Compra Eixample

Compra Eixample
Tota l’actualitat del món del comerç
Notícies

Passos per crear una empresa digital des de zero

22 de novembre de 2022

Emprendre i crear la teva pròpia empresa des de zero pot ser que no sigui una tasca fàcil. Per això, hem fet una petita guia per ajudar-te a fer-ho.

La creació i la posada en marxa d'un negoci pot suposar un veritable repte. Són molts els aspectes que cal tenir en compte, especialment al principi, per poder tenir un comerç en línia consolidat. Però no et preocupis, som aquí per guiar-te. T'expliquem quins són els passos que has de seguir perquè puguis arrencar com més aviat millor la teva emprenedoria. Comencem?

Consideracions prèvies a muntar una empresa

Abans de començar amb els tràmits administratius, el primer que heu de tenir en compte per crear una empresa és la idea de negoci. Tot seguit, hauràs de considerar els punts que esmentem a continuació.

 • Estudi de mercat per conèixer la situació del sector on estaràs emprenent.
 • Anàlisi de Debilitats, Amenaces, Fortaleses i Oportunitats de negoci (DAFO) per definir correctament tu.
 • Objectius realistes que puguis assolir a curt termini. Aquest ter permetrà avaluar l'exercici del teu negoci i corregir possibles errors.

Un cop definits aquests punts, t'has d'endinsar en el procés constitutiu per legalitzar la teva emprenedoria.

Tràmits i passos per crear una empresa

El procés constitutiu és imprescindible per posar el teu comerç en marxa. A continuació, us expliquem els punts clau per legalitzar el vostre negoci segons el Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme.

 • Forma jurídica

Has de decidir la figura sota la qual operarà la teva empresa ja que en dependran les teves obligacions fiscals. Segons el teu capital, nombre de socis o beneficis esperats, pots triar donar-te d'alta entre diferents formes jurídiques (autònom, societat anònima, societat limitada, cooperativa, etc.)

 • Compte bancari únic i exclusiu

Et recomanem crear un compte bancari únic i exclusiu per a la teva empresa on dipositaràs el capital social.

 • Estatuts Socials

Aquest és un dels passos més importants ja que representa les bases en què es constitueix la teva empresa. Consisteix a crear un conjunt de normes que regiran la teva empresa, així com els drets i les obligacions dels socis.

 • Escriptura Pública de Constitució de la Societat

Tots els socis que constitueixin el negoci han de signar les escriptures davant d'un notari.

 • NIF provisional

Quan sol·liciteu el NIF de la vostra empresa, us donaran un codi provisional i, abans dels 6 mesos següents a la vostra sol·licitud, obtindreu el definitiu.

 • Registre Mercantil

Un cop tinguis una estructura jurídica i el NIF provisional, hauràs de constituir la teva empresa davant del Registre Mercantil de la teva província per aconseguir-ne la plena capacitat jurídica.

 • NIF Definitiu

Pots fer-ho de forma telemàtica oa Hisenda amb certificat digital. Amb això, la teva empresa quedarà establerta i podràs iniciar la teva activitat econòmica amb les obligacions fiscals corresponents.

Un cop estiguin tots aquests tràmits realitzats, ja pots començar amb el teu comerç. Però ara què? Què hem de fer per promocionar els nostres productes i tenir presència en línia? T'ho expliquem a continuació!

Com gestionar la presència digital de la teva empresa?

Tenir presència digital és clau per al desenvolupament del comerç. D'aquesta manera podreu promoure els vostres productes o serveis i arribar a moltes més persones. No obstant això, pot passar que vulguis començar a fer-ho i no sàpigues per on començar. Per aquesta raó, et recomanem seguir els passos següents.

 • Registra el teu domini web

El domini web o URL és l'adreça virtual del teu negoci. Hi ha moltes maneres de triar el nom del teu domini, però primer has de verificar que estigui disponible.

 • Escull un proveïdor per allotjar el teu domini

En addició al domini, necessites un web host o servidor on allotjar el contingut del teu lloc web. Un pla de hosting és lespai que et proporciona un servidor web perquè la teva pàgina estigui visible a internet en qualsevol moment i des de qualsevol part del món.

Hi ha molts tipus de servidor i moltes companyies que ofereixen serveis de hosting, de manera que l'ideal és que triïs un a la mida de les teves necessitats.

 • Definiu l'estructura de la vostra pàgina web

Estructurar la informació de la teva pàgina web de manera ordenada farà que els usuaris trobin allò que estan buscant fàcilment. Crea seccions diferents per explicar el valor diferencial de la teva marca i mostrar els teus productes.

 • Connecta el teu lloc amb xarxes socials

Encara que hi ha una gran quantitat de xarxes socials (RRSS), no totes seran adequades per al teu comerç. Per seleccionar la RRSS que s'adeqüi més al teu negoci, hauràs de tenir clar on són els teus clients i quina xarxa social encaixa millor a l'entorn de la marca. Pots fer-li una ullada a aquesta guia per saber què publicar a cada xarxa social i tenir un major impacte en els consumidors.

Acelera Pyme - red.es

Qui Som

Compra Eixample és la primera plataforma de comunicació de promocions, ofertes i descomptes a mida del comerç de proximitat de l’Eixample. Una iniciativa innovadora i única a la ciutat de Barcelona, ideada pels comerços de totes les associacions que han creat COMPRA EIXAMPLE: CorEixample, Encantsnous Eix Comercial, Fort Pienc Eix Comercial, Gaudi Comerç, Eix Comercial Sagrada Família i Sant Antoni Comerç.

compraeixample.cat pots trobar detallats els directoris dels establiments associats, l'agenda de totes les nostres activitats: fires, mostres, desfilades..., aixó com informació sobre el comerç de proximitat i sobre les associacions que integren COMPRA EIXAMPLE.

Notícies
20.06.2023
Consells per digitalitzar el teu restaurant
La digitalització és essencial per a la subsistència de qualsevol empresa, incloent-hi aquelles del sector hostaler. La transformació digital permet millorar la presència en línia del restaurant,...
+ info
06.06.2023
Consells per crear un pla de màrqueting digital al sector turístic
Et dediques al sector turístic? Si vols millorar la teva posició al mercat i aportar valor als teus clients, no et perdis aquests consells per crear el teu pla de màrqueting digital. Segons els pronòstics de...
+ info
Botiga del Mes
Gigamesh, la meca de la ciència ficció i la literatura fantásticaGigamesh, la meca de la ciència ficció i la literatura fantástica
Gigamesh, la meca de la ciència ficció i la literatura fantástica

Un dels establiments més singulars de l'Eixample és Gigamesh. Una botiga única. Un paradís per als amants de la ciència ficció, la literatura fantàstica i els jocs no electrònics. Ubicada al número 8 del carrer Bailèn, al territori de l’ Eix Fort Pienc, durant tots els seus anys d'existència, ja van per 35, no ha deixat de créixer en oferta, en espai i en popularitat, esdevenint, avui, llibreria de...

Llegir més
Carregant...
x
X