Realitza transaccions més segures gràcies al reglament d'identificació electrònica eIDAS
5 de novembre de 2024
En plena era digital, cada cop són més les persones que fan transaccions digitals que els exigeixen identificar-se en aquest món virtual.
Avui volem presentar-te el reglament eIDAS, una normativa que permetrà impulsar la confiança en l'entorn digital i protegir la identitat de les persones.La identificación electrónica.
Actualment, la identificació a través de plataformes digitals s'ha convertit en una necessitat indispensable per garantir l'eficiència i, sobretot, la seguretat de les persones al món digital. Les transaccions en línia es troben en ple auge gràcies a l'impuls del comerç electrònic i la tramitació de documentació amb l'Administració pública al món digital.
Aquesta identificació electrònica, a més de permetre als usuaris d'internet accedir a aquests serveis d'una manera més senzilla, protegeix les persones i permet que aquestes transaccions es facin de manera transparent i segura. També genera un clima de confiança tant per a les persones que utilitzen internet com per als proveïdors de serveis, ja que la identitat serà verificada de manera fiable reduint considerablement el temps invertit a realitzar presencialment aquests tràmits.
Per això volem parlar a continuació sobre eIDAS, el reglament d'identificació electrònica que ha aprovat la Unió Europea. No t'ho perdis!
El Reglament eIDAS
El Reglament (UE) Núm. 910/2014 del Parlament Europeu i del Consell, eIDAS, és una normativa que permet fer qualsevol transacció econòmica de manera segura i fiable. Aquest reglament va ser aprovat el 23 de juliol de 2014 i estableix un marc comú d'actuació perquè totes les persones i empreses de la Unió Europea puguin realitzar tràmits i transaccions electròniques amb la màxima seguretat possible a qualsevol país de la regió europea.
Les sigles procedeixen de l'anglès electronic Identification, Authentication and trust Services, que en espanyol significa Identificació Electrònica, Autenticació i Serveis de Confiança. Unes paraules que reforcen el caràcter protector per a totes les persones europees.
Les funcions d'eIDAS estan dirigides a protegir la identificació de les persones i, a continuació, repassarem les seves característiques principals:
- Unifica els sistemes d'identificació a qualsevol país de la Unió Europea per tramitar qualsevol transacció documentació de manera en línia.
- Incrementa el nivell de seguretat a les transaccions digitals en establir uns principis comuns d'actuació.
- Impulsa el comerç electrònic garantint que les empreses puguin oferir els serveis a qualsevol persona de la Unió Europea.
- Simplifica els tràmits en evitar desplaçaments presencials i fomentant l'ús d'eines en línia.
Les sigles procedeixen de l'anglès electronic Identification, Authentication and trust Services, que en espanyol significa Identificació Electrònica, Autenticació i Serveis de Confiança.
A què resulta útil? Si vols saber com pimes i autònoms poden treure el màxim rendiment a aquest reglament, continua llegint aquest article!
La seva aplicació per a pimes i autònoms
Gràcies al Reglament eIDAS, tant les pimes com els autònoms poden gaudir d'una sèrie d'avantatges. Te les expliquem!
- Signatura electrònica de contractes: gràcies a aquest reglament, les empreses poden agilitzar els seus processos contractuals, ja que evitaran haver-los d'imprimir i enviar-los físicament, i només hauran de signar-lo digitalment.
- Facturació electrònica: eIDAS permet optimitzar el procés d'emissió i de recepció de factures, per exemple, automatitzant aquest recorregut. Gràcies a les eines digitals, permet integrar-se amb els sistemes comptables i complir els requisits legals.
- Facturación electrónica: eIDAS permite optimizar el proceso de emisión y recepción de facturas, por ejemplo, automatizando este recorrido. Gracias a las herramientas digitales, permite integrarse con los sistemas contables y cumplir con los requisitos legales.
- Tramitació amb lAdministració pública: gràcies a un marc comú didentificació electrònica, les pimes podran participar, per exemple, en licitacions públiques que els permeti accedir a aquestes contractacions de manera més senzilla.
Com heu pogut veure, el Reglament eIDAS permet agilitzar tot el procés d'identificació electrònica gràcies a l'ús de sistemes digitals i, a més, garantir la protecció de les dades més confidencials tant de les persones com de les empreses.
Si vols conèixer noves normatives, tècniques o consells sobre la digitalització de pimes i autònoms, segueix-nos a LinkedIn i mantingues-te informat sobre les novetats d'Acelera pime.