarà múltiples beneficis que t'ajudaran a créixer.

L'activitat comercial està experimentant una transició digital important. És indubtable que el confinament i les restriccions de mobilitat forçats per la Covid-19 han estat el detonant que ha accelerat aquest procés de digitalització, en especial al petit comerç o retail: inicialment buscant la “supervivència” i continuïtat de negoci; actualment, via de creixement, competitivitat i eficiència.

Així, són molts els comerços que han començat a digitalitzar diferents àrees del negoci, encara que la introducció de múltiples sistemes pot ocasionar un problema de gestió si no es fa de manera estructurada, coordinada i planificada. Per aquest motiu, en aquest post et volem parlar de l'ERP o sistema de planificació de recursos empresarials.

Què és un ERP i quins beneficis aporta al teu petit comerç?

L'ERP és un programari de gestió i planificació de processos de negoci que integra les diferents àrees del teu comerç, com ara la cadena de subministrament i gestió de magatzems, les operacions de gestió de comandes, vendes i devolucions, els informes i les activitats de recursos humans, entre d'altres. D'aquesta manera, disposaràs de tota la informació rellevant del teu comerç en un únic sistema, oferint-te un coneixement integral sobre les diferents activitats que tenen lloc al teu comerç. Aquestes dades i la seva anàlisi us ajudaran en la presa de decisions i fins i tot automatitzaran algunes. A més, l'accés a la mateixa informació per tota la plantilla agilitzarà la comunicació a la teva pime afavorint un desenvolupament del teu negoci òptim.

Un altre avantatge significatiu dels ERP és que la majoria, d'acord amb la tendència en les solucions empresarials, estan allotjats al núvol, per la qual cosa tant tu com el teu equip tindreu accés a la situació general del vostre comerç des de qualsevol lloc en tot moment. A més, aquests sistemes allotjats en un servidor extern et proporcionen un major nivell de seguretat, havent de pagar únicament pel servei d'allotjament, manteniment i, del suport del programari usat pel client, que compta amb la protecció que el teu negoci necessita.

Finalment, podràs integrar en un únic sistema les dades i la gestió del teu e-commerce o botiga en línia i les de la teva botiga física. Aquest sistema t'ajudarà a planificar el teu inventari i tenir un coneixement més gran de la disponibilitat dels teus productes, solucionar les possibles incidències que puguin sorgir, i gestionar els enviaments i la cadena de subministrament en ambdós canals. Un control més gran et proporcionarà més garanties per poder satisfer la teva demanda correctament, podent identificar tendències de consum que t'obriran diverses línies de negoci. A més, podràs gestionar tots els processos relacionats amb el cicle de vida dels teus productes i potenciar el desenvolupament del teu comerç.

Tot això, no només et permetrà gestionar millor els processos quotidians, sinó que ajudarà que el teu comerç creixi i pugui establir una base més sòlida i consistent amb què superar qualsevol desafiament en el futur.

Un ERP permetrà que el teu comerç creixi i que superi amb èxit qualsevol desafiament en el futur. 

Com triar l'ERP que s'adapta més a la teva pime?

Per triar l'ERP que millor s'adapta a les característiques del teu comerç, és important que analitzis les necessitats, debilitats i fortaleses del teu negoci: quines àrees no solen complir els objectius marcats? Quins àmbits consideres que tenen més expectatives de creixement i que per tant has de potenciar?, on requereixes més informació i control? Aquestes són algunes de les preguntes que t'has de fer per prendre la decisió d'introduir l'ERP que millor s'adapti al teu comerç. Si només vols digitalitzar un departament, ja que la resta de les funcions al teu comerç estan perfectament controlades, pots optar per un ERP vertical (especialitzat en un sector en concret) que et proporcioni beneficis en aquesta àrea en concret. Tot i això, si són diversos els departaments o àrees que necessites gestionar, millorar o impulsar, un ERP horitzontal (ERP generalista que cobreix les necessitats de gestió estàndard de qualsevol empresa) t'oferirà serveis multidisciplinaris abastant diversos àmbits de negoci.

Analitza el teu negoci i descobreix quin ERP s'adapta millor a les necessitats.

Introduir un ERP al teu petit comerç et permetrà tenir un control més gran i establir una base sòlida amb la qual podràs abordar les possibles oportunitats i superar els diferents reptes i desafiaments que puguin sorgir en un futur. Introdueix un ERP i gaudeix dels beneficis de tenir un comerç digitalitzat.

Acelera Pyme - red.es

Qui Som

Compra Eixample és la primera plataforma de comunicació de promocions, ofertes i descomptes a mida del comerç de proximitat de l’Eixample. Una iniciativa innovadora i única a la ciutat de Barcelona, ideada pels comerços de totes les associacions que han creat COMPRA EIXAMPLE: CorEixample, Encantsnous Eix Comercial, Fort Pienc Eix Comercial, Gaudi Comerç, Eix Comercial Sagrada Família i Sant Antoni Comerç.

compraeixample.cat pots trobar detallats els directoris dels establiments associats, l'agenda de totes les nostres activitats: fires, mostres, desfilades..., aixó com informació sobre el comerç de proximitat i sobre les associacions que integren COMPRA EIXAMPLE.

Notícies
02.04.2024
Copilot: l'assistent total per a la teva pime
Segur que alguna vegada has hagut d'enfrontar-te a extensos documents i hi has invertit moltes hores. Ara, però, amb l'arribada de la Intel·ligència Artificial, pots accelerar els processos i realitzar tasques en molt menys temps....
+ info
02.04.2024
Coneix els beneficis d'implantar un CRM a la teva pime
Imagina tenir al teu abast una eina que no sols organitza les teves dades, sinó que potencia cada interacció amb els teus clients. Amb un CRM, ho pots fer! És un sistema de gestió de relacions amb el client que...
+ info
Botiga del Mes
Gigamesh, la meca de la ciència ficció i la literatura fantásticaGigamesh, la meca de la ciència ficció i la literatura fantástica
Gigamesh, la meca de la ciència ficció i la literatura fantástica

Un dels establiments més singulars de l'Eixample és Gigamesh. Una botiga única. Un paradís per als amants de la ciència ficció, la literatura fantàstica i els jocs no electrònics. Ubicada al número 8 del carrer Bailèn, al territori de l’ Eix Fort Pienc, durant tots els seus anys d'existència, ja van per 35, no ha deixat de créixer en oferta, en espai i en popularitat, esdevenint, avui, llibreria de...

Llegir més
Carregant...
x
X