Compra Eixample

Compra Eixample
Tota l’actualitat del món del comerç
Notícies

Yes Future, el primer supermercat “zero waste” de Barcelona

1 de desembre de 2018

Us imagineu tornar del supermercat i col·locar tot el que heu comprat als armaris, la nevera, les prestatgeries,... sense amuntegar més i més envasos per reciclar?  Doncs no es tracta d’un impossible,... ara ja no! Des de setembre de l’any passat, al territori de Compra Eixample, trobem el primer supermercat sostenible de Barcelona que promou la filosofia “Zero Waste” (residu zero). Es diu Yes Future, està ubicat al carrer Viladomat, 66 a l’Eix Sant Antoni Comerç i en aquest supermercat tot, des de l’alimentació a les begudes passant pels productes de neteja per la llar o d’higiene personal són 100% ecològics i es venen a granel o en envasos respectuosos amb el medi ambient.

Des de que va obrir portes, Yes Future no ha passat inadvertit, ni al barri ni a Barcelona. Aquest establiment rep clients de tota la ciutat, ha estat distingit amb el Premi al Comerç més Innovador que atorga l’Ajuntament de Barcelona i participa de forma activa en les activitats i projectes de Sant Antoni Comerç. A l’Olga Rodríguez i a l’Alejandro Martínez, els seus fundadors, els agradaria en un futur estendre el seu model de negoci a altres districtes de la ciutat. Entretant fan barri a Sant Antoni Comerç!

Com sorgeix la idea i qui està darrere d'aquest projecte?
La idea va sortir quan compartíem pis a Barcelona i com molts altres ciutadans, reciclàvem a casa. Baixàvem una o dues vegades per setmana les bosses totalment plenes fins a dalt d'envasos que estaven pràcticament nous. Així que ens vam plantejar com no era possible poder omplir-los de nou i reutilitzar-los en lloc de llençar-los i haver de comprar uns altres. Molts dels envasos no havien estat a casa ni mitja hora!... tan aviat com arribaven, guardàvem el seu contingut en pots de vidre i ens desfèiem de l’envàs.

Tot plegat ens va fer adonar que a la nostra ciutat no era fàcil fer una compra 100% sostenible i va ser així que vam decidir crear nosaltres el lloc on poder-ho fer.
 
Com funciona la compra a la seva botiga?
Tots els aliments i begudes es troben a granel en contenidors o dispensadors ben protegits. El consumidor ho té molt fàcil a l'hora d’auto servir-se a més de poder veure amb claredat el producte que va a comprar, que es presenta sense embolcalls o marques que els amaguin.

A més, fomentem que el consumidor que vulgui, pugui portar els seus propis envasos de casa, els quals pesem abans d’iniciar la compra i que el client pot omplir després, amb la quantitat de cada producte que decideixi portar-se aquell dia. No tenim quantitats mínimes. En finalitzar la compra, el pes de l'envàs es descompta automàticament per pagar únicament per la quantitat de producte comprada, sense costos d'envasats afegits.

A la botiga també oferim envasos de vidre o bosses de cel·lulosa reciclada i reciclable així com altres opcions per a aquells clients que vagin de pas o no hagin pogut portar els seus envasos.

A Yes Future promovem un estil de vida més saludable i sostenible amb el medi ambient, però sobretot un estil de vida molt més conscient respecte a la nostra manera de consum i les seves conseqüències.


Quin tipus de productes teniu a Yes Future?
Oferim una àmplia selecció de productes d'alimentació i begudes de producció ecològica i sempre que és possible, de productors o agricultors de proximitat. La nostra prioritat és treballar directament amb l'artesà, productor o agricultor, amb la finalitat de poder tenir un tracte més proper amb el producte i poder transmetre una informació clara i transparent al consumidor final.

També tenim productes per a la neteja de la llar biodegradables, així com estris per a la neteja fets de materials naturals com fustes o fibres vegetals. Disposem, a més, de productes d'higiene personal fets d'ingredients naturals i ecològics, sense additius químics i en envasos respectuosos amb el medi ambient, com poden ser raspalls de dents de bambú, dentífrics naturals en pots de vidre (en lloc de tubs de plàstic), desodorants naturals sense químics en envasos de cartró i molt més!
 
Quin són els que més sorprenen els seus clients?
La nostra paret amb les aixetes per omplir dels productes de neteja per a la llar és la que més sorprèn d’entrada i la part de la botiga que més agrada, en general. Però tota la secció de productes i estris per al nostre dia a dia més naturals i lliures de plàstics és una altra secció que interessa, també, molt; la pasta de dents en envasos de vidre, els raspalls de bambú, els xampús en format pastilla que no necessiten envàs o els fregalls de fibres vegetals són uns dels molts exemples.

Existeix suficient consciència al nostre país perquè creixi la demanda d'una oferta com la seva?
Existeix i està en constant creixement, especialment en els últims tres anys. Per descomptat, no som els primers a escala europea, però a poc a poc ens estem adonant que amb reciclar únicament no n'hi ha prou. Hem de reduir l'escombraries que generem i hem d'oferir i trobar alternatives perquè això passi.

 
Yes Future, el supermercat per als ciutadans amb inquietuds ecològiques, interessats a fer compres més sostenibles i conscients!

Qui Som

Compra Eixample és la primera plataforma de comunicació de promocions, ofertes i descomptes a mida del comerç de proximitat de l’Eixample. Una iniciativa innovadora i única a la ciutat de Barcelona, ideada pels comerços de totes les associacions que han creat COMPRA EIXAMPLE: CorEixample, Encantsnous Eix Comercial, Fort Pienc Eix Comercial, Gaudi Comerç, Eix Comercial Sagrada Família i Sant Antoni Comerç.

compraeixample.cat pots trobar detallats els directoris dels establiments associats, l'agenda de totes les nostres activitats: fires, mostres, desfilades..., aixó com informació sobre el comerç de proximitat i sobre les associacions que integren COMPRA EIXAMPLE.

Notícies
14.05.2024
Bizum per a autònoms: com utilitzar-lo
T'has trobat mai amb comissions bancàries i elevats temps d'espera? Digues adéu a aquests problemes amb Bizum, una forma ràpida de transferir diners i accelerar els processos bancaris de la teva pime. T'ho expliquem tot en aquest...
+ info
14.05.2024
6 termes clau per entendre la metodologia UX - Infografia
Vols endinsar-te al món del disseny UX? Aprèn aquests conceptes bàsics i fa els teus primers passos. T'ho ensenyem! Què és l'estratègia UX? És l'abreujament de User Experience i fa referència...
+ info
Botiga del Mes
Gigamesh, la meca de la ciència ficció i la literatura fantásticaGigamesh, la meca de la ciència ficció i la literatura fantástica
Gigamesh, la meca de la ciència ficció i la literatura fantástica

Un dels establiments més singulars de l'Eixample és Gigamesh. Una botiga única. Un paradís per als amants de la ciència ficció, la literatura fantàstica i els jocs no electrònics. Ubicada al número 8 del carrer Bailèn, al territori de l’ Eix Fort Pienc, durant tots els seus anys d'existència, ja van per 35, no ha deixat de créixer en oferta, en espai i en popularitat, esdevenint, avui, llibreria de...

Llegir més
Carregant...
x
X