Compra Eixample

Compra Eixample
Tota l’actualitat del món del comerç
Notícies

Punt d'Oli, un espai gourmet per a l'oli, al barri de l'Eixample

4 de març de 2016

L'oli és un dels productes agrícoles estrella de la nostra terra i un ingredient imprescindible a la nostra gastronomia. El fem servir per cuinar, per amanir, per conservar,... ens acompanya a taula durant l'esmorzar, el dinar i el sopar; el trobem a plats de cuina tradicional, en propostes avantguardistes de tot tipus, en receptes de pastisseria dolça i salada, ... La cultura de l'oli és viva! i l'interès, tímid però creixent que desperten les seves qualitats, varietats i propietats entre els consumidors fan que establiments com Punt d'Oli, s'hagin convertit en autèntics punts de pelegrinatge per als amants d'aquest producte. Ubicats al carrer Marina, 239 a l'Eix Comercial Sagrada Família aquesta és una botiga que no passa desapercebuda.

"Vam obrir fa tres anys. La idea ens la van donar unes amigues que tenen una almàssera. Elles ens van trametre l'amor i respecte per l'oli d'oliva verge extra. Ens va frapar la seva estima a aquest producte i també, la riquesa de l'oli en si mateix. Inaugurar aquest establiment, va ser una idea romàntica que gaudim cada dia i que intentem que tots els nostres clients gaudeixin també", explica la Conchi García propietària de Punt d'Oli, juntament amb el seu germà Jordi.

Des de l'inici, un dels objectius dels germans García ha estat contribuir a la divulgació de la cultura de l'oli verge extra, i és que malgrat ser un dels referents mundials en la seva producció, aquest és, encara, un producte desconegut per la majoria de la gent de casa nostre.

"Cada setmana organitzem tats d'olis al nostre establiment. Tenim una sala especial reservada a aquestes sessions, en les que introduïm als assistents tant a la història de l'oli com a producte influent en diferents cultures i religions, com en tots els beneficis que aporta el seu consum, a més, evidentment, de fer el tast. Com aquest és un exercici prou desconegut, preparem el nas amb un divertit joc d'identificació d'aromes amb fruites i hortalisses, que després trobarem als olis. Els tasts finalitzen amb un maridatge de pernil de gla, diferents sals, pa acabat de fer, cava i unes postres sorpresa, sempre relacionades amb l'oli d'oliva".

Tots els olis que es tasten en aquestes sessions, es troben a la botiga, on Conchi i Jordi han aconseguit crear una selecció d'olis de diferents olives de la més alta qualitat i referència.

"Tots els olis que tenim són del país. Intentem, a més, que provinguin de petits productors que s'estimen com ningú altre la seva terra i que tenen cura de l'oliva en totes les seves etapes: a l'arbre, durant la recol·lecció, en la seva transformació, conservació,...".

La selecció és molt acurada i no hi ha cap oli que abans de posar-se a la venda no hagi estat tastat i avaluat primer pels germans García.

"Les diferències entre els nostres olis les marquen les varietats d'olives, zones de producció, intensitats,  productor,... però tots comparteixen el denominador comú de ser olis verges extres i tots de molt bona qualitat. Tenim clients habituals que tenen el seu oli preferit i seleccionat de la botiga i altres, que canvien segons per al plat que volen utilitzar l'oli o que s'apropen a comprar alguna ampolla en concret per a regalar. I és que no oblidem que l'oli és un producte molt saludable i regalar oli és regalar salut!".

De fet al mercat podem trobar tres tipus d'olis d'oliva diferents. El verge extra, sense cap tipus de defecte en tast. El verge, amb alguns defectes i el "llampant", no apte per al consum humà, però que tractat en les refineries i barrejat amb un 10-15% d'oli d'oliva ja es pot consumir.

"L'oli llampant és el que trobem a bona part dels lineals dels supermercats. Ens falta molt camí per recórrer en la coneixença de l'oli verge extra, i necessitem, també, canviar alguns costums que ens ajudaran a guanyar no només en qualitat al plat, sinó també en salut. Per exemple, no és necessari utilitzar olis diferents per cuinar i per menjar en cru. En tots dos casos el millor oli sempre serà un verge extra. El que caldrà fer, simplement, és triar la seva intensitat. I és que, per exemple, si posem un picual sobre un tronc de lluç, el sabor del peix quedarà amagat pel de l'oli".

D'olis catalans, la Conchi en destaca els Arbequins i preguntada per si aquest és el millor per a preparar pa amb tomàquet ho té clar...

"No sóc partidària d'un bon oli amb pa amb tomàquet... El que resulta exquisit és un bon pa amb un bon oli".

 I per comprovar-ho només cal entrar en aquest establiment, on tots els clients són convidats a tastar l'oli que compren.

"Som una botiga de productes delicatessen, oli verge d'oliva, sals, vinagres i espècies, els quals es poden degustar tots. El nostre objectiu és que els nostres clients surtin satisfets i sobretot trametre'ls l'amor i respecte que nosaltres tenim per l'oli verge extra".

Al març celebrem el dia del pare, i pel que ens han explicat a Punt d'Oli, aquesta pot ser una bona ocasió per regalar un bon oli. Conchi, que ens recomanes?

"Segons el gust i preferències, un bon Arbequi o bé, per que no, un Royal del sud seran un encert segur".

Prenem nota!

Temes: oligourmetdelicatessengastronomia

Qui Som

Compra Eixample és la primera plataforma de comunicació de promocions, ofertes i descomptes a mida del comerç de proximitat de l’Eixample. Una iniciativa innovadora i única a la ciutat de Barcelona, ideada pels comerços de totes les associacions que han creat COMPRA EIXAMPLE: CorEixample, Encantsnous Eix Comercial, Fort Pienc Eix Comercial, Gaudi Comerç, Eix Comercial Sagrada Família i Sant Antoni Comerç.

compraeixample.cat pots trobar detallats els directoris dels establiments associats, l'agenda de totes les nostres activitats: fires, mostres, desfilades..., aixó com informació sobre el comerç de proximitat i sobre les associacions que integren COMPRA EIXAMPLE.

Notícies
05.02.2019
Maridatges amb vins del món
Des de ja fa temps, és habitual trobar en les prestatgeries i els lineals de les botigues d'alimentació de casa nostra, productes de cultures gastronòmiques alienes, alhora que, gairebé sense adonar-nos, hem incorporat tota...
+ info
01.01.2019
Cinc secrets per fer una compra saludable i equilibrada
La dieta i l’exercici són la base d’una bona salut i és per això que la compra d’aliments, més enllà d’una activitat necessària i rutinària cal que sigui, per sobre de tot, un acte...
+ info
Botiga del Mes
Kahora, roba per fer esport de forma còmoda i amb estilKahora, roba per fer esport de forma còmoda i amb estil
Kahora, roba per fer esport de forma còmoda i amb estil

Una de les principals metes de tot esportista, per principiants que siguem, és treure el millor rendiment a l'esport que fen, en benefici de la nostra salut i el nostre benestar. Per aconseguir-ho és bàsic practicar aquest esport de forma correcta i això implica, a més de coneixement de la tècnica, utilitzar una equipació adequada que ens ajudi a estar còmodes i tenir total llibertat per realitzar els moviments requerits. D'això...

Llegir més
Carregant...
x
X