Compra Eixample

Compra Eixample
Tota l’actualitat del món del comerç
Notícies

Millennials i generació Z. La generació importa a l'hora de vendre

15 de març de 2022

Cada generació compta amb unes característiques implícites que condicionen el seu comportament de compra.

Les diferències entre generacions sempre han existit. És normal que persones que han viscut en una situació temporal similar comparteixin certes característiques o comportaments marcats per l'entorn. Tots aquests matisos impacten també en els hàbits i les preferències de compra, podent veure diferents tendències en funció de la generació dels consumidors.

És important tenir en compte aquestes diferències a l'hora d'establir una relació amb el teu públic objectiu, ja que, en funció de la seva generació, hauràs d'emfatitzar uns aspectes o altres del teu missatge per captar-ne l'atenció. En aquest post t'expliquem les diferències que hi ha entre la generació Millenial i la generació Z, dues de les generacions amb més presència als canals online.

La generació Millenial està conformada per aquella població nascuda entre el 1982 i el 1995. Són persones que van arribar a la seva vida adulta amb el canvi de segle, creixent al costat de la tecnologia. S'anomenen també la generació pont, ja que tenen tant capacitat econòmica com a domini digital, per la qual cosa solen ser un segment molt atractiu per a les empreses.

Les principals característiques dels Millenials, a partir de l'article ¿Qui són els 'millennials' i per què són una sola generació?, publicat per BBVA, són principalment:

  • Persones hiperconnectades amb el món digital, que coneixen les darreres tendències i busquen experiències. Estan contínuament connectats i compartint o consultant tota mena d'informació.
  • Persones molt sociables, que han viscut la revolució de les xarxes socials i els dispositius mòbils, per la qual cosa una gran part té perfils en una o diverses xarxes socials, compartint els seus interessos.
  • Persones crítiques i molt exigents, que donen molta importància a latenció al client. Presten especial atenció a les recomanacions de persones properes com a familiars i amics.
  • Busquen la personalització de productes, esperant que s'ajustin a les vostres necessitats. Esperen que les companyies atenguin les seves demandes de manera propera i amb bons resultats. A més, li donen molta importància que l'empresa tingui certs valors com la transparència i la sostenibilitat.
  • Tenen un nivell acadèmic elevat, ja que han tingut més oportunitats, i són ciutadans globals que s'identifiquen amb persones d'altres cultures i àrees geogràfiques.

Per la seva banda, la generació Z aglutina les persones nascudes entre el 1995 i el 2010. Han viscut l'auge de les xarxes socials i l'era digital, per la qual cosa no conceben el món sense internet.

Igual que els millenials, aquesta generació suposa un percentatge important de la població mundial per la qual cosa, si el teu comerç es vol adreçar a aquest públic, haurà de parar esment a les característiques i necessitats d'aquest segment de la població.

Algunes de les característiques que posseeix la generació Z, seguint l'article publicat per l'Observatori de Vodafone de l'Empresa, ‘Generació Z’: consumidors responsables i creatius, i prescriptors involucrats, són:

  • Consciència ambiental, ja que han nascut en plena emergència climàtica. Posseeixen un gran compromís social i són molt solidaris. Se senten responsables de tenir cura de l'entorn que els envolta.
  • Natius digitals, ja que tenen la tecnologia molt integrada a les seves vides. Entenen el món digital de manera diferent a la resta de generacions.
  • Persones creatives, autodidactes i autosuficients, estant molt preparades. A més, a causa de la inestabilitat laboral, saben desenvolupar múltiples tasques alhora. Tendeixen a ser més emprenedors, a aprendre de manera ràpida ia buscar que les seves vides laborals estiguin lligades a les seves passions.
  • Consumidors de continguts a smartphones, telèfons mòbils o tablets. Tenen un gran domini de les tecnologies i passen diverses hores al dia connectats i gaudint de tota mena de continguts. Per a aquesta generació és primordial compartir les experiències que hi viuen. Utilitzen les xarxes socials per comunicar-se i interactuar amb altres persones, a més d'informar-se'n.
  • Se'ls coneix per la seva immediatesa, ja que estan connectats contínuament a internet, de manera que des de sempre han tingut accés a qualsevol tipus d'informació d'una manera senzilla i ràpida.

Al món empresarial, a l'hora de marcar el full de ruta en les estratègies que es duran a terme, és fonamental conèixer el context social i cultural en què viuen o han viscut les diferents generacions per impactar de forma més directa al públic objectiu.

Aquest coneixement de les característiques del teu consumidor t'ajudarà a elaborar l'estratègia del teu comerç, permetent establir una connexió més directa amb la teva audiència.

Conèixer els hàbits de consum del públic del teu comerç és fonamental per definir correctament les estratègies de transformació digital del teu negoci. Comprendre el teu client i analitzar les seves preferències en funció de la seva generació pot ajudar-te a orientar la teva cartera de productes per així satisfer millor les seves necessitats. Crear segments de clients, a més, et permetrà comunicar-te amb els teus consumidors sobre la base dels seus valors, ideals, estils de vida, gustos i preferències; establint una connexió emocional que promou la durabilitat de la relació en el temps.

Acelera Pyme - red.es

Qui Som

Compra Eixample és la primera plataforma de comunicació de promocions, ofertes i descomptes a mida del comerç de proximitat de l’Eixample. Una iniciativa innovadora i única a la ciutat de Barcelona, ideada pels comerços de totes les associacions que han creat COMPRA EIXAMPLE: CorEixample, Encantsnous Eix Comercial, Fort Pienc Eix Comercial, Gaudi Comerç, Eix Comercial Sagrada Família i Sant Antoni Comerç.

compraeixample.cat pots trobar detallats els directoris dels establiments associats, l'agenda de totes les nostres activitats: fires, mostres, desfilades..., aixó com informació sobre el comerç de proximitat i sobre les associacions que integren COMPRA EIXAMPLE.

Notícies
28.05.2024
Cursos gratuïts en línia per millorar les teves competències digitals - Infografia
Vols conèixer noves tècniques i eines digitals per impulsar el teu negoci? Continua amb la teva formació amb aquests cursos online! Per què realitzar cursos online? Milloraràs els teus coneixements sobre la...
+ info
28.05.2024
Visualització estratègica: Quadres de comandament per a pimes
La visualització de dades ha esdevingut una estratègia clau per a la gestió d'una empresa. I els quadres de comandament són l'eina perfecta per obtenir informació clara i concisa. En aquest webinar, Diego Enrique...
+ info
Botiga del Mes
Gigamesh, la meca de la ciència ficció i la literatura fantásticaGigamesh, la meca de la ciència ficció i la literatura fantástica
Gigamesh, la meca de la ciència ficció i la literatura fantástica

Un dels establiments més singulars de l'Eixample és Gigamesh. Una botiga única. Un paradís per als amants de la ciència ficció, la literatura fantàstica i els jocs no electrònics. Ubicada al número 8 del carrer Bailèn, al territori de l’ Eix Fort Pienc, durant tots els seus anys d'existència, ja van per 35, no ha deixat de créixer en oferta, en espai i en popularitat, esdevenint, avui, llibreria de...

Llegir més
Carregant...
x
X