Pirineu en Boca, tot el gust del Pirineu a l'Eixample
1 de novembre de 2017
L'Eixample és un Districte ric en comerç... en comerç tradicional, en comerç innovador i, també, en comerç singular com Pirineu en Boca, un espai únic i multifacètic, en format de carnisseria, restaurant i botiga especialitzada, exclusivament, en productes i productors del Pirineu. Van obrir portes al 2015, al carrer Girona, 17, al territori de l'Eix Comercial Cor Eixample, i,des de l'inici, l'originalitat de la proposta, però, sobretot, també, la qualitat de la seva oferta han posat a aquest establiment a la taula i boca de molts barcelonins.
"Pirineu en Boca va néixer per donar una resposta innovadora a dues qüestions que ens neguitejàvem molt com a família normal de Barcelona. La primera era que no trobàvem una carnisseria de confiança -sobretot perquè ara, de carnisseries, al nostre barri, en quedem ben poques- que ens assegurés no només la qualitat de la carn, sinó, també, la seva sostenibilitat i ètica animal.
A més, venint de família dels Pirineus, ens feia mal veure com tants petits i inspiradors productors que havíem conegut durant les nostres escapades a la muntanya no tenien la possibilitat d'arribar als mercats de la ciutat per manca de logística, distribució o simplement per manca d'interès per part dels punts de venda de Barcelona", explica Kènia Fita qui junt amb els seus pares regenta aquest particular establiment, en el que es combina el servei de carnisseria, restaurant, rostisseria i botiga de productes.
Només dos anys després de la seva inauguració, Pirineu en Boca és un establiment referent per a clients i proveïdors.
"Hem creat una plataforma pels petits grans productors pirinencs que comparteixen els nostres ideals. Com a carnisseria, tenim molt en compte la sostenibilitat i l'ètica animal, i per això venem només carn d'animals criats en llibertat, amb pastura o amb menjar produït per la mateixa granja, i sense medicina preventiva.
Comprem els animals a canal fent l'especejament nosaltres mateixos perquè creiem que és l'única manera de garantir la qualitat del producte, a més d'assegurar, així, als nostres clients un preu més assequible. I es que cal no passar per alt que si tothom compra només el filet o el pit de pollastre, el productor es veu obligar a amortitzar amb aquestes parts tota la resta de l'animal, que moltes vegades no té sortida i es tira o es malvèn a preus molt baixos. Comprant com ho fem nosaltres, evitem aquesta qüestió”.
El nostre objectiu és oferir el servei i l'oferta d'una carnisseria de tota la vida per a la gent de barri amb preus assequibles”.
Tots els productes que es venen a la carnisseria i que també es poden degustar al restaurant o comprar a la botiga són exclusivament del Pirineu, tant català com espanyol i francès. L'única excepció són les verdures, que són de proximitat i ecològiques.
"La nostra família prové de l'Alta Ribagorça (concretament, de Pont de Suert) i va ser aquest llaç emotiu el que ens va portar a centrar el nostre projecte al Pirineu. Per a nosaltres és important conèixer personalment a tots els productors amb els quals treballem per poder crear una relació de confiança amb ells. De fet a molts d'ells els visitem sovint", explica la Kènia.
Com a restaurant, a Pirineu en Boca elaboren múltiples plats que varien segons l'estació i la disponibilitat dels productes. Els plats estrella són, per exemple, les costelles de xai a la brasa amb escalivada i patates, la mitjana de Latón de la Fueva amb poma al forn, la truita de Tavascan amb arròs i verdures, o el steak tàrtar de vedella Bruna tallat a Ganivet.
La qualitat de tots aquests plats, a més de la resta d'oferta de l'establiment ha seduït a molts barcelonins, que han trobat en aquesta innovadora botiga tant en l'àmbit de concepte com de format, carnisseria-restaurant-botiga, una excel·lent opció per a les seves compres i àpats.
“El nostre client és un públic sensible amb què menja, amb la sostenibilitat i la salut. Ens dirigim al veí del barri que vol una carnisseria de confiança a la que pugui preguntar i demanar lliurement el que vulgui encara que no estigui al taulell. Donem servei a aquelles persones que valoren el gust més enllà de la quantitat; a qui prefereix menjar menys carn, però més bona; a qui coneix la carn del Pirineu i el seu gust; i a qui vol ajudar a mantenir una comunitat rural lligada amb un territori preciós i especial”.
A més del servei de carnisseria, botiga i restaurant, Pirineu en Boca organitza de forma periòdica presentacions de productors, degustacions de vins, formatges, concerts de jazz, masterclasses d'especejament de xai, etc.
Per altra banda, la seva oferta de plats preparats es renova de forma puntual, i, en dates assenyalades incorporen propostes especials, sempre, amb sabor a Pirineu.
"Per exemple, per Nadal, preparem una àmplia gamma de productes típics d'aquesta època per a què els nostres clients gaudeixin a casa seva de la comoditat d'un producte excepcional cuinat per professionals: pintada, pularda, capó, pollastre farcit a la catalana, anyell imperial Ansotano" cuinat al forn, farcits dolços i salats de vedella Bruna, etc.”, apunta Kènia Fita qui no es pot estar de recomanar, també, els canalons que preparen a Pirineu en Boca, “fets a casa!”, recorda a tots els que els vulguin provar.
Així ho farem!
c/ Girona, 17
08010 Barcelona
Tel. 931296987 / 933152497info@pirineuenboca.esVisitar website
Pirineu en Boca és un nou concepte de carnisseria, xarcuteria, menjar per portar, botiga i restaurant ubicat a Barcelona.
Treballem amb productes del Pirineus i directament del productor, portem carns de diferents races, animals criats en llibertat en un entorn natural, lliures d'hormones i medicació, animals del prat que s'alimenten de la varietat que la naturalesa ofereix i amb pinso ecològic.
De dilluns a dissabte:
Carnisseria - Botiga: 9:30h - 21:30h
Restaurant: 13:00h - 23:00h
Els diumenges de 13:30h a 17:00h només per plats preparats.
Associació:
Coreixample
Categoria:
Restaurant