Compra Eixample

Compra Eixample
Tota l’actualitat del món del comerç
Notícies

Què és el cross-selling i com implementar-ho?

27 de setembre de 2022

Augmentar les vendes és lobjectiu principal de tots els comerços. En aquest post t'expliquem com implementar una estratègia de cross-selling per optimitzar els resultats del teu e-commerce, aconseguint assolir aquest important objectiu. Continua llegint!

Sabies que, segons dades de Forrester, implementar estratègies com el cross-selling o el upselling poden ajudar a incrementar els beneficis del teu e-commerce fins a un 30%? Totes dues són eines que no gaires coneixen, però entenent què són i quins passos has de seguir per implementar-les podràs impulsar l'estratègia de vendes del teu comerç.

El cross-selling és una de les estratègies que incentiven la venda de productes extra i ajuda a obtenir més ingressos dels clients ja existents. La clau és oferir el producte o servei adequat per a cada client en el moment indicat. En vols saber més? T'expliquem tot sobre el cross-selling i com implementar-ho!

Què és el cross-selling?

El cross-selling, també conegut com a venda creuada, és una tècnica que ajuda a incrementar el valor mitjà del tiquet de compra. Consisteix a recomanar al client diferents productes o serveis que poden estar relacionats o que, d'alguna manera, complementen els productes que ja teniu a la cistella.

És important que els productes recomanats tinguin sentit i aportin valor al client, ja que un mal suggeriment pot tenir l'efecte contrari i empitjorar l'experiència de l'usuari al teu e-commerce.

Coneix les necessitats dels teus clients per poder oferir alternatives que les satisfacin

Un exemple daquest tipus destratègia de venda seria recomanar una funda o pilotes de pàdel a un usuari que està a punt de comprar una raqueta de pàdel en un e-commerce.

Quins són els avantatges del cross-selling per a un e-commerce?

  • Milloreu l'experiència de l'usuari. Una bona recomanació de productes complementaris que satisfacin les necessitats de l'usuari pot aportar un gran valor a l'experiència del client en la compra al teu e-commerce.
  • Incrementa les vendes totals. Implementant el cross-selling no només augmentes el valor mitjà del tiquet de compra del teu e-commerce, sinó que també incrementes el nombre de productes venuts i per tant els ingressos.
  • Fidelitza els clients. Aquesta pràctica t'ajuda a consolidar la relació amb el client i que, si ofereixes serveis complementaris personalitzats, reforces la connexió amb el teu consumidor.

Quins passos has de seguir per fer un bon cross-selling?

Com hem comentat anteriorment, és important fer aquesta pràctica de manera correcta per no perjudicar l'experiència de l'usuari al teu e-commerce. A continuació, us proposem quatre passos que podeu seguir per implementar amb èxit una estratègia de venda creuada.

  • Estudia i coneix els teus clients. Analitza les dades sobre els usuaris que compren al teu e-commerce per poder realitzar recomanacions personalitzades.
  • Ofereix solucions als vostres problemes. Recomana productes que suposin una solució a un problema o satisfacin les seves necessitats, sempre buscant aportar-los valor amb el suggeriment.
  • Presenta els preus de manera transparent. Proporciona un desglossament de preus per evitar confusions i garantir la transparència durant el procés de compra.
  • Analitza, prova i millora les recomanacions. És important entendre quines combinacions de productes són les que millor funcionen i quines no, per saber què millorar i què mantenir.

Upselling i cross-selling, és el mateix?

Ara que ja coneixes les claus del cross-selling, coneixerem les semblances i diferències amb l'estratègia upselling. L'estratègia upselling també vol augmentar el valor mitjà del tiquet de compra dels clients. Tot i així, per aconseguir-ho realitza recomanacions d'un producte millorat o similar al producte que el client està intentat adquirir, però de preu més elevat. Un exemple daquesta pràctica seria recomanar en un e-commerce de mòbils, un model amb més memòria RAM i bateria més duradora que el que està comprant lusuari.

Com has vist, el cross-selling és una pràctica que t'ajuda no només a millorar l'experiència dels clients al teu e-commerce, sinó que també els teus ingressos. Recorda implementar aquesta estratègia fent suggeriments que aporten valor i anar revisant-la contínuament per evitar fallades. No ho dubtis més i implementa aquesta gran estratègia que tants comerços electrònics ja fan servir.

Acelera Pyme - red.es

Qui Som

Compra Eixample és la primera plataforma de comunicació de promocions, ofertes i descomptes a mida del comerç de proximitat de l’Eixample. Una iniciativa innovadora i única a la ciutat de Barcelona, ideada pels comerços de totes les associacions que han creat COMPRA EIXAMPLE: CorEixample, Encantsnous Eix Comercial, Fort Pienc Eix Comercial, Gaudi Comerç, Eix Comercial Sagrada Família i Sant Antoni Comerç.

compraeixample.cat pots trobar detallats els directoris dels establiments associats, l'agenda de totes les nostres activitats: fires, mostres, desfilades..., aixó com informació sobre el comerç de proximitat i sobre les associacions que integren COMPRA EIXAMPLE.

Notícies
14.05.2024
Bizum per a autònoms: com utilitzar-lo
T'has trobat mai amb comissions bancàries i elevats temps d'espera? Digues adéu a aquests problemes amb Bizum, una forma ràpida de transferir diners i accelerar els processos bancaris de la teva pime. T'ho expliquem tot en aquest...
+ info
14.05.2024
6 termes clau per entendre la metodologia UX - Infografia
Vols endinsar-te al món del disseny UX? Aprèn aquests conceptes bàsics i fa els teus primers passos. T'ho ensenyem! Què és l'estratègia UX? És l'abreujament de User Experience i fa referència...
+ info
Botiga del Mes
Gigamesh, la meca de la ciència ficció i la literatura fantásticaGigamesh, la meca de la ciència ficció i la literatura fantástica
Gigamesh, la meca de la ciència ficció i la literatura fantástica

Un dels establiments més singulars de l'Eixample és Gigamesh. Una botiga única. Un paradís per als amants de la ciència ficció, la literatura fantàstica i els jocs no electrònics. Ubicada al número 8 del carrer Bailèn, al territori de l’ Eix Fort Pienc, durant tots els seus anys d'existència, ja van per 35, no ha deixat de créixer en oferta, en espai i en popularitat, esdevenint, avui, llibreria de...

Llegir més
Carregant...
x
X