Compra Eixample

Compra Eixample
Tota l’actualitat del món del comerç
Notícies

Tècniques per vendre més gràcies a la visibilitat a cercadors

15 de març de 2022

Impulsa la notorietat del teu comerç apareixent en els primers resultats a les cerques a internet.

Els cercadors han esdevingut una eina clau per trobar informació a internet. Els usuaris l'utilitzen per buscar des de lleure i feina, fins a productes i empreses. Segons Statista, el cercador més utilitzat a Espanya és Google, sent l'escollit per més del 95% dels usuaris.

Aquestes dades consoliden la importància que el teu comerç tingui una bona visibilitat als cercadors. No només perquè et permetrà augmentar les teves vendes tant en línia com a la botiga física, sinó perquè reforces la notorietat de la teva marca i la teva presència al sector.

Reforça la visibilitat del teu comerç als cercadors aplicant tècniques de màrqueting digital.

Però, com pots aconseguir aparèixer dels primers resultats al cercador? Les dues tècniques de màrqueting digital més utilitzades per assolir aquest objectiu són SEO i SEM.

1. SEO o optimització dels motors de cerca

El SEO és una estratègia dins del màrqueting digital que promou laparició duna pàgina web entre els principals resultats de cerca gràcies a loptimització de la pròpia plataforma. Els cercadors tenen una sèrie d'algoritmes que ordenen les pàgines en funció de la seva rellevància per a les diferents cerques. En el cas de Google, té en compte aspectes com la velocitat de càrrega de la web, la jerarquització dels continguts, el disseny senzill i intuïtiu per a l'usuari, les paraules clau que figuren a les diferents seccions i el contingut publicat, el qual ha de ser rellevant i actual. A més, aquesta optimització és gratuïta, és a dir, la teva pàgina apareix entre els primers resultats gràcies al desenvolupament dels teus propis recursos sense haver de fer un pagament al cercador. L'estratègia de SEO proporciona múltiples beneficis al teu comerç, encara que els seus resultats s'observen a mitjà/ llarg termini.

Tots aquests aspectes afavoreixen que una pàgina tingui un millor posicionament orgànic quan es fa una cerca. La visibilitat al cercador farà que més clients visitin la teva pàgina web, generant un increment en el trànsit que derivarà en un augment de la taxa de conversió o compra.

Si vols obtenir més informació sobre tots els aspectes que has de cuidar per potenciar el SEO de la teva pàgina web, et recomanem que llegeixis el post Màrqueting a cercadors: consells per realitzar un correcte SEO, on t'expliquem diferents consells i eines que t'ajudaran a potenciar la visibilitat del teu comerç al canal online.

2. SEM o campanyes de pagament a cercadors

El SEM millora la visibilitat del vostre comerç gràcies a la introducció d'anuncis entre els resultats d'una cerca. Per aquest motiu, les campanyes SEM són de pagament i generen resultats a curt termini.

Per crear un anunci als cercadors hi ha diferents eines. Entre les més utilitzades trobem Google Ads, degut a l'àmplia penetració que té aquest cercador. Aquesta eina et permet crear el teu propi anunci, seleccionar les paraules clau on vols aparèixer i segmentar aquelles àrees geogràfiques a les que vols dirigir-te. A més, t'ofereix flexibilitat a la campanya, podent activar-la i desactivar-la quan vulguis i pagant únicament cada cop que un usuari fa clic a l'anunci per visitar la teva pàgina web.

Tots aquests serveis et permeten obtenir resultats des del primer moment, atraient més trànsit a la teva pàgina web. Recordeu l'embut de conversió, com més consumidors visitin la vostra pàgina, més probabilitats existeixen que finalitzin el procés de compra.

Una altra eina important al cercador és Google My Business. És un servei gratuït que té com a objectiu proporcionar a l'usuari informació sobre les empreses de manera senzilla i visual. D'aquesta manera, quan una persona busqui el teu comerç trobareu ràpidament la vostra ubicació, telèfon, pàgina web, ressenyes, xarxes socials i horari d'obertura. Qualsevol client que vulgui contactar amb tu podrà fer-ho fàcilment, augmentant les oportunitats de visita al teu comerç físic o en línia.

3. Recomanacions

Cadascuna d'aquestes eines us proporciona diferents beneficis. Nosaltres et recomanem que primer potenciïs el SEO de la teva pàgina, ja que t'ajudarà a optimitzar la teva plataforma per millorar l'experiència de l'usuari en visitar-la i interactuar-hi. Un cop tinguis desenvolupada correctament la teva pàgina, pots començar a fer campanyes SEM per potenciar el trànsit a la teva web. Situa els teus anuncis triant les paraules clau més representatives i segmentant en funció de les característiques del teu client.

Ambdues tècniques et permetran millorar la visibilitat del teu comerç als cercadors, augmentar el trànsit a la teva web i impulsar el nombre de conversions o visites al teu comerç físic. Tot això suposarà un creixement en les vendes del teu comerç gràcies a una presència consolidada a Internet.

Acelera Pyme - red.es

Qui Som

Compra Eixample és la primera plataforma de comunicació de promocions, ofertes i descomptes a mida del comerç de proximitat de l’Eixample. Una iniciativa innovadora i única a la ciutat de Barcelona, ideada pels comerços de totes les associacions que han creat COMPRA EIXAMPLE: CorEixample, Encantsnous Eix Comercial, Fort Pienc Eix Comercial, Gaudi Comerç, Eix Comercial Sagrada Família i Sant Antoni Comerç.

compraeixample.cat pots trobar detallats els directoris dels establiments associats, l'agenda de totes les nostres activitats: fires, mostres, desfilades..., aixó com informació sobre el comerç de proximitat i sobre les associacions que integren COMPRA EIXAMPLE.

Notícies
28.05.2024
Cursos gratuïts en línia per millorar les teves competències digitals - Infografia
Vols conèixer noves tècniques i eines digitals per impulsar el teu negoci? Continua amb la teva formació amb aquests cursos online! Per què realitzar cursos online? Milloraràs els teus coneixements sobre la...
+ info
28.05.2024
Visualització estratègica: Quadres de comandament per a pimes
La visualització de dades ha esdevingut una estratègia clau per a la gestió d'una empresa. I els quadres de comandament són l'eina perfecta per obtenir informació clara i concisa. En aquest webinar, Diego Enrique...
+ info
Botiga del Mes
Gigamesh, la meca de la ciència ficció i la literatura fantásticaGigamesh, la meca de la ciència ficció i la literatura fantástica
Gigamesh, la meca de la ciència ficció i la literatura fantástica

Un dels establiments més singulars de l'Eixample és Gigamesh. Una botiga única. Un paradís per als amants de la ciència ficció, la literatura fantàstica i els jocs no electrònics. Ubicada al número 8 del carrer Bailèn, al territori de l’ Eix Fort Pienc, durant tots els seus anys d'existència, ja van per 35, no ha deixat de créixer en oferta, en espai i en popularitat, esdevenint, avui, llibreria de...

Llegir més
Carregant...
x
X