Compra Eixample

Compra Eixample
Tota l’actualitat del món del comerç
Notícies

Què és el design thinking i quins avantatges aporta al teu comerç?

19 d'abril de 2022

L'aplicació d'aquesta metodologia pot permetre als negocis generar idees i resultats millors. En aquest post t'expliquem què és exactament el design thinking i quin és el seu paper en la transformació digital.

En quins productes he d'innovar i com? Com puc millorar el servei al client? Estic oferint la millor solució als consumidors? Totes aquestes preguntes poden ser clau per impulsar el nostre comerç. Però per poder abordar-les necessitem prendre decisions sobre les possibles solucions i mesures que puguem implementar al nostre negoci. És aquí on entra el design thinking o pensament de disseny.

En un món tan canviant com és el d'avui dia, on hem d'adaptar els nostres comerços a l'actualitat tecnològica on vivim, el design thinking pot ser l'eina que ens permeti aconseguir resultats adaptats a les necessitats dels nostres clients. Tot això amb una tecnologia i una estratègia de negoci realistes que puguin aportar una oportunitat de valor dins del mercat.

És per aquest motiu que empreses capdavanteres com Apple, Google o Zara utilitzen aquesta tècnica dins dels seus processos. Això és perquè es pot aplicar a qualsevol camp servint com a generador d'innovació i permetent dissenyar experiències, solucions, productes i estratègies creatives.

Què és el design thinking?

És un mètode interdisciplinari utilitzat per resoldre problemes mentre fomenta la creativitat en la col·laboració. Aquesta metodologia posa especial focus en l'usuari, estudiant les seves debilitats i desafiaments per oferir solucions efectives per a les seves necessitats canviants?.

No se centra en els problemes com a tal, sinó que se centra en les solucions utilitzant la lògica, la imaginació, la intuïció i el raonament sistemàtic.

És una eina útil per a les empreses ja que ajuda a qüestionar processos. D'aquesta manera ens permet abordar problemes mal definits o desconeguts. Mentre que altres metodologies són més rígides, aquesta metodologia té la capacitat de permetre'ns enfrontar-nos als problemes des d'una perspectiva alternativa per conceptualitzar les idees consensuades per l'equip per identificar-ne l'impacte i fer millores o canvis.

Ara que tenim més clar en què consisteix, podem explicar-ne les 5 fases fonamentals:

  • Empatitzar amb els usuaris o clients. És la millor manera d'extreure'n informació.
  • Definir les necessitats, els problemes i els desitjos. Amb la informació obtinguda, es realitza un garbell i se selecciona aquella informació que aporta valor i que pot ajudar a assolir els objectius.
  • Ideació. Ajuntar els diferents enfocaments obtinguts per trobar les idees que derivin a les solucions.
  • Configurar un o més prototips. Fer realitat les idees de la fase anterior.
  • Realitzar proves amb les diferents solucions plantejades i identificar falles i mancances per fer les millores necessàries.

Avantatges d'implementar el design thinking dins dels comerços

Podem ressaltar que les idees que sorgeixen del pensament de disseny com a metodologia aporten valor no només al nostre negoci, sinó també als nostres clients, fet que suposa una oportunitat de millora per a la nostra empresa. També es pot aplicar per optimitzar processos de treball o per definir nous processos com ara la implementació de noves tecnologies o la digitalització de certs processos. Així mateix, l'aplicació d'aquesta metodologia també serveix per:

  • Desenvolupar l'empatia.
  • Reforçar el treball en equip.
  • Promoure el perfeccionament.
  • Impulsar la creativitat.
  • Generar bon ambient de treball.

Podríem dir que l'avantatge més gran de l'ús d'aquesta metodologia en un negoci és el seu gran potencial transformador. En altres paraules, mitjançant aquesta metodologia podem fer un gir de 360º a problemes que estan mal definits o que no es comprenen. De fet, la innovació com a resultat del pensament de disseny no ha de ser la creació d'un producte nou. Podeu partir d'una cosa tan senzilla com la implementació d'una plataforma de pagament en línia.

Atès que la transformació digital té com a objectiu afegir valor a les empreses per mitjà de la innovació en productes o serveis digitals, el design thinking és l'eina idònia per posar en valor l'usuari.

Acelera Pyme - red.es

Qui Som

Compra Eixample és la primera plataforma de comunicació de promocions, ofertes i descomptes a mida del comerç de proximitat de l’Eixample. Una iniciativa innovadora i única a la ciutat de Barcelona, ideada pels comerços de totes les associacions que han creat COMPRA EIXAMPLE: CorEixample, Encantsnous Eix Comercial, Fort Pienc Eix Comercial, Gaudi Comerç, Eix Comercial Sagrada Família i Sant Antoni Comerç.

compraeixample.cat pots trobar detallats els directoris dels establiments associats, l'agenda de totes les nostres activitats: fires, mostres, desfilades..., aixó com informació sobre el comerç de proximitat i sobre les associacions que integren COMPRA EIXAMPLE.

Notícies
09.07.2024
Resol les teves incidències a distància amb TeamViewer - Infografia
Has implementat el teletreball a la teva empresa? Aquesta infografia us interessa! Coneix TeamViewer i com t'ajuda a solucionar problemes als dispositius del teu equip. Què és TeamViewer? És un programa informàtic que...
+ info
09.07.2024
Eines per a la gestió financera de les pimes
La gestió financera és un procés fonamental perquè pimes i autònoms puguin fer un ús correcte dels seus recursos financers i, encara que pot resultar una tasca complexa, hi ha nombroses eines que pots...
+ info
Botiga del Mes
Gigamesh, la meca de la ciència ficció i la literatura fantásticaGigamesh, la meca de la ciència ficció i la literatura fantástica
Gigamesh, la meca de la ciència ficció i la literatura fantástica

Un dels establiments més singulars de l'Eixample és Gigamesh. Una botiga única. Un paradís per als amants de la ciència ficció, la literatura fantàstica i els jocs no electrònics. Ubicada al número 8 del carrer Bailèn, al territori de l’ Eix Fort Pienc, durant tots els seus anys d'existència, ja van per 35, no ha deixat de créixer en oferta, en espai i en popularitat, esdevenint, avui, llibreria de...

Llegir més
Carregant...
x
X