Compra Eixample

Compra Eixample
Tota l’actualitat del món del comerç
Notícies

Tintín a La Sagrada Família, Cantonet, el racó tintinaire.

30 de juliol de 2016

Can Tonet és el racó tintinaire de Barcelona, un espai que combina botiga i exposició i on tot, absolutament tot, gira al voltant del reporter més famós del Segle XX, en Tintín i a l'obra del seu creador George Remi (Hergé).

Ubicats al cor de l'Eix Sagrada Família, al carrer València, 412, Can Tonet és un d'aquells establiments que no passen desapercebuts per a ningú, ni per als col·leccionistes que peregrinen fins aquesta botiga de l'Eixample buscant noves adquisicions per a les seves col·leccions, ni per al públic en general que queda embadalit amb tot el que pot donar de si un personatge de còmic,... clar que Tintín no és un personatge qualsevol...

El secret de l'èxit de Tintín, explica Carmen Mellinas Arroyo, propietària i fundadora de Can Tonet, és un conjunt de moltes coses, començant per la gran meticulositat del seu creador, l'Hergé, en el moment de crear les histories, totes amb un nivell de veracitat molt elevat. Tots els valors que emanen de les aventures de Tintín, amistat, solidaritat, pacifisme... són també claus i han marcat la diferència amb altres creacions i personatges. Aquests valors, puntualitza la Carmen, humans, universals i atemporals, són els que han afavorit la universalitat d'en Tintín, un personatge traduït a 115 idiomes i dialectes, amb seguidors a tot el món i de totes les edats.

Com sorgeix la idea d'una botiga dedicada a Tintín?

Després més de 25 anys col·leccionant Tintín vaig voler fer un pas més i vam obrir aquest establiment l'any 2012 amb l'objectiu de ser un referent tintinòleg per a tots els aficionats a aquest aventurer periodista. Coneixíem molt bé el personatge i això ens ha permès treballar amb avantatge tot el producte que tenim i, com col·leccionistes de Tintín que som, connectar amb tots els col·leccionistes que ens visiten.

Són els únics a Barcelona?

Som els únics tan especialitzats.

Quin tipus d'articles trobem a Can Tonet?

Des del producte derivat (merchandasing) oficial del moment, fins petites joies dels anys 30-40-50 del segle passat, avui dia, objectes cobejats pels tintinòlegs d'arreu.

Qui són els seus clients?

El percentatge més elevat de la nostra clientela són persones d'edat mitjana, verdaders nostàlgics que de petits llegien les aventures de Tintín i que avui dia han convertit aquelles lectures en afició i col·lecció.

Tintín és un clàssic del món del còmic i tothom el coneix, així que a més dels aficionats declarats a aquest personatge, també tenim clients que entren atrets per la curiositat i la singularitat que representa una botiga com la nostra.

Ho tenen tot de Tintín?

No, és impossible. Ni la Fundació Moulinsard ho té tot! Encara i així tenim gran quantitat i varietat d'articles. Els llibres, els vehicles de les aventures d'en Tintín, dvd, jocs, pòsters, figures de plom, de resina, tasses, plats, sotagots, llibretes, samarretes,...

Quina és la peça més especial que han tingut mai?

Un joc d'escacs de plom de la marca Pixi, del qual només es van fer un miler d'exemplars a tot el món. Es pot veure a l'exposició virtual de la nostra col·lecció privada a www.tintinaire.com. En aquest espai i classificades per categories estan totes les peces que hem anat sumant a la nostra col·lecció durant anys, des de figures a segells, passant per rellotges, gravats, peces de roba, pins, vitoles, cartells, catàlegs, ampolles, plaques de cava, jocs de cartes, quaderns d'en Xifort,... En total al voltant de 1.000 peces.

A partir de quina edat es recomana començar a llegir Tintín?

Com deia Hergé, el Tintín és per a nens de 7 a 77 anys.

Creu que Tintín té un lloc entre la nova generació de lectors de còmic?, per aconseguir-ho necessita la seva versió digital?

Els valors que destil·len de les seves aventures són universals i atemporals, així que crec que si, que Tintín té un lloc entre les noves generacions. La versió digital, evidentment, pot ajudar, encara que mai podrà substituir al llibre.

Quins serveis ofereixen Can Tonet als seus clients?

Els nostres serveis van des de la venda de tot tipus de producte relacionat amb l'obra d'Hergé, present en la botiga, fins a gestionar i aconseguir per encàrrec peces de col·leccionisme antic certament exclusives. Tenim, també, botiga on-line (www.cantonet.cat) i, periòdicament al nostre establiment, convoquem trobades de tintinaires. L'objectiu principal és xerrar de Tintín i que els seguidors d'aquest personatge passin una bona estona plegats.

La crisi s'ha deixat notar al comerç barceloní. Com ha portat una botiga com la seva aquest tràngol econòmic?

El nostre producte no és de primera necessitat, així que davant la crisi hem aportat dosis extres d'emprenedoria, iniciativa, inventiva i actitud positiva. La manera de subsistir, és ser diferents dels altres, i crec que una botiga tan especialitzada com la nostra compleix plenament aquest requeriment.

El Saló del Còmic de Barcelona és ja un referent. Un comerç com el seu s'ha beneficiat d'aquest fet?

Sí, és una perfecta plataforma de divulgació.

Una anècdota de la botiga que recordi de forma especial?

Ja, ja, ja....algun client ha entrat volent comprar la botiga sencera.

Un secret de Tintín que només coneguin els seus seguidors....

Milú és una gosseta i no un gosset!!! El seu nom és un diminutiu de M(a.) Luisa. Ah! i pels que no ho sàpiguen tampoc, Tintín no és un nom propi, sinó el diminutiu de Martín.

Un dels títols de Tintín que sigui un encert segur?

Ceptre d'Ottokar

El seu preferit?

L'illa negre

I per acabar... quina és la darrera peça que han rebut a la botiga i que segur agradarà als seguidors del Tintín?

El Vaixell de l'Unicorn!

Qui Som

Compra Eixample és la primera plataforma de comunicació de promocions, ofertes i descomptes a mida del comerç de proximitat de l’Eixample. Una iniciativa innovadora i única a la ciutat de Barcelona, ideada pels comerços de totes les associacions que han creat COMPRA EIXAMPLE: CorEixample, Encantsnous Eix Comercial, Fort Pienc Eix Comercial, Gaudi Comerç, Eix Comercial Sagrada Família i Sant Antoni Comerç.

compraeixample.cat pots trobar detallats els directoris dels establiments associats, l'agenda de totes les nostres activitats: fires, mostres, desfilades..., aixó com informació sobre el comerç de proximitat i sobre les associacions que integren COMPRA EIXAMPLE.

Notícies
20.01.2023
L’Eixample es dota d’un pla d’usos per preservar el comerç de proximitat i evitar l’especulació
El Govern municipal portarà a aprovació definitiva al proper plenari una normativa per mantenir l’equilibri entre els diferents tipus d’establiments, promoure la diversitat comercial, protegir el dia a dia del veïnat i...
+ info
20.01.2023
Compra Eixample us informa del calendari 2023 d'obertura comercial autoritzada a Barcelona
Segons disposició de l'Ajuntament de Barcelona, tots els comerços de la ciutat podran obrir durant el 2023, els diumenges i festius, 8 de gener, 1 i 26 de novembre i 3, 6, 8, 10, 17, 24 i 31 de desembre. A més, les botigues ubicades...
+ info
Botiga del Mes
Gigamesh, la meca de la ciència ficció i la literatura fantásticaGigamesh, la meca de la ciència ficció i la literatura fantástica
Gigamesh, la meca de la ciència ficció i la literatura fantástica

Un dels establiments més singulars de l'Eixample és Gigamesh. Una botiga única. Un paradís per als amants de la ciència ficció, la literatura fantàstica i els jocs no electrònics. Ubicada al número 8 del carrer Bailèn, al territori de l’ Eix Fort Pienc, durant tots els seus anys d'existència, ja van per 35, no ha deixat de créixer en oferta, en espai i en popularitat, esdevenint, avui, llibreria de...

Llegir més
Carregant...
x
X