Compra Eixample

Compra Eixample
Tota l’actualitat del món del comerç
Notícies

Tipus de clients i com connectar amb ells

31 de maig de 2022

Cada cliente es un mundo. Por eso, es importante que conozcas a los tipos de clientes con los que tratamos identificando su personalidad para enfocar correctamente cualquier estrategia y fidelizarlos. ¡Te contamos más aquí!

Si ets dels que pensa que el client sempre té la raó, o dels que coneix la importància que tenen i els situes al centre de les accions del teu negoci, llavors aquest post és per a tu. Cada cop més, l'experiència de client pren més importància dins dels aspectes clau perquè els comerços siguin més competitius. De fet, en un estudi realitzat per Salesforce, el 84% dels clients afirmen que les experiències proporcionades per una empresa són tan importants per a ells com els seus productes i serveis.

Per aquest motiu, és important que les persones que integren el departament de màrqueting i vendes de la teva empresa siguin capaces de conèixer detalladament els seus actuals i potencials compradors. Per això, t'explicarem quins són els tipus de clients amb què ens podem trobar i com podríem tractar-los.

Client informat

Aquest tipus de client presta especial atenció a tots els detalls. Sap sobre el tema i li agrada fer preguntes per conèixer-ne més. Per al client interessat, és molt important tenir arguments i dades que ho ajudin a lhora de decidir-se. És molt consistent en la comunicació i no té pressa, ja que prefereix conèixer tota la informació possible per no cometre errors que ho facin dubtar sobre la conclusió de la compra.

Client impulsiu

El client impulsiu és el que es mostra agitat i impacient. El seu comportament de compra sol ser impredictible, per la qual cosa el pot convertir en un tipus de consumidor difícil de tractar. A més, en tenir poca paciència si es troba amb un procés de compra complicat pot arribar a abandonar la venda. Per realitzar finalment la venda amb aquest tipus de client, has d'oferir-li un bon servei reforçant l'empatia i intentant connectar-hi.

Client exigent

En aquest cas, aquest tipus de client no es deixa portar per arguments als quals no trobi sentit. És un client que es prepara abans d'iniciar el seu procés de compra, per la qual cosa podria exigir més enllà dels beneficis que els podem oferir amb els nostres productes o serveis. La recomanació per tractar aquest tipus de client és explicar la informació del que volem vendre d'una manera clara i concisa, demostrant una proposta de valor que superi les seves expectatives.

Client impacient

Aquest tipus de client són fàcils de reconèixer, normalment sempre té presses i volen prioritat a lhora de ser atesos. No volen perdre el temps i no suporten les fallades. Raó per la qual, amb aquest client has d'explicar-ho tot amb senzillesa, de forma clara i explicacions concretes

Client negociador

Aquest tipus de client és molt comú. Aquesta categoria de consumidor sempre està pensant en obtenir alguna cosa més que li aporti un major benefici de la compra com a descomptes o ofertes. Per aquesta raó pot ser que estigui atent a descobrir fallades per aconseguir alguna cosa extra. És molt probable que tot li sembli car i que busqui preus més baixos. Per aconseguir fidelitzar aquest tipus de clients, cerca generar empatia i demostrar que disposes d'ofertes entre les que pot triar per satisfer les necessitats. 

Client tímid o reservat

A aquest tipus de client li costa preguntar i se sent molt incòmode si necessiteu parlar molt, per la qual cosa es tracta d'un tipus de consumidor una mica difícil de tractar, i podria resultar complicat obtenir la informació del que necessita. La millor manera de tractar amb aquest tipus de client és provar amb diferents tipus de comunicació. De manera que, si una no funciona, canviem a la següent de forma ràpida i àgil.

Client mercenari

Aquest tipus de client no sent cap mena de lleialtat o compromís pel producte o la marca. Raó per la qual la qualitat del servei no és determinant per realitzar la compra. Els clients mercenaris es poden sentir atrets pel preu o una oferta, encara que poden ser capaços daconseguir algun tipus de negociació. Una bona manera de tractar amb el client mercenari és deixant clares les condicions del servei o producte.

Client leal

Aquest tipus de client és aquell que se sent identificat amb la marca o producte i mostra un gran compromís a futur. Fins i tot, poden esdevenir ambaixadors de la marca i generar a la resta del públic objectiu un impacte positiu. Com tractar aquest tipus de client? Un bon exemple podria ser recompensant la seva lleialtat amb un programa de fidelització.

Acelera Pyme - red.es

Qui Som

Compra Eixample és la primera plataforma de comunicació de promocions, ofertes i descomptes a mida del comerç de proximitat de l’Eixample. Una iniciativa innovadora i única a la ciutat de Barcelona, ideada pels comerços de totes les associacions que han creat COMPRA EIXAMPLE: CorEixample, Encantsnous Eix Comercial, Fort Pienc Eix Comercial, Gaudi Comerç, Eix Comercial Sagrada Família i Sant Antoni Comerç.

compraeixample.cat pots trobar detallats els directoris dels establiments associats, l'agenda de totes les nostres activitats: fires, mostres, desfilades..., aixó com informació sobre el comerç de proximitat i sobre les associacions que integren COMPRA EIXAMPLE.

Notícies
20.01.2023
L’Eixample es dota d’un pla d’usos per preservar el comerç de proximitat i evitar l’especulació
El Govern municipal portarà a aprovació definitiva al proper plenari una normativa per mantenir l’equilibri entre els diferents tipus d’establiments, promoure la diversitat comercial, protegir el dia a dia del veïnat i...
+ info
20.01.2023
Compra Eixample us informa del calendari 2023 d'obertura comercial autoritzada a Barcelona
Segons disposició de l'Ajuntament de Barcelona, tots els comerços de la ciutat podran obrir durant el 2023, els diumenges i festius, 8 de gener, 1 i 26 de novembre i 3, 6, 8, 10, 17, 24 i 31 de desembre. A més, les botigues ubicades...
+ info
Botiga del Mes
Gigamesh, la meca de la ciència ficció i la literatura fantásticaGigamesh, la meca de la ciència ficció i la literatura fantástica
Gigamesh, la meca de la ciència ficció i la literatura fantástica

Un dels establiments més singulars de l'Eixample és Gigamesh. Una botiga única. Un paradís per als amants de la ciència ficció, la literatura fantàstica i els jocs no electrònics. Ubicada al número 8 del carrer Bailèn, al territori de l’ Eix Fort Pienc, durant tots els seus anys d'existència, ja van per 35, no ha deixat de créixer en oferta, en espai i en popularitat, esdevenint, avui, llibreria de...

Llegir més
Carregant...
x
X