Compra Eixample

Compra Eixample
Tota l’actualitat del món del comerç
Notícies

Protegeix la teva pàgina web per evitar ciberatacs

19 d'abril de 2022

Cada vegada són més les botigues que se sumen a la venda en línia, la qual cosa és una cosa completament favorable al món d'avui dia. Tot i això, paral·lelament, els atacs cibernètics s'accentuen amb l'arribada d'aquests nous e-commerce. Això pot ocasionar danys a la imatge del nostre negoci o pèrdua d'informació confidencial. Però sabem quines són les eines necessàries per prevenir un ciberatac? Continua llegint que t'ho expliquem!

Tenir un e-commerce, vendre en línia a través d'un marketplace o de les xarxes socials i tenir presència constant a internet és una realitat que cada dia va augmentant. Els negocis cada vegada són més conscients que necessiten incorporar eines de digitalització per continuar creixent i aquestes eines funcionen principalment gràcies a la informació que se'ls atorga.

Aquesta informació pot contenir dades susceptibles que s'han de protegir, com ara dades personals de clients i empleats, dades de proveïdors, facturació anual, entre d'altres. Tenint això en compte, t'has preguntat mai què passaria si perdessis tota la informació del teu e-commerce o la possibilitat d'accedir-hi? Tant el teu negoci com la informació dels teus clients es podrien veure perjudicats en el cas de rebre un ciberatac, i encara que sembli poc probable, els petits i mitjans comerços es veuen afectats per aquest tipus d'atacs amb certa freqüència.

Segons l'Informe de Defensa Digital de Microsoft, els sectors més atacats per ciberdelinqüents l'any passat han estat: el sector comerç al detall (13%), els serveis financers (12%), la indústria manufacturera (12%), l'Administració pública (11%) i la sanitat (9% ). Aquestes dades demostren que fins i tot els petits comerços corren el risc de patir un ciberatac. Però, en què consisteix realment un ciberatac i per què és important prevenir-ho?

En termes generals, un ciberatac és un conjunt daccions dirigides a irrompre contra sistemes dinformació dun individu o organització com a bases de dades o xarxes computacionals.

L'objectiu d'un ciberatac és perjudicar els equips o sistemes que operen a la xarxa, anul·lant els seus serveis per buscar algun tipus de benefici.

Per tot això, és primordial que, així com definim una estratègia de màrqueting o de vendes, definim també els riscos a què estem exposats en allotjar la nostra web en un servidor, emmagatzemar dades al núvol o realitzar transaccions econòmiques de forma online. D'aquesta manera, a més de protegir el nostre propi negoci, és important que oferim als nostres clients una botiga en línia que els brindi les garanties de seguretat necessàries per oferir un servei i productes competitius. Quan un negoci no ofereix prou garanties de seguretat i privadesa, els usuaris solen optar per abandonar la seva pàgina web i buscar una altra alternativa.

Com protegir la teva pàgina web?

A continuació, us mostrem una sèrie de recomanacions essencials per reduir el risc de qualsevol amenaça cibernètica:

  • Realitzar una anàlisi per establir un inventari de tots els possibles riscos a què podria estar exposada la nostra pàgina web.
  • Mantenir actualitzat el sistema operatiu, el navegador, l'antivirus i qualsevol altre programa del que fem ús.
  • Disposar d'un sistema per fer còpies de seguretat amb certa periodicitat.
  • Utilitzar contrasenyes robustes i complexes. És recomanable que incloguin una combinació de números, símbols, majúscules i minúscules.
  • Assegurar la formació i l'educació contínua en temes de ciberseguretat per a tot el personal del comerç.
  • Comptar amb sistemes de privadesa i seguretat en les comunicacions i mitjans de pagament. Per això, és fonamental contractar el Certificat web SSL i brindar als clients una àmplia varietat de mitjans de pagament.
  • Marcar una periodicitat per als processos de seguretat.

Què fer en cas de ciberatac?

En cas d'haver patit un ciberatac, podem recórrer a dues vies:

  • Notificar a l'Agència Espanyola de Protecció de Dades (AEPD) sobre la naturalesa de l'incident, les conseqüències que ha ocasionat i les mesures protectores que s'han dut a terme. De fet, segons el Reglament General de Protecció de Dades, les empreses estan obligades a notificar qualsevol atac a la seva seguretat en un termini de 72 hores a aquest mateix òrgan.
  • També hi ha la possibilitat de posar una denúncia al Grup de Delictes Telemàtics de la Guàrdia Civil o bé a través de la Brigada de Recerca Tecnològica de la Policia Nacional.

Com veus, protegir el teu e-commerce i generar confiança als teus clients és un factor important que influeix en el desenvolupament del teu negoci. És recomanable verificar constantment que s'estan implementant les mesures necessàries per garantir la seguretat de la informació dels nostres comerços. Per fer-ho, un primer pas podria ser conèixer quin és el nivell de ciberseguretat que posseeix el teu comerç, fent servir la nostra eina d'Autoavaluació de ciberseguretat.

La transformació digital és un procés que comporta diverses accions i entre elles hi ha la seguretat. No esperis més i comença a protegir la teva pàgina web!

Acelera Pyme - red.es

Qui Som

Compra Eixample és la primera plataforma de comunicació de promocions, ofertes i descomptes a mida del comerç de proximitat de l’Eixample. Una iniciativa innovadora i única a la ciutat de Barcelona, ideada pels comerços de totes les associacions que han creat COMPRA EIXAMPLE: CorEixample, Encantsnous Eix Comercial, Fort Pienc Eix Comercial, Gaudi Comerç, Eix Comercial Sagrada Família i Sant Antoni Comerç.

compraeixample.cat pots trobar detallats els directoris dels establiments associats, l'agenda de totes les nostres activitats: fires, mostres, desfilades..., aixó com informació sobre el comerç de proximitat i sobre les associacions que integren COMPRA EIXAMPLE.

Notícies
16.04.2024
La moda i les campanyes a Instagram: Meta Business Suite
Estàs buscant portar el teu negoci de moda al següent nivell al món digital? No busquis més! Meta Business Suite és la solució perfecta per a botigues de roba i accessoris que volen destacar a Instagram i assolir...
+ info
16.04.2024
Promociona la teva immobiliària mitjançant la creació de vídeos
Les xarxes socials i la revolució dels vídeos curts han transformat completament la forma de promocionar el sector immobiliari. En aquest post, t'ensenyem com crear contingut de qualitat que ajuda a connectar amb els teus clients ia...
+ info
Botiga del Mes
Gigamesh, la meca de la ciència ficció i la literatura fantásticaGigamesh, la meca de la ciència ficció i la literatura fantástica
Gigamesh, la meca de la ciència ficció i la literatura fantástica

Un dels establiments més singulars de l'Eixample és Gigamesh. Una botiga única. Un paradís per als amants de la ciència ficció, la literatura fantàstica i els jocs no electrònics. Ubicada al número 8 del carrer Bailèn, al territori de l’ Eix Fort Pienc, durant tots els seus anys d'existència, ja van per 35, no ha deixat de créixer en oferta, en espai i en popularitat, esdevenint, avui, llibreria de...

Llegir més
Carregant...
x
X