Compra Eixample

Compra Eixample
Tota l’actualitat del món del comerç
Notícies

René, solucions per a una llar saludable i eficient

1 de març de 2018

Segur que tots els que passen sovint pel Passeig Lluís Companys s'han parat més d'un cop davant de l'aparador de la botiga d'electrodomèstics René, just a la cantonada amb el carrer Rec Comtal. I segur, també, que molts altres s'han apropat en els darrers temps fins aquest establiment atrets per la singularitat de la seva proposta: productes i electrodomèstics per a una llar saludable que contribueixen a garantir hàbits saludables i un consum responsable.

René és un negoci familiar amb prop de 70 anys de presència al barri, a l'Eix Fort Pienc. Des de la seva inauguració fins ara, aquest establiment ha protagonitzat un llarg i pròsper recorregut. Ha passat de botiga de transistors de marca pròpia a convertir-se en la primera proposta en tot el país, en l'àmbit de la venda d'electrodomèstics, en la qual tots els productes i serveis que s'ofereixen responen de forma directa a una filosofia, una actitud i un compromís mediambiental amb l'entorn i la salut dels usuaris i resta d'individus. En la configuració del seu catàleg, a René s'imposen aspectes com la durabilitat, l'origen, les condicions socials i mediambientals en les quals es fabriquen els productes i electrodomèstics i les repercussions que el seu ús pot tenir en els qui els utilitzen... No ens equivoquem pas, si assegurem, que la filosofia d'aquest establiment està lligada a l'ambició per aconseguir llars més ecològiques i més saludables. 

Corria l'any 2009 quan l'Alfred Capdevila, tercera generació de René i expert en electrodomèstics i eficiència, va decidir aproximar el seu negoci al seu estil de vida i impregnar la seva botiga i la seva oferta de consciència mediambiental i ecològica. 

Per fer-ho es va plantejar preguntes tan diverses com, qui?, on?, com?, en quines condicions es fabriquen els productes de la botiga? ...les respostes a les quals va buscar en un viatge per Europa en el qual va visitar a diversos fabricants per conèixer de primera mà la informació que requeria. Aquesta experiència li va aportar una important amplitud de detalls interessants i el convenciment que un altre tipus de negoci era possible. 

De tornada i amb l'ajut de la Sílvia Ferrer –Dalmau, arquitecte especialitzada en Bioconstrucció i salut de l'hàbitat que l'havia acompanyat en el viatge, van emprendre la renovació total de la botiga, des de l'espai físic fins a la gestió interna i els productes comercialitzats amb l'objectiu de convertir-se realment en un establiment i un negoci, per sobre de tot, responsable amb el medi ambient i la salut i on el preu deixés de ser l'únic valor de compra. 

Aquesta aposta, aviat va rebre els primers reconeixements, i el 2011 René va ser mereixedor del Premi Acció 10 promogut per “Barcelona + Sostenible” en la categoria de millor comerç responsable de la capital catalana. Per aquella època, René ja havia realitzat la rehabilitació de la botiga sota paràmetres de bioconstrucció, havia adoptat l'energia verda com subministrament de l'establiment i renovat la seva oferta en forma d'electrodomèstics i productes per a la llar eficients, saludables i respectuosos amb el medi ambient, entre altres accions. 

Aquest nou plantejament ha portat associat, també, una nova relació de servei amb el client, que summa a més de l'oferta general sota els paràmetres de sostenibilitat ja esmentats, la realització d'un estudi minuciós de cada producte en particular i en relació al seu consum, durabilitat, servei post venda, lloc de fabricació i altres paràmetres com la salut, per tal que el client amb tota aquesta informació pugui prendre la seva decisió i per tant exercir una compra responsable. "L'objectiu, coincideixen l'Alfred i la Sílvia, no és imposar cap criteri, sinó acompanyar-los en una compra el més responsable possible". 

A més, René ofereix, tant a la seva botiga física com online, un acurat servei d'assessorament, honest i contrastat que intenta oferir solucions adequades a les necessitats de cada client. 

Des de 2015 existeix, a més, l'Espai René, un espai únic dins del mateix establiment, amb terrassa i vistes a l'Arc de Triomf on s'ofereix assessorament personalitzat en salut de la llar i on, també, s'organitzen de forma regular, cursos, tallers i demostracions per a grans i petits amb l'objectiu de promoure una alimentació saludable i un estil de vida respectuós amb el medi ambient.  El calendari de sessions està disponible a través del web de René on també s'ofereix informació sobre diferents aspectes relacionats amb la filosofia responsable i ecològica, senya d’identitat d'aquest establiment.

Qui Som

Compra Eixample és la primera plataforma de comunicació de promocions, ofertes i descomptes a mida del comerç de proximitat de l’Eixample. Una iniciativa innovadora i única a la ciutat de Barcelona, ideada pels comerços de totes les associacions que han creat COMPRA EIXAMPLE: CorEixample, Encantsnous Eix Comercial, Fort Pienc Eix Comercial, Gaudi Comerç, Eix Comercial Sagrada Família i Sant Antoni Comerç.

compraeixample.cat pots trobar detallats els directoris dels establiments associats, l'agenda de totes les nostres activitats: fires, mostres, desfilades..., aixó com informació sobre el comerç de proximitat i sobre les associacions que integren COMPRA EIXAMPLE.

Notícies
28.05.2024
Cursos gratuïts en línia per millorar les teves competències digitals - Infografia
Vols conèixer noves tècniques i eines digitals per impulsar el teu negoci? Continua amb la teva formació amb aquests cursos online! Per què realitzar cursos online? Milloraràs els teus coneixements sobre la...
+ info
28.05.2024
Visualització estratègica: Quadres de comandament per a pimes
La visualització de dades ha esdevingut una estratègia clau per a la gestió d'una empresa. I els quadres de comandament són l'eina perfecta per obtenir informació clara i concisa. En aquest webinar, Diego Enrique...
+ info
Botiga del Mes
Gigamesh, la meca de la ciència ficció i la literatura fantásticaGigamesh, la meca de la ciència ficció i la literatura fantástica
Gigamesh, la meca de la ciència ficció i la literatura fantástica

Un dels establiments més singulars de l'Eixample és Gigamesh. Una botiga única. Un paradís per als amants de la ciència ficció, la literatura fantàstica i els jocs no electrònics. Ubicada al número 8 del carrer Bailèn, al territori de l’ Eix Fort Pienc, durant tots els seus anys d'existència, ja van per 35, no ha deixat de créixer en oferta, en espai i en popularitat, esdevenint, avui, llibreria de...

Llegir més
Carregant...
x
X